Newsroom

Newsroom

Θάνος Τζήμερος: Oρίζοντας τι πάει να πει ρατσισμός

Τον μπέρδεψαν οι λέξεις «ευπαθής» και «ευάλωτος».

2477397

Σε μια προσπάθεια να τραβήξει την προσοχή του μέσου νεοφιλελεύθερου αγανακτισμένου Έλληνα, εξαπέλυσε ο Θάνος Τζήμερος την πάλαι ποτέ ακροδεξιά άποψή του.

Με ανάρτηση του στο κανάλι του ΔΗΜΙΟΥΡΓΊΑ ΞΑΝΑ! από το YouTube αυτή τη φορά, τοποθετήθηκε πάνω στο ζήτημα διαχείρισης της επιδημίας. Ειδικότερα, χρησιμοποιώντας κοντόφθαλμα και μονοδιάστατα επιχειρήματα, σχολίασε την αποτυχία της ελληνικής κυβέρνησης να θέσει το απαραίτητο θεσμικό όργανο που:

– Θα περιορίσει την εξάπλωση του κορονοϊου «εκδιώκοντας τους «καταληψίες Έλληνες Πολίτες, ανεξαρτήτως καταγωγής από τα παράνομα οικόπεδά τους» 

– Θα «περιφρουρήσει τους καταυλισμούς προσφυγών», οι οποίοι δεν είναι «εξορισμού ευπαθείς και ευάλωτοι» αλλά «υγιέστατοι».

«Όπως είπα και πριν και όπως θα πω και τώρα, εγώ δε μιλώ για Ρομά, δε θα μιλήσω ποτέ για Ρομά, για Θεσσαλούς, για Μακεδόνες, για Πόντιους, μαύρους, άσπρους, ομοφυλόφιλους, ετεροφυλόφιλους, οτιδήποτε. Υποτίθεται ότι συμφωνούμε σε κάτι. Ότι ζούμε σε ένα κράτος στο οποίο νομικώς, κάθε πολίτης είναι ίσος με τον άλλον και έχει τις ίδιες υποχρεώσεις και τα ίδια δικαιώματα. Διαφωνεί κανένας;»

«Υπάρχουν λοιπόν δύο πράγματα, το ένα είναι ο περιορισμός της εξάπλωσης του κορονοϊού. Είμαι της άποψης ότι η κυβέρνηση τα χει κάνει μαντάρα. Δεν είναι δυνατόν να μαντρώνει τους υγιείς και να αφήνει έξω ανεξέλεγκτους τους οποιουσδήποτε. Τους κοινωνικούς αγωνιστές να διαδηλώνουν κάθε δυο ώρες για απίθανα πράγματα με την συνεπικουρία των αριστερών κομμάτων στα κέντρα των πόλεων …όχι μόνο της Αθήνας.»

«Να αφήνει τους λαθρομετανάστες να μπαίνουν χωρίς να ξέρουμε τι κουβαλάει ο καθένας να αφήνει τους πιτσιρικάδες να κάνουν πάρτι 500 άτομα ο ένας πάνω στον άλλον κάθε παρασκευοσαββατοκύριακο στις διάφορες πλατείες… Και εν πάση περίπτωση, ή εφαρμόζεις κάτι ή δεν το εφαρμόζεις. Δηλαδή η δικιά μου η άποψη είναι ότι θα πρεπε να υπάρξει αντιμετώπιση ανάλογη των κρατών που πέτυχαν στον κορονοϊό. Ποια κράτη πέτυχαν; Αυτά που είναι σοβαρά. Τα οποία εφάρμοσαν ένα lockdown 20 μέρες αυστηρότατο, είδαν […] Εφοδίασαν όλους τους πολίτες με ένα software ώστε να παρακολουθούν το πού βρίσκονται, αυτά που θεωρούμε αυταρχικά στην Ευρώπη και στην Ελλάδα.»

