Ο Οικονόμου θαυμαστής… της Βρετανίδας υπουργού με την ακροδεξιά ρητορική της

«Μοιραζόμαστε κοινές αρχές και αξίες» είπε ο Γ. Οικονόμου για τη Βρετανίδα υπουργό που υπόσχεται να διώξει τους μετανάστες από τη Βρετανία

evros 32

«Μοιραζόμαστε κοινές αρχές και αξίες για την προστασία και ασφάλεια των πολιτών». Αυτό δήλωσε, μεταξύ άλλων, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Γιάννης Οικονόμου, αναφερόμενος στην υπουργό Εσωτερικών της Βρετανίας Σουέλα Μπρέιβερμαν, η οποία υποστηρίζει την απέλαση μεταναστών στη Ρουάντα, ζητά την αποχώρηση του Ηνωμένου Βασιλείου από την Ευρωπαϊκή Σύμβαση Δικαιωμάτων του Ανθρώπου και μιλάει με «θαυμασμό και ευγνωμοσύνη» για αυτά που έκανε η Βρετανική Αυτοκρατορία στην Ινδία.

Ειδικότερα, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη συνόδευσε χθες στον Έβρο τη Βρετανίδα πολιτικό και μαζί επισκέφτηκαν το ΠΕΚΟΔΙΣΜΕ Αλεξανδρούπολης, τον Φράχτη στις Φέρες και το ΕΦ 126 στο Σουφλί, όπου η Βρετανίδα Υπουργός ενημερώθηκε από Αξιωματικούς της Ελληνικής Αστυνομίας για την επιχειρησιακή τεχνογνωσία στην αντιμετώπιση της παράνομης μετανάστευσης και των εγκληματικών δικτύων των λαθροδιακινητών, ενώ συνεχάρη την Ελλάδα για τη σημαντική πρόοδο που έχει κάνει σε αυτό τον τομέα τα τελευταία χρόνια.

Μετά την κοινή τους επίσκεψη, ο Γ. Οικονόμου δήλωσε μεταξύ άλλων ότι «Ελλάδα και Ηνωμένο Βασίλειο διατηρούν μακροχρόνια καλή συνεργασία σε πολλαπλά επίπεδα,  μοιράζονται κοινές αξίες και αρχές για την προστασία των πολιτών και την ασφάλεια» και πρόσθεσε ότι «η κα. Μπρέιβερμαν συνεχάρη την Ελλάδα, πλέκοντας το εγκώμιο της Πατρίδας μας, για την πολύ σημαντική πρόοδο στο μεταναστευτικό και την καταπολέμηση των εγκληματικών δικτύων των λαθροδιακινητών, ενώ ενημερώθηκε από τους αξιωματικούς της ΕΛ.ΑΣ. για την επιχειρησιακή τεχνογνωσία, δείχνοντας ιδιαίτερο ενδιαφέρον» και συμπληρώνοντας ότι «στα λόγια της Βρετανίδας Υπουργού αντανακλάται η θέση των Ευρωπαίων για την πρόοδο που έχει επιτύχει η χώρα μας, αντιμετωπίζοντας την παράνομη μετανάστευση, με σεβασμό στην ανθρώπινη ζωή και τα δικαιώματα».

Επιπλέον, κατά τις δηλώσεις του, αναφέρθηκε και «στην ανταλλαγή τεχνογνωσίας σε πεδία όπως είναι η εγκατάσταση καμερών -δεδηλωμένη πολιτική πρωτοβουλία της Ελληνικής Κυβέρνησης για την αντιμετώπιση της εγκληματικότητας και την υποβοήθηση του έργου της Τροχαίας- που το Ηνωμένο Βασίλειο έχει εφαρμόσει αποτελεσματικά, αλλά και την αντιμετώπιση της νεανικής παραβατικότητας που απασχολεί πολλές ευρωπαϊκές χώρες».

