Ο Ντογιάκος, ο γιος του και το αφεντικό Βγενόπουλος

Θέτεις ερωτήματα σου λένε «έχεις στοιχεία»; Και όταν δείχνεις και τα στοιχεία τότε το επιχείρημα μετασχηματίζεται σε «γιατί αυτό είναι κακό»; Στη χώρα αυτή ξεχάσαμε ποιό είναι το καλό, το κακό, το νόμιμο, το ηθικό. Μοναδικό επιδιωκόμενο σε αυτή την τεχνητή σύγχυση, είναι να μην μπορείς να βρεις άκρη.

5a143c9b1dc5243b798b45c0

Του Κώστα Βαξεβάνη

Η «υπόθεση Βγενόπουλου» δεν ήταν ένα σκάνδαλο μόνο για όσα έκαναν ο επιχειρηματίας και οι συνεργάτες του, αλλά και για τον τρόπο που έμεναν εκτός δικαστικής έρευνας και ελέγχου από τη Δικαιοσύνη ακόμη και όταν υπήρχαν καταγγελίες από επίσημες Αρχές, όπως είναι η Ελληνική Βουλή.

Με αλλεπάλληλα δημοσιεύματα είχαμε αναδείξει ως επίκεντρο της συνεχούς υπερπήδησης των κανόνων της έρευνας, την Εισαγγελία Εφετών Αθηνών. Φυσικά –όπως πάντα- αντί για απαντήσεις πήραμε τους γνωστούς χαρακτηρισμούς του συκοφάντη. Επειδή όμως ο Θεός αγαπά τον κλέφτη, αγαπά όμως και αυτόν που ερευνά, τι προκύπτει; Πως ο γιος του Ισίδωρου Ντογιάκου, Προϊσταμένου της Εισαγγελίας Εφετών ο οποίος είχε εμπλοκή στις έρευνες για τον Βγενόπουλο, δούλευε για τον Βγενόπουλο. Την παραδοχή αυτή έκανε ενόρκως σε δίκη με κατηγορούμενο τον πρώην βουλευτή του ΠΑΣΟΚ, Δημήτρη Τσιρώνη, (ο οποίος αθωώθηκε μετά από μήνυση του Βγενόπουλου) ο στενός συνεργάτης του αποθανόντος επιχειρηματία, Φώτης Καρατζένης.

Αλλά η ιστορία δεν κρίνεται από αυτό το δεδομένο και μόνο. Κατά τη διάρκεια που ο Ισίδωρος Ντογιάκος (γνωστός για την υπόθεση του Παναθηναϊκάκια) είναι Προϊστάμενος της Εισαγγελίας Εφετών Αθηνών, συμβαίνουν τα εξής πράγματα που σχετίζονται με τον Βγενόπουλο.

1. Ο νυν αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Γιάννης Αγγελής, με υπηρεσιακή αναφορά του είχε κατονομάσει τον Ντογιάκο ως αυτόν που του ασκεί πιέσεις για την υπόθεση Βγενόπουλου κατά την περίοδο που προσπαθούσε μέσω στοιχείων που είχε λάβει ως Εισαγγελέας Δικαστικής Συνδρομής, να οδηγήσει σε έρευνα την υπόθεση

2. Ο Ισίδωρος Ντογιάκος ανέθεσε στην Εισαγγελέα Εφετών Γεωργία Τσατάνη την έρευνα για τον Βγενόπουλο η οποία είχε αφαιρεθεί από την Εισαγγελία Διαφθοράς. Η Τσατάνη αρχειοθέτησε την υπόθεση η οποία άνοιξε τελικώς ξανά από την νέα Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ξένη Δημητρίου και οδήγησε μάλιστα σε διώξεις κατά συνεργατών του Βγενόπουλου. Η Εισαγγελέας Τσατάνη είχε γράψει 803 σελίδες Διάταξης Αρχειοθέτησης-αθώωσης Βγενόπουλου σε 3 μέρες σπάζοντας παγκόσμιο ρεκόρ δακτυλογράφησης.

3. Η Εισαγγελία Εφετών, είχε ορίσει ως πραγματογνώμονα στην υπόθεση τον ιδιώτη Κώστα Γεωργάρα ο οποίος στο παρελθόν είχε «αθωώσει» τον Βγενόπουλο με πόρισμά του για το Βατοπέδι. Ο συγκεκριμένος πραγματογνώμονας ορίστηκε εκτός καταλόγου της Εισαγγελίας, δηλαδή παρακάμφθηκαν οι πραγματογνώμονες του επίσημου καταλόγου