Όταν η κυβέρνηση λέει ότι μια συγκεκριμένη γειτονιά ας πούμε στη Θεσσαλονίκη είναι σε αυστηρό lockdown και σε αυστηρό περιορισμό μετακίνησης δεν μπορεί να διαμαρτυρόμαστε επειδή μια άλλη γειτονιά στο Χαλάνδρι στην οποία μένουνε Έλληνες πολίτες, δε με ενδιαφέρει η φυλετική τους καταγωγή…δεν μπορεί να ισχύσει αυτό το μέτρο επειδή είναι ευπαθείς και ευάλωτες ομάδες. Τι θα πει ευπαθής και ευάλωτος, εξορισμού υγιέστατος άνθρωπος χωρίς καμία αναπηρία; Θεωρείται ευπαθής και ευάλωτος …κι όταν βγάζουν τις καραμπίνες τότε δεν είναι ευπαθείς και ευάλωτοι όπως έγινε προχθές στα Μέγαρα…’Άρα το πρώτο ζητούμενο είναι να τηρηθούν τα μέτρα για τη μη εξάπλωση. Γιατί κάποιοι που είναι μονίμως παραβατικοί δεν εφαρμόζουν τίποτε από αυτά, το είδαμε στην εξέλιξη του κορονοϊού. Άρα θα πρέπει η περιφέρεια να εξασφαλίσει σε συνεργασία με την αστυνομική διεύθυνση ότι υπάρχει φρουρά γύρω από τον καταυλισμό και ναι, κανένας δεν μπορεί να βγει. Επίσης θα πρέπει να εξασφαλίσουν ότι και μέσα στον καταυλισμό θα τηρούνται οι συνθήκες οι υγειονομικές που επιβάλουν τα πρωτόκολλα, δηλαδή ότι φορούν όλοι μάσκα. Αν δεν το ελέγξουν αυτό θα νοσήσουν οι πάντες μέσα στον καταυλισμό». 

«Και ξαναλέω κανένας σε αυτό το κράτος δεν έχει το δικαίωμα να ζητάει από τους υπόλοιπος να του πληρώσουν τη διαμονή του. Η στέγαση είναι υποχρέωση δική μου. Για να στεγάσω τον εαυτό μου και την οικογένειά μου, δεν πληρώνει το κράτος σπίτια, δε χαρίζει σπίτια, δεν πληρώνει νοίκια 

«Επιτέλους, ένα θεσμικό όργανο όπως είναι η περιφέρεια, εάν έχει πάρει απόφαση να δείξει τι σημαίνει «νόμος και τάξη» […] θα πρέπει να φροντίσει την επαύριο να εκδιωχθούν οι καταληψίες Έλληνες Πολίτες, δε με ενδιαφέρει η καταγωγή τους, δε με ενδιαφέρει η φυλή τους, από οικόπεδα τα οποία κατέχουν παράνομα».

EURO 2024: Γερμανός ποδοσφαιριστής έστειλε οπαδό στο νοσοκομείο – Σούταρε και του έσπασε το χέρι

Καταγραφή 25

EURO 2024: Γερμανός ποδοσφαιριστής έστειλε οπαδό στο νοσοκομείο – Σούταρε και του έσπασε το χέρι

Καθόλου καλά δεν κατέληξε η εμπειρία του γηπέδου για έναν φίλαθλο της εθνικής Γερμανίας στη…

Αχαΐα: Ζευγάρι εργατών γης καταγγέλλει βάναυση επίθεση και βιασμό – Ανατριχιαστικές περιγραφές

Αχαΐα

Αχαΐα: Ζευγάρι εργατών γης καταγγέλλει βάναυση επίθεση και βιασμό – Ανατριχιαστικές περιγραφές

Σοκάρει η καταγγελία από ζευγάρι εργατών γης στη Αχαΐα, κάνουν λόγο για βιασμό από τρία…

Παυλίδου για Κουτσελίνη: «Ήμουν σπίτι με μελανιές και η εν λόγω κυρία εκείνη έκανε αγιογραφία του θύτη μου»

MixCollage 19 Jun 2024 12 49 PM 8605

Παυλίδου για Κουτσελίνη: «Ήμουν σπίτι με μελανιές και η εν λόγω κυρία εκείνη έκανε αγιογραφία του θύτη μου»

Μετά τη δήλωση αυτή, η ηθοποιός αναφέρθηκε στη δική της περίπτωση και τα σχόλια που…

Δημήτρης Μακαλιάς: «Ο ΑΝΤ1 είναι πολύ μπροστά, μας διώχνει για να φέρει την τεχνητή νοημοσύνη» (video)

profile player 960x540 19

Δημήτρης Μακαλιάς: «Ο ΑΝΤ1 είναι πολύ μπροστά, μας διώχνει για να φέρει την τεχνητή νοημοσύνη» (video)

Για την απόφαση του ANT1 να διακόψει τη συνεργασία μαζί του μίλησε ο Δημήτρης Μακαλιάς