 

Ποια είναι η Σουέλα Μπρέιβερμαν

Κόρη μεταναστών, καθώς η μητέρα της Ούμα Πιλάι και ο πατέρας της Κρίστι Φερνάντες είναι ινδικής καταγωγής και μετανάστευσαν και οι δύο στη Βρετανία τη δεκαετία του 1960, από τον Μαυρίκιο και την Κένυα αντίστοιχα, η Σουέλα Μπρέιβερμαν έχει αποκαλύψει ότι… όνειρό της είναι να απελαθούν μαζικά αιτούντες άσυλο προς τη Ρουάντα.

«Θα ήθελα πολύ να (δω) ένα πρωτοσέλιδο της The Telegraph με ένα αεροπλάνο να απογειώνεται για τη Ρουάντα», είπε η υπουργός Εσωτερικών αναφερόμενη στις προσπάθειές της να απελάσει μαζικά αιτούντες άσυλο προς το έθνος της Κεντρικής Αφρικής. «Αυτό είναι το όνειρό μου. Αυτή είναι η εμμονή μου» τόνισε.

Μάλιστα, αυτή η… εμμονή της έχει πυροδοτήσει έντονη κριτική από διεθνείς οργανισμούς, δικηγόρους, ομάδες δικαιωμάτων και πολλούς από τους συναδέλφους της, καθιστώντας την αναμφισβήτητα ένα πρόσωπο που διχάζει, όπως σχολιάζει σε ρεπορτάζ του το CNN.

Η ίδια, ωστόσο, δεν περιορίζει τα βέλη της στους μετανάστες. Δανείζεται ρητορική από την αμερικανική υπερσυντηρητική δεξιά όταν επικρίνει την κουλτούρα «woke», τα δικαιώματα των τρανς και τους διαδηλωτές για το κλίμα.

Δείτε σχετικό βίντεο με δηλώσεις της:

Ελεφάντη για Βαρτζόπουλο: Οι δηλώσεις του ξεπλένουν τις γυναικοκτονίες και δικαιολογεί τις γυναικοκτονίες

ελεφάντη

Ελεφάντη για Βαρτζόπουλο: Οι δηλώσεις του ξεπλένουν τις γυναικοκτονίες και δικαιολογεί τις γυναικοκτονίες

Σάλο προκαλέσαν οι δηλώσεις του υφυπουργού Υγείας, Δημήτρη Βαρτζόπουλου, που υποστήριξε ότι «η γυναικοκτονία έχει…

Πάτρα: Απολογούνται οι κατηγορούμενοι που διακινούσαν ναρκωτικά σε σχολεία – Ελεύθερος ο 19χρονος (video)

πατρα σχολειο

Πάτρα: Απολογούνται οι κατηγορούμενοι που διακινούσαν ναρκωτικά σε σχολεία – Ελεύθερος ο 19χρονος (video)

Φοβισμένοι οι ανήλικοι – Δίνουν πληροφορίες με το σταγονόμετρο

Εβγαλε είδηση το Ρομπότ Σοφία: «Αυτόνομο κρατίδιο θα μπορούσε να ειναι η Κρήτη»

σοφια

Εβγαλε είδηση το Ρομπότ Σοφία: «Αυτόνομο κρατίδιο θα μπορούσε να ειναι η Κρήτη»

Θεωρείται τοπιο διάσημο κατασκεύασμα της τεχνητής νοημοσύνης αλλά...μάλλον είπε κάτι που κυοφορείται χρόνια στην Κρήτη

«Καμπανάκι» του ΕΟΦ που διαφημίζεται για τους πόνους των αρθρώσεων -«Μην το χρησιμοποιήσετε»

eof

«Καμπανάκι» του ΕΟΦ που διαφημίζεται για τους πόνους των αρθρώσεων -«Μην το χρησιμοποιήσετε»

Το σκεύασμα αυτό δεν είναι εγκεκριμένο φαρμακευτικό προϊόν και ως εκ τούτου δεν έχει αξιολογηθεί…