4. Άλλη Εισαγγελέας, η αντεισαγγελέας Αθηνά Θεοδωροπούλου, παρέλαβε με χρέωση από τον Ντογιάκο μήνυση που είχε κάνει ο Βγενόπουλος σε Κύπριο δικηγόρο και η οποία είχε αρχειοθετηθεί από την Εισαγγελία Πρωτοδικών ως αβάσιμη και διέταξε τελικώς τη δίωξη του δικηγόρου

5. Η ίδια Εισαγγελέας Θεοδωροπούλου, ανέλαβε μετά από χρέωση του Προϊσταμένου της Ισίδωρου Ντογιάκου, άλλη υπόθεση Βγενόπουλου την οποία αρχειοθέτησε λίγο πριν ανακριθούν ο Βγενόπουλος και οι συνεργάτες του από Κύπριους ανακριτές, αθωώνοντας έτσι τον Βγενόπουλο.

6. Οι υποθέσεις δικαστικές συνδρομής , δηλαδή οι αιτήσεις προκειμένου να εκδοθούν στην Κύπρο ο Βγενόπουλος και οι συνεργάτες τους, αντί να κριθούν ως κοινά αιτήματα ευρωπαϊκής χώρας από τον Εισαγγελέα Δικαστικής Συνδρομής Γιάννη Αγγελή, οδηγούνταν, παραπέμπονταν για να κριθούν από δικαστικό συμβούλιο, πράγμα που καθυστερούσε την έκδοσή τους στην Κυπριακή Δημοκρατία

7. Ο Ισίδωρος Ντογιάκος, με προσβλητικές ανακοινώσεις αντί να απαντήσει σε όλα αυτά επιτέθηκε στο περιοδικό Hot Doc και εμφάνισε τον συνάδελφό του Γιάννη Αγγελή ως υπεύθυνο διαρροών στο περιοδικό, πράγμα για το οποίο έκανε μήνυση και ο Βγενόπουλος εναντίον μου αλλά και εναντίον του νυν Αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου.

Αυτά θυμάμαι πρόχειρα, ότι συνέβησαν στην Εισαγγελία Εφετών Αθηνών, όσο επικεφαλής ήταν ο Ισίδωρος Ντογιάκος και ελεγχόμενος ο Ανδρέας Βγενόπουλος. Τώρα αποκαλύπτεται πως η οικογένεια Βγενόπουλουήταν εργοδότης του γιου του Ντογιάκου. Και μπαίνει το ερώτημα στο οποίο κάποιος πρέπει να απαντήσει. Δεν ξέρω αν λέγεται Υπουργός Δικαιοσύνης, Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Ενώσεις Δικαστών ή Πειθαρχικά όργανα: έχουμε να κάνουμε με κάτι που είναι νόμιμο, ηθικό, επιτρεπτό, επαίσχυντο;

Τι είναι τέλος πάντων αυτή η ακολουθία εξαιρετικά ύποπτων γεγονότων που στην κατάληξή της εμφανίζουν τον γιο του διώκτη να να εργάζεται για τον υπό έρευνα και δίωξη; Δεν ξέρω ποιος θα απαντήσει, αλλά κάποιος πρέπει να απαντήσει. Όλοι πρέπει να απαντήσουν πριν οι πολίτες καταλήξουν στο καταστρεπτικό και ισοπεδωτικό συμπέρασμα, πως πρόκειται για Δικαιοσύνη των ισχυρών. Με την ευκαιρία να ρωτήσω επίσης, αν οι πειθαρχικές διώξεις εναντίον της Τσατάνη, της Θεοδωροπούλου και όσων ενεπλάκησαν στην υπόθεση, συνοδεύτηκαν και από ποινική έρευνα. Ή μήπως οι Εισαγγελείς δεν ερευνώνται ποινικά; 

Ράδιο Αρβύλα: Το «αντίο» του Αντώνη Κανάκη για τη φετινή σεζόν – «Η χρονιά είχε δυο πρόσωπα, δεν ξέρω αν θα ξαναέρθουμε»

Κανάκης 1

Ράδιο Αρβύλα: Το «αντίο» του Αντώνη Κανάκη για τη φετινή σεζόν – «Η χρονιά είχε δυο πρόσωπα, δεν ξέρω αν θα ξαναέρθουμε»

Αυλαία έριξε για φέτος το Ράδιο Αρβύλα, με τον Αντώνη Κανάκη να μιλάει για τη…

Αλαζονικές δηλώσεις από Μητσοτάκη στο ΣΚΑΪ: «Η οικονομία πάει καλά και οι φόροι μειώνονται» (video)

μητσο

Αλαζονικές δηλώσεις από Μητσοτάκη στο ΣΚΑΪ: «Η οικονομία πάει καλά και οι φόροι μειώνονται» (video)

Εκτός τόπου και χρόνου τα όσα είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στη συνέντευξη του στο ΣΚΑΪ