Ο Ολυμπιακός έγραψε ιστορία και προκρίθηκε στα ημιτελικά του Europa Conference League (video)

Η Άστον Βίλα το τελευταίο εμπόδιο των "ερυθρολεύκων" στο δρόμο για τον τελικό της OPAP Arena

6193274 1024x682 1

Ραντεβού με την ιστορία έχει ο Ολυμπιακός στα ημιτελικά του Europa Conference League, στα οποία προκρίθηκε χθες αποκλείοντας στα πέναλτι τη Φενέρμπαχτσε μέσα στο Σουκρού Σαράτσογλου της Κωνσταντινούπολης.

Το χθεσινό παιχνίδι δεν ξεκίνησε με τους καλύτερους οιωνούς για τους Πειραιώτες, που βρέθηκαν πίσω στο σκορ μετά από δέκα λεπτά αγώνα, με σκόρερ τον Καχβετσί. Το γκολ αυτό “ισοφάρισε” το σκορ του πρώτου αγώνα (3-2 υπέρ του Ολυμπιακού), όμως στη συνέχεια της κανονικής διάρκειας του αγώνα καμία από τις δύο ομάδες δεν μπόρεσε να σκοράρει, με αποτέλεσμα το ματς να οδηγηθεί πρώτα σε παράταση και ύστερα στα πέναλτι. Εκεί “έλαμψε” το αστέρι του γκολκίπερ του Ολυμπιακού Τζολάκη, ο οποίος απέκρουσε τρία πέναλτι παικτών της Φενέρμπαχτσε, χαρίζοντας μία ιστορική πρόκριση στον Ολυμπιακό.

Δείτε τη διαδικασία των πέναλτι:

Πλέον, οι “ερυθρόλευκοι” ετοιμάζονται για τις δύο αναμετρήσεις στα ημιτελικά της διοργάνωσης με αντίπαλο την Άστον Βίλα, που χθες προκρίθηκε επίσης στα πέναλτι κόντρα στη γαλλική Λιλ, με μεγάλο πρωταγωνιστή τον τερματοφύλακά της, Εμιλιάνο Μαρτίνες. Στον δεύτερο ημιτελικό θα κοντραριστούν η Φιορεντίνα και η Κλαμπ Μπριζ, η οποία απέκλεισε χθες τον ΠΑΟΚ νικώντας με 2-0 μέσα στην Τούμπα.

Σημειώνεται ότι ο Ολυμπιακός έγινε η τρίτη ελληνική ομάδα που προκρίνεται στα ημιτελικά ευρωπαϊκής διοργάνωσης, μετά τον Παναθηναϊκό, που το πέτυχε το 1971 στο Κύπελλο Πρωταθλητριών, το 1985 επίσης στο Κύπελλο Πρωταθλητριών και το 1996 στο Champions League, και την ΑΕΚ, που το 1977 είχε φτάσει στα ημιτελικά του Κυπέλλου UEFA.

Άγρια καταστολή στα αμερικανικά πανεπιστήμια σε βάρος των διαδηλωτών υπέρ της Παλαιστίνης

AP24123016129693

Άγρια καταστολή στα αμερικανικά πανεπιστήμια σε βάρος των διαδηλωτών υπέρ της Παλαιστίνης

Εκατοντάδες συλλήψεις στη Νέα Υόρκη -Η αστυνομία διέλυσε καταυλισμό διαδηλωτών στο πανεπιστήμιο του Τέξας

Τραγωδία με δεκάδες νεκρούς στην Κίνα: Κατέρρευσε τμήμα αυτοκινητοδρόμου (videos)

GMfZiA3WMAAvUty

Τραγωδία με δεκάδες νεκρούς στην Κίνα: Κατέρρευσε τμήμα αυτοκινητοδρόμου (videos)

Για «φυσική γεωλογική καταστροφή», οφειλόμενη στις πρόσφατες «συνεχείς ισχυρές βροχοπτώσεις», κάνει λόγο το δίκτυο CCTV