Newsroom

Newsroom

Ο Ορμπαν κατηγορεί την Ελλάδα για τους πρόσφυγες κι απειλεί με φράκτη και στα σύνορα με Κροατία

«Οι Έλληνες είναι υπεύθυνοι για τα δεινά στα σύνορα Ουγγαρίας-Σερβίας», υποστήριξε, ανάμεσα σε άλλα, ο πρωθυπουργός της Ουγγαρίας, επιμένοντας στην…

samaras 190

«Οι Έλληνες είναι υπεύθυνοι για τα δεινά στα σύνορα Ουγγαρίας-Σερβίας», υποστήριξε, ανάμεσα σε άλλα, ο πρωθυπουργός της Ουγγαρίας, επιμένοντας στην αντιπροσφυγική ρητορική και υπερασπιζόμενος την κατασκευή του φράχτη στα σύνορα με τη Σερβία.

«Οι μετανάστες που φθάνουν στα νότια σύνορα της Ουγγαρίας εισέρχονται στην Ευρωπαϊκή Ένωση μέσω της Ελλάδας», ανάφερε ο Βίκτορ Όρμπαν. «Οι Έλληνες είναι υπεύθυνοι για τα δεινά στα σύνορα Ουγγαρίας-Σερβίας», πρόσθεσε ο ίδιος.

Την 26η Αυγούστου οι ουγγρικές αρχές κατέγραψαν 3.241 πρόσφυγες οι οποίοι εισήλθαν στη χώρα από τη Σερβία την ίδια ημέρα, έναν αριθμό χωρίς προηγούμενο. Ο κ. Όρμπαν επικρίνει γι’ αυτό έντονα την “αποτυχημένη” πολιτική της ΕΕ για την αντιμετώπιση της μεταναστευτικής κρίσης, έχει υποστηρίξει ότι η μαζική έλευση μεταναστών απειλεί τις “χριστιανικές ρίζες της Ευρώπης” καθώς και ότι το πρόβλημα της υποδοχής των μεταναστών και των προσφύγων “δεν είναι ευρωπαϊκό, αλλά γερμανικό”.

Την ίδια ώρα, απέρριψε τις επικρίσεις για την απόφαση της κυβέρνησής του να εγείρει έναν φράκτη στα σύνορα με τη Σερβία προχωρώντας μάλιστα ένα βήμα παραπέρα, πως αν χρειαστεί, λέει ότι θα κάνει το ίδιο και στα σύνορα με την Κροατία.