Newsroom

Newsroom

Ο Θάνος Μικρούτσικος και ο Χρήστος Θηβαίος, στο Docville

Μια συζήτηση με τον κορυφαίο Έλληνα μουσικοσυνθέτη και τον… συνήθη ύποπτο μόνιμο ερμηνευτή του, η οποία ξεκινά από τον ξεσηκωμό της Σερίφου το ‘16 και φτάνει μέχρι τη μυσταγωγία της σύγχρονης ψυχαγωγίας.

58963b7f1dc524dc0f8b4bb8

Λοράν Μπινέ: ο βραβευμένος Γάλλος συγγραφέας του «Ο εγκέφαλος του Χίμλερ ονομάζεται Χάιντριχ» μιλά στο Docville για τον Τραμπ και επισημαίνει ότι η συμπεριφορά του δεν μπορεί να μη μας θυμίσει εκείνη του Χίτλερ το 1933.

Μπέρτολτ Μπρεχτ: Ο πανεπιστημιακός Γιώργος Κεντρωτής και ο ηθοποιός Αιμίλιος Χειλάκης γράφουν για τον επαναστάτη δραματουργό και τον διαλεκτικό ποιητή.

Παντελής και Μανώλης Καψής: Τα «καλουτάκια» της δημοσιογραφίας αναλύονται μέσα από αποφθέγματα, έργα και πράξεις μιας πλούσιας – αλλά και γεμάτης αντιφάσεις- διαδρομής στα ΜΜΕ.

Τα τέσσερα πιο γλυκόλαλα κλαρίνα στην Ελλάδα του 20ου αιώνα. Οι μεγαλύτεροι μαΐστορες του κλαρίνου (Βασίλης Παναγιωτόπουλος- Σαλέας, Τάσος Χαλκιάς, Γιάννης Βασιλόπουλος , Πετρολούκας Χαλκιάς) που με το παίξιμό τους σημάδεψαν το δημοτικό τραγούδι του 20ου αιώνα, μέσα από μια έρευνα που αποδεικνύει ότι η δημοτική μουσική κυλά στο αίμα μας και ότι δεν είναι τυχαίο πως έχουν αναδειχτεί νέα συγκροτήματα τα οποία αναμειγνύουν το ροκ με παραδοσιακές μουσικές φόρμες.

Δύο Ελληνες γκασταρμπάιτερ στη Γερμανία θυμούνται τα χρόνια της ξενιτιάς και ξετυλίγουν σε πρώτο πρόσωπο το κουβάρι της ζωής τους.

Ένα από τα πιο επιδραστικά γερμανικά συγκροτήματα της εποχής, οι Einstürzende Neubauten (το όνομά τους στα γερμανικά σημαίνει «Τα νεόδμητα κτίρια καταρρέουν») επισκέπτεται την Αθήνα και τα μέλη του εξομολογούνται στο Documento :«Πρέπει να κάνουμε ό,τι μπορούμε για να βάλουμε στην άκρη τον καπιταλισμό». 


Στέφανος Κασσελάκης: «Αλέξη, έλα πάνω» – Η στιγμή που ο Τσίπρας ανεβαίνει στο βήμα (video)

ΤΣΙΠΡΑΣ ΣΥΡΙΖΑ

Στέφανος Κασσελάκης: «Αλέξη, έλα πάνω» – Η στιγμή που ο Τσίπρας ανεβαίνει στο βήμα (video)

«Πάμε μπροστά. Αλέξη, έλα πάνω», ανέφερε ο Στέφανος Κασσελάκης με αποδέκτη τον τέως αρχηγό του…