Ο ορισμός του... κΟΥμουνισμού από τον Κώστα τον Κυρανάκη (video)

Μια ακόμη απολαυστική τηλεοπτική στιγμή μας χάρισε ο βουλευτής της ΝΔ

NewsRoom 02/08/2019 | 12:19

Τον ορισμό του... «κουμουνισμού» (ναι, με -ου- το λέει, λες και υπήρξε χαμηλόβαθμος στρατιωτικός στον εθνικό στρατό επί εμφυλίου) έδωσε ο γνωστός για τις βαθιά αντικουμουνιστικές του πεποιθήσεις ο βουλευτής της ΝΔ Κωνσταντίνος Κυρανάκης σε εκπομπή του One όταν ρωτήθηκε «τι είναι κομμουνισμός».

«Νομίζω ότι θα πρέπει να ρωτήσετε έναν κουμουνιστή [sic] κυρίως για το τι είναι κουμουνισμός. Ας προσπαθήσουμε να τον ορίσουμε: Κουμουνισμός [sic] καταρχάς δεν είναι δημοκρατία. Είναι ένα ολοκληρωτικό καθεστώς όπου δεν έχεις δικαίωμα να εκφράσεις ελεύθερα την άποψή σου, δεν έχεις δικαίωμα να κάνεις ελεύθερα αυτό που θέλεις και ονειρεύεσαι, πρέπει να είσαι ο ίδιος, να έχεις ταβάνι, και πρέπει να ακούς τα πρέπει και να τα ακολουθείς. Αυτό είναι σε μεγάλο βαθμό ο κουμουνισμός και νομίζω ότι είμαστε πολύ τυχεροί που δεν ανήκουμε σε μια τέτοια χώρα», αγόρευσε σαν καθηγητής πολιτικής επιστήμης (που δεν είναι) ο κ. Κυρανάκης.

Οι απόψεις του δε χρήζουν ιδιαίτερου σχολιασμού. Άλλωστε αντικομμουνιστή δε σε κάνει το να ασκείς ακόμη και σκληρή κριτiκή, ακόμη και πολεμική στον κομμουνισμό, αλλά το να πετάς λάσπη και ψεύδη εναντίον των πολιτικών και ιδεολογικών σου αντιπάλων (ή στη συγκεκριμένη περίπτωση, εχθρών).

Σε αυτό το «άθλημα», πάντως, ο κ. Κυρανάκης έχει διαπρέψει και στο παρελθόν. Μάλιστα η τωρινή αναφορά του είναι απείρως πιο... μετριοπαθής από τα όσα είχε πει πριν λίγους μήνες, για να λάβει το απαραίτητο «καταχέριασμα» στη Βουλή από στόματος της Αλέκας Παπαρήγα.

Ήταν τότε που ο Κωνσταντίνος Κυρανάκης είχε ξεστομίσει την ανιστόρητη χυδαιότητα ότι «στον εμφύλιο οι κομμουνιστές σκότωναν Έλληνες».

Η απάντηση, ή καλύτερα το μάλωμα, ήρθε από την πρώην ΓΓ του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα που από το έδρανο της Βουλής εγκάλεσε τον νεαρό φερόμενο ως φιλελεύθερο, ότι μάλλον μπέρδεψε το ΕΑΜ/ΕΛΑΣ με τον ΕΔΕΣ του Ζέρβα.