Ο Ολάντ, η όμορφη ελληνίδα αστυνομικός και το σεξιστικό σχόλιο της “Le Figaro” (ΦΩΤΟ)

«Ο Ολάντ με την κατάλληλη προστασία στην Αθήνα». Αυτός είναι ο τίτλος του δημοσιεύματος της γαλλικής εφημερίδας «

olant fransoua

«Ο Ολάντ με την κατάλληλη προστασία στην Αθήνα». Αυτός είναι ο τίτλος του δημοσιεύματος της γαλλικής εφημερίδας «Le Figaro» για την ελληνίδα αστυνομικό που επρόκειτο να είναι στη φρουρά του γάλλου προέδρου κατά την επίσκεψή του στην Αθήνα, που προκάλεσε έντονες αντιδράσεις στο διαδίκτυο.

Εξοργισμένος ο Ολάντ με σεξιστικά σχόλια για την «Αμαζόνα» που θα τον φρουρεί στην Αθήνα (φωτό)

«Για την επίσκεψη των 30 ωρών στην Αθήνα, στις 23 Οκτωβρίου, ο Φρανσουά Ολάντ θα φυλάσσεται από την Ευριδίκη Σουλιώτη. Μάλλον πολύ ωραία, ψηλή, ξανθιά, μιλάει γαλλικά, αυτή η αστυνομικός ειδικεύεται στη φύλαξη προσωπικοτήτων στην Ελλάδα. Η ελληνική κυβέρνηση την επέλεξε για να «προστατεύσει» τον Γάλλο πρόεδρο κατά τις μετακινήσεις του. Ο τοπικός τύπος εκτιμά ότι πρόκειται για μια χαριτωμένη κίνηση του Αλέξη Τσίπρα για να ευχαριστήσει τον Φρανσουά Ολάντ για τη φιλία του προς την Ελλάδα», έγραψε χαρακτηριστικά η εφημερίδα στο ένθετο φύλλο της.

screen shot 2015 10 19 at 8 27 26 pm

Το σχόλιο αυτό έφερε έντονες αντιδράσεις με πάρα πολλούς χρήστες των social media να το χαρακτηρίζουν ατυχές και σεξιστικό.

Τη Δευτέρα το πρωί, πολλοί χρήστες κατήγγειλαν αυτό το άρθρο της Le Figaro στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. 

«Αγαπητή @Le_Figaro, μπορείς να αποφεύγεις να μας κάνεις να διαβάζουμε σεξιστικές παρατηρήσεις; #ευχαριστώ», έγραψε στο τουίτερ η Caroline de Haas, πρόεδρος της οργάνωσης Osez le féminisme και πρώην σύμβουλος της υπουργού Παιδείας της Γαλλίας.

Η εφημερίδα αναγκάστηκε να αντιδράσει το απόγευμα της Δευτέρας. 

«Μετά τη δημοσίευση ενός άκομψου άρθρου, η Le Figaro ζητάει συγγνώμη από την Ευρυδίκη Σουλιώτη και από τους αναγνώστες», έγραψε η εφημερίδα στον λογαριασμό της στο Twitter.

ScreenHunter 3360Oct.1921.02

Μετά τη συγγνώμη της εφημερίδας, ήρθε το βράδυ της Δευτέρας και επίσημη ανακοίνωση της Βουλής των Ελλήνων η οποία διαψεύδει ότι η εν λόγω αστυνομικός θα είναι στην φρουρά του Προέδρου της Γαλλίας κατά τη διάρκεια της παραμονής του στην Ελλάδα.

Μιχάλης Ρέππας: Το συγκινητικό αντίο στην Άννα Παναγιωτοπούλου – «Τέτοιας ποιότητας ταλέντα δεν περνάνε από ζύγι και υποδεκάμετρο»

μιχαλης ρεππας

Μιχάλης Ρέππας: Το συγκινητικό αντίο στην Άννα Παναγιωτοπούλου – «Τέτοιας ποιότητας ταλέντα δεν περνάνε από ζύγι και υποδεκάμετρο»

Το δικό του «αντίο» στην Άννα Παναγιωτοπούλου είπε ο Μιχάλης Ρέπας

Αργολίδα: Χωρίς παιδίατρο το Πάσχα-Μήνυση από τον πατέρα παιδιού που τραυματίστηκε

giatros nosokomeio eurokinissi kontarinis 708 3

Αργολίδα: Χωρίς παιδίατρο το Πάσχα-Μήνυση από τον πατέρα παιδιού που τραυματίστηκε

Την πραγματική κατάσταση με την οποία είναι αντιμέτωποι γονείς και παιδιά στην Αργολίδα, τις ημέρες…