Ο οπλαρχηγός Κυριάκος, η μπουρλοτιέρισσα Γιάννα και το κακό συναπάντημα: Το ασύλληπτο εξώφυλλο του BHMAgazino

Το αχαρακτήριστο photoshop του BHMAgazino προκαλεί σάλο

NewsRoom 18/03/2021 | 17:09

Πραγματικά αχαρακτήριστο είναι το εξώφυλλο του περιοδικού BHMAgazino που κυκλοφορεί με το BHMA, και παρουσιάζει φιγούρες της ελληνικής επανάστασης με τα πρόσωπα σύγχρονων ηγετών και όχι μόνο, με... πρωτοπόρο φυσικά τον «δικό μας» Κυριάκο Μητσοτάκη σε ρόλο οπλαρχηγού. 

Στο κολάζ εμφανίζονται ο Κυριάκος Μητσοτάκης σε ρόλο Ιωάννη Μακρυγιάννη, η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν ως Μαντώ Μαυρογένους, ο Βαλντίμιρ Πούτιν έγινε Νικηταράς, ο Μακρόν Ιωάννης Καποδίστριας, ο Μπόρις Τζόνσον Λόρδος Μπάιρον, ο Ντράγκι Ανδρέας Μιαούλης και ο Μπάιντεν Θεόδωρος Κολοκοτρώνης. Και φυσικά... η Γιάννα Αγγελοπούλου στον ρόλο της Λασκαρίνας Μπουμπουλίνας. 

Το τεύχος του ΒΗΜΑgazino παρουσιάζεται και στο προωθητικό βίντεο της εφημερίδας, ωστόσο, μετά τον σάλο που ξέσπασε, το βίντεο αποσύρθηκε από την επίσημη σελίδα του Βήματος στο facebook, ενώ έμεινε αναρτημένη μόνο η φωτογραφία του εξωφύλλου.

Όπως είναι φυσικό η θλιβερή προσπάθεια εντυπωσιασμού και δουλοπρέπειας του Βήματος προκάλεσε έντονες αντιδράσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Άλλωστε αυτή η προσπάθεια ακόμη μεγαλύτερης αγιοποίησης του πρωθυπουργού, κατά τα πρότυπα των κατά καιρούς χαρακτηρισμών που έχει δεχτεί από φιλικά διακείμενους δημοσιογράφους όπως «Μωϋσής», «Τσόρτσιλ», «τσιτάχ» και «Μεσσίας», δε θα μπορούσε να περάσει ασχολίαστη από τους χρήστες.