Ο ολίγιστος Μητσοτάκης

Πώς μπορεί η χώρα να εμπιστευθεί έναν πρωθυπουργό ο οποίος φροντίζει να αυτογελοιοποιείται, να γίνεται “σούργελο”;

Μαθηματικός 16/01/2021 | 21:33

Ο πρωθυπουργός συμπεριφέρεται όπως όλα τα κακομαθημένα παιδιά. Τα απολύτως προστατευμένα σ' ένα οικογενειακό περιβάλλον που τα πασπάλισε με αστερόσκονη και φρόντισε, σε κάθε τους βήμα, να τα κανακεύει για την εξυπνάδα, την ομορφάδα, τη μοναδικότητά τους. Τα παιδιά που δεν έφαγαν τα γόνατά τους στους χωμάτινους δρόμους, δε ξεμάκριναν από τις προστατευμένες αυλές τους, δε φόρεσαν τριμμένα ρούχα. Τα παιδιά εκείνα με τα παραφουσκωμένα μυαλά, τα ζαλισμένα σαν τα κοτόπουλα από τα εκτυφλωτικά φώτα της δημοσιότητας, που γαλουχήθηκαν από μικρά στην ιδέα ότι ήταν προορισμένα για μεγαλεία. Στην περίπτωση του Μητσοτάκη του νεώτερου, για πολιτική καριέρα στα χνάρια της οικογενειακής παράδοσης.

Οι μεγάλες προσδοκίες μιας ζωής λόγω του πρότερου “έντιμου” (;) οικογενειακού βίου και των κομματικών ενσήμων από την κούνια του!!!   Αυτός είναι ο λόγος που συμπεριφέρεται με αλαζονεία, έπαρση, αμετροέπεια, και χυδαιότητα τόσο στην πολιτική του πρακτική όσο και στο δημόσιο λόγο του.

Δεν είναι μόνο οι νεοφιλελεύθερες ιδεολογικές του αναφορές οι οποίες θεωρούν ως φυσική τάξη των πραγμάτων την ανισότητα των ανθρώπων.

Δεν είναι μόνο η προσχώρησή του σε ακροδεξιές θέσεις εγκατάλειψης των αρχών της φιλελεύθερης αστικής δημοκρατίας για Ελευθερία, Ισότητα, Αδελφοσύνη.  

Δεν είναι μόνο ότι για τον ίδιο, περισσότερο κράτος σημαίνει όχι κράτος κοινωνικής ασφάλισης και δημόσιων υπηρεσιών παιδείας, υγείας, πρόνοιας, αλλά κράτος αυταρχικό αστυνομικής καταστολής, λογοκρισίας και παραπληροφόρησης, περιορισμού των δικαιωμάτων και των δημοκρατικών ελευθεριών. Κράτος που δε χρειάζεται τη δημοκρατία.  

Όλα τα παραπάνω μαζί με την προσωπικότητα του ολίγιστου και φοβικού ανδρός συνθέτουν ένα καταστροφικό μείγμα που εγγυάται νέες περιπέτειες για τη χώρα.

Πώς μπορεί η χώρα να εμπιστευθεί έναν πρωθυπουργό ο οποίος φροντίζει να αυτογελοιοποιείται, να γίνεται “σούργελο”;

- Να αυτοαναφέρεται ως κρατούμενος της χούντας σε ηλικία 6 μηνών και στα .... γεράματα να γίνεται “τροφός” των χουντικών “δεσμοφυλάκων” του!!

- Να “φοράει” ως αντιπολίτευση την λαϊκιστική περικεφαλαία της εθνικιστικής ακροδεξιάς στη συμφωνία των Πρεσπών και ως πρωθυπουργός “είπα, ξείπα, χέζω την παρόλα μου”...

- Να αρνείται τη σύγκλιση του συμβουλίου πολιτικών αρχηγών διότι, λέει, εκεί κρατούνται .... πρακτικά!!! Να αρνείται συναινέσεις και να αρέσκεται σε προκάτ αναγνώσεις κειμένων στη Βουλή.

- Να φροντίζει τον εμβολιασμό των “αρίστων” της επιτελικής του κυβέρνησης και των οικογενειών τους, έναντι των υγειονομικών, των γερόντων, των ευπαθών ομάδων του πληθυσμού.  

- Να σκηνοθετεί φιλικές συνεντεύξεις επιστρατεύοντας “δημοσιογράφους” Χατζηαβάτες, τελάληδες του πολυχρονεμένου Πασά!!

-Να χαιρετίζει τη συμμόρφωση των πολιτών στα περιοριστικά μέτρα λόγω της πανδημίας και ταυτόχρονα να αυξομειώνει το ατομικό πρόστιμο από 300 σε 500 ευρώ γιατί ... έτσι!! Επιτελικές ασυναρτησίες και ... όποιον πάρει ο “χάρος” ...   

 - Να καταγγέλλει τον εαυτό του, από του βήματος της Βουλής, για την πρόταση αγοράς της πατέντας του εμβολίου από τα κράτη της ΕΕ. Πρόταση την οποία συνυπέγραψε με τον Ηλία Μόσιαλο σε δημοσιευμένο άρθρο!!!

Τα κακομαθημένα παιδιά μπορούν να δικαιολογηθούν. Φταίει η ηλικία, φταίνε οι γονείς, φταίει το περιβάλλον. Ο ενήλικας ο οποίος μάλιστα διαφεντεύει τις τύχες της χώρας εν μέσω μιας ολιστικής κρίσης, είναι αδικαιολόγητος όταν δεν μπορεί να αντιληφθεί το βάρος της ευθύνης. Όσο κι αν κρύβεται από την πραγματικότητα στην “ποδιά” της αυλής των κολάκων και των ΜΜΕ της παρασιτικής ολιγαρχίας του πλούτου, όταν θα έρθει η ώρα της κρίσης η πτώση θα είναι εκκωφαντική. Και τότε ίσως θα έχει έρθει η ώρα της πραγματικής .... ενηλικίωσης του ανέμελου ποδηλάτη.