Newsroom

Newsroom

Ο Πανούσης χτυπά πάντα δυο φορές: Νέα δήλωση σε συστημική εφημερίδα κατά της Αριστεράς

Ο Γιάννης Πανούσης προέβη σε νέα δήλωση σε συστημική εφημερίδα, αυτήν τη φορά στην «Καθημερινή της Κυριακής», με την οποία…

panoussis 3

Ο Γιάννης Πανούσης προέβη σε νέα δήλωση σε συστημική εφημερίδα, αυτήν τη φορά στην «Καθημερινή της Κυριακής», με την οποία κατακρίνει την Αριστερά για τις καταλήψεις.

Διαβάστε τη δήλωση του αναπληρωτή υπουργού Προστασίας του Πολίτη:

 «Οι καταλήψεις- οι οποίες όταν δεν έχουν συμβολικό χαρακτήρα, άρα μικρή διάρκεια και κυρίως όταν δεν έχουν σαφές αίτημα- συνιστούν μια παθογένεια της μεταπολιτευτικής Ελλάδας. Μια ανομική διεκδίκηση του τύπου ‘όλα επιτρέπονται’, ‘όλα είναι δικαίωμα’, ‘νόμος είναι το δίκιο του καταληψία’ που δυστυχώς έγινε μέρος μιας πολιτικοκοινωνικής πραγματικότητας.

Η Αριστερά δεν αντελήφθη ότι αυτή η λογική και πρακτική είναι αυτεπίστροφον όπλο (γνωστό ως μπούμερανγκ) και ότι τις περισσότερες φορές δεν έχει καμία σχέση με κοινωνικά κινήματα και συνταγματικά δικαιώματα αλλά με βίαιη επιβολή της όποιας ομάδας όχι στην κυβέρνηση αλλά στη Δημοκρατία. Αν δεν μπούνε κανόνες και όρια τότε πολύ γρήγορα θα εκφυλιστούν και οι αξίες της Αριστεράς».