Ο θρύλος της "Μήδειας" στο Μικρό Θέατρο Επιδαύρου – Τρεις άνδρες ανεβαίνουν στη σκηνή

Επιχειρώντας να ανασύρει και να τοποθετήσει το ζήτημα «Μήδεια» στο επίκεντρο, ο Δημήτρης Καραντζάς παρουσιάζει την τραγωδία του Ευριπίδη, στο Μικρό Θέατρο Αρχαίας Επιδαύρου (Επίδαυρος - Αργολίδα), στις 30 Ιουνίου και 1 Ιουλίου.

59551b701dc524d4588b4575

Τρεις άντρες βρίσκονται πάνω στη σκηνή, προκειμένου να αναρωτηθούν, να επανεξετάσουν, να επιχειρήσουν να δώσουν απαντήσεις στον «θρύλο» της Μήδειας, από αντρική σκοπιά. Σε ποια σημεία η Μήδεια «υποκρίνεται», σε ποια σημεία επιχειρηματολογεί επαρκώς, ποια μέρη του έργου είναι αμιγώς λογικά και δικαιολογημένα και πού σφάλλει; Πώς τρία πρόσωπα αντίθετου φύλου από αυτό του ρόλου μπορούν να δικαιολογήσουν και να αθωώσουν την πράξη της Μήδειας;

Η παράσταση, που παρουσιάζεται με αγγλικούς υπέρτιτλους, επανέρχεται στο έργο, για να θέσει όλα αυτά τα ζητήματα σε έναν πάγκο ανατομικής μελέτης της ρυθμολογίας και της επιχειρηματολογίας του, σε μια «ψιθυριστή» παράσταση που προσπαθεί να αγγίξει το «σύμπτωμα» της Μήδειας.

Εκτός από τη «Μήδεια» του Ευριπίδη σε μετάφραση Μίνου Βολανάκη, το κείμενο της παράστασης περιέχει και χωρία από το έργο «Μήδειας υλικό» του Χάινερ Μίλερ σε μετάφραση Νίκου Φλέσσα, το σενάριο της ομώνυμης ταινίας του Πιέρ Πάολο Παζολίνι σε μετάφραση Δημήτρη Αρβανιτάκη (εκδόσεις Καστανιώτη) και το ομώνυμο έργο του Ζαν Ανούιγ, σε μετάφραση Φώντα Κονδύλη (εκδόσεις Δωδώνη).

Συντελεστές

Μετάφραση: Μίνως Βολανάκης, σκηνοθεσία: Δημήτρης Καραντζάς, διασκευή – δραματουργική επεξεργασία: Δημήτρης Καραντζάς – Θεοδώρα Καπράλου, μουσική: Ανρί Κεργκομάρ, σκηνικά: Ελένη Μανωλοπούλου, κοστούμια: Ιωάννα Τσάμη, φωτισμοί: Αλέκος Αναστασίου, κίνηση: Χρήστος Παπαδόπουλος, βοηθός σκηνοθέτη: Θεοδώρα Καπράλου, βοηθός σκηνογράφου: Δημήτρης Αγγέλης. Παίζουν: Γιώργος Γάλλος (Μήδεια), Χρήστος Λούλης (Ιάσων, Κρέοντας, παιδαγωγός, Αιγέας), Μιχάλης Σαράντης (Χορός, άγγελος, τροφός).

Πληροφορίες

Μικρό Θέατρο Αρχαίας Επιδαύρου: Επίδαυρος – Αργολίδα.

Ημέρες και ώρες παραστάσεων: 30 Ιουνίου: 21:30, 1 Ιουλίου: 21:00 και 23:59.

Τιμές εισιτηρίων: κανονικό: από 20 έως 25 ευρώ, φοιτητικό: 12 ευρώ, άνεργοι – ΑΜΕΑ: 5 ευρώ.

Πώληση εισιτηρίων: κεντρικά εκδοτήρια Φεστιβάλ Αθηνών & Επιδαύρου: Πανεπιστημίου 39 – εντός στοάς Πεσμαζόγλου (Δευτέρα – Παρασκευή: 9:00 – 16:00, Σάββατο: 10:00 – 15:00), καταστήματα Reload και βιβλιοπωλεία Ευριπίδης, ηλεκτρονικά: greekfestival.gr, τηλεφωνικά: 210 3272000 (καθημερινά και Κυριακές: 9:00 – 21:00).