Newsroom

Newsroom

Ο θυμός αυξάνει τον κίνδυνο εγκεφαλικού και καρδιάς

Πολλαπλά προβλήματα στην υγεία προκαλεί ο θυμός και η επιθετικότητα σύμφωνα με νέα έρευνα του Κέντρου Ελέγχου και Πρόληψης Ασθενειών των ΗΠΑ.

57a1b6d71dc5243c1c8b4bcb

  Η μελέτη έγινε σε περισσότερα από 14.000 άτομα ηλικίας 48 – 67 ετών και για 8 συνεχή χρόνια. Οι συμμετέχοντες απάντησαν σε τεστ αξιολόγησης της προσωπικότητάς τους. Διαπιστώθηκε πως τα άτομα που έχουν θυμό και οργή έχουν και περισσότερες πιθανότητες να πάθουν εγκεφαλικό ή καρδιακό επεισόδιο, ανεξάρτητα από άλλους παράγοντες.

Μάλιστα, όσο πιο συχνά θυμώνουν ή όσο πιο έντονα τόσο αυξάνουν και της πιθανότητες του εγκεφαλικού και καρδιακού επεισοδίου. Επιπλέον, ο θυμός είναι ικανός να εξουδετερώσει τα οποιαδήποτε “όπλα” που μπορεί να έχει ένας οργανισμός ώστε να προστατεύσει την υγεία του όπως η νεαρή ηλικία ή τα χαμηλά επίπεδα χοληστερίνης.

Ο θυμός οδηγεί σε υπερέκκριση αδρεναλίνης που προκαλεί βλάβες στα τοιχώματα των αγγείων, ενώ ταυτόχρονα προκαλούν συστολή των αιμοφόρων αγγείων δημιουργώντας προβλήματα στην πίεση. Τέλος, οι ορμόνες που εκκρίνονται όταν θυμώνουμε, κάνουν το αίμα να πήζει πιο εύκολα με αποτέλεσμα να φράζουν τα αγγεία και να προκαλείται το εγκεφαλικό ή καρδιακό επεισόδιο.

πηγή:yolife.gr 

Το Κουτί της Πανδώρας συμμετέχει στην 24ωρη απεργία που εξήγγειλε η ΕΣΗΕΑ

issue 2465910 1920 1

Το Κουτί της Πανδώρας συμμετέχει στην 24ωρη απεργία που εξήγγειλε η ΕΣΗΕΑ

Η δημοσιογραφική ομάδα του koutipandoras.gr, συμμετέχει στην 24ωρη απεργία που εξήγγειλαν τα Διοικητικά Συμβούλια της Ομοσπονδίας…