"Ο Όσκαρ Πιστόριους πρέπει να πληρώσει" δηλώνει ο πατέρας της δολοφονημένης Ρίβα Στέενκαμπ (ΒΙΝΤΕΟ)

Ο πατέρας της Ρίβα Στέενκαμπ, η οποία δολοφονήθηκε τον Φεβρουάριο του 2013 από το Όσκαρ Πιστόριους, δήλωσε σήμερα ότι ο νοτιοαφρικανός παραολυμπιονίκης «πρέπει να πληρώσει για το έγκλημά του».

575feaef1dc52459478b45e0

Ο Μπάρι Στέενκαμπ δήλωσε συγκεκριμένα κατά την ακροαματική διαδικασία προσδιορισμού της ποινής, που διεξάγεται σε δικαστήριο της Πρετόρια ότι «ρέπει να πληρώσει για το έγκλημά του, ήταν πολύ δύσκολο για ‘μένα να συγχωρέσω». Ο πατέρας της Στέενκαμπ εκτίμησε επίσης πως ο Πιστόριους δολοφόνησε την κόρη του μετά από καυγά.

Αν και ο Όσκαρ Πιστόριους έχει κριθεί ένοχος για φόνο, το ενδεχόμενο μιας προμελετημένης ενέργειας και ενός καυγά δεν είχε αναφερθεί ποτέ μέχρι τώρα κατά την ακροαματική διαδικασία, ενώ αφότου ξεκίνησε η δίκη, τον Μάρτιο του 2014, ο Μπάρι Στέενκαμπ, 73 ετών, δεν είχε καταθέσει ποτέ λόγω της εύθραυστης υγείας του.

Ξεσπώντας συχνά σε λυγμούς στη διάρκεια της κατάθεσής του, ο Στέενκαμπ δήλωσε ότι θα μιλήσει σίγουρα στον Όσκαρ, ιδιωτικά, όταν έρθει η ώρα.

Ο Πιστόριους από την πλευρά επιμένει στο ισχυρισμό ότι σκότωσε τη σύντροφό του κατά λάθος, νομίζοντας ότι ήταν διαρρήκτης που μπήκε στο σπίτι. Ο παραολυμπιονίκης έχει κριθεί ένοχος για φόνο και διατρέχει τον κίνδυνο να του επιβληθεί ποινή κάθριεξης τουλάχιστον 15 ετών. Η νοτιοαφρικανική νομοθεσία προβλέπει ότι ο κατηγορούμενος πρώτα καταδικάζεται και στη συνέχεια ορίζεται η ποινή του, στο τέλος μιας ακροαματικής διαδικασίας όπου τα δύο μέρη προβάλλουν τα επιχειρήματά τους. Η ακροαματική διαδικασία αναμένεται να διαρκέσει έως την Παρασκευή.


Ο Θανάσης Ευθυμιάδης αποχαιρετά την Άννα Παναγιωτοπούλου: «Σ’ ευχαριστώ από καρδιάς»

Screenshot 2024 05 04 211220

Ο Θανάσης Ευθυμιάδης αποχαιρετά την Άννα Παναγιωτοπούλου: «Σ’ ευχαριστώ από καρδιάς»

Ο ηθοποιός, Θανάσης Ευθυμιάδης, αποχαιρέτησε την Άννα Παναγιωτοπούλου δημοσιεύοντας μια φωτογραφία τους από τα γυρίσματα…