ΒΚ

Βασίλης Καραθανάσης

Ο νους μας είναι αληταριό, που όλο θα δραπετεύει

Πιστοί σε μια κοινωνία δίχως εκμετάλλευση, δίχως φασισμό, δίχως χαφιέδες!

5188443

Τις τελευταίες ημέρες παρατηρούμε με εξόφθαλμο τρόπο, να λαμβάνουν χώρα εντός αλλά και εκτός κοινοβουλίου αλλεπάλληλα συνταγματικά πραξικοπήματα.

Βγαίνει ο πρωθυπουργός και απαγορεύει εν όψει της αγωνιστικής επετείου του Πολυτεχνείου τις συναθροίσεις άνω των 3 ατόμων, βγαίνει ο αρχηγός της ΕΛΑΣ και επιβεβαιώνει τα όσα προαναφέρθησαν από τον κυβερνήτη, βγαίνει ο υπουργός δημόσιας τάξης και προαναγγέλλει χρηματικά πρόστιμα τόσα όσα δεν έχουν πληρώσει πότε οι τραπεζίτες, οι εφοπλιστές και όλο το κεφαλαιοκρατικό συνάφι μαζί με την παρασιτική διαπλεκόμενη ολιγαρχία και πάει λέγοντας.  

Και όλα αυτά τα πρόστυχα συνταγματικά ανέκδοτα επενδύονται θεωρητικά και προωθούνται στην πράξη από το χρυσαυγίτικο στέκι της Ν.Δ που έχει θέσει ως ιστορικό στόχο να ποινικοποιεί οτιδήποτε δύναται να προκαλέσει όχι κορονοϊο, αλλά ριζοσπαστικοποίηση, επαναστατικότητα  οτιδήποτε μπορεί να αφυπνίσει ιδεολογικά – πολιτικά την κοινωνία από τον κοινωνικό λήθαργο που έχει περιπέσει. 

Ενάντια στα κυβερνητικά παπαγαλάκια της προπαγάνδας και του φασιστικού υφέρποντος γκεμπελισμού, όσον αφορά στην επέτειο του Πολυτεχνείου, θα έλεγα πως δεν υπάρχει κάποια συγκεκριμένη μεταβλητή από μεριάς διαδηλωτών όπου να μεταβάλει τον κανονικό σύνηθες εορτασμό του.

Αντιθέτως, τη μόνη αυτή μεταβλητή (αυτή του κορονοϊού) θα τη χρησιμοποιήσουν φέτος οι φαρέτρες του κράτους και των ασφαλίτικων κατασταλτικών μηχανισμών του, όχι για να προστατευτούν από τον ιό αλλά ως άλλοθι προκειμένου να δικαιολογήσουν το ξύλο, τις προσαγωγές, τις συλλήψεις, τον πόνο και το αίμα που θα προκαλέσουν.

Ο κορονοϊος θα έλεγε κανείς, τους διευκολύνει αφάνταστα, τους κάνει πιο εύκολη τη ζωή και σίγουρα τους κάνει πιο εύκολο το βράδυ της 17Ν. Εκεί που θα έπρεπε να ρίξουν έναν μπαλαντέρ προβοκάτορα σε ρόλο κασκαντέρ να ξεκινάει τα επεισόδια , τώρα τον ρόλο αυτό τον αναλαμβάνει ο ίδιος ο ιός. Αυτός θα αποτελέσει τη σπίθα για να ανοίξουν πυρ οι δυνάμεις του κράτους και του παρακράτους ενάντια στους αγωνιστές που θα διαδηλώνουν ειρηνικά τηρώντας πλήρως τα υγειονομικά πρωτόκολλα.

Παρόλαυτα ο κύριος Χρυσοχοΐδης σε ρόλο “Χρυσοβορίδη”, διαμηνύει πως δε θα υπάρξουν εντάσεις, την ίδια βέβαια στιγμή που επιστρατεύει 5.000 πάνοπλους πραιτοριανούς.

Αναρωτιέμαι, ετοιμάζεται για πόλεμο; Ετοιμάζεται για πόλεμο εν όψει κορονοϊού κιόλας ; Περίεργα πράγματα δε νομίζετε;

Επομένως, ποια η διαφορά με τις προηγούμενες χρονιές;

Απάντηση : Κ Α Μ Ι Α

Θα έπρεπε να πληροφορήσει κάποιος τα ακροδεξιά κυβερνητικά ανθρωπάκια και συγκεκριμένα τον ασφαλίτη αρχιστράτηγο Χρυσοχοΐδη πως οι διαδηλωτές και τα προηγούμενα χρόνια  με μάσκες κατέβαιναν στις πορείες προκειμένου να προστατευτούν από  τα καρκινογόνα που ρίχνουν τα στρατιωτάκια του κάθε φορά.

Η μάσκα λοιπόν στις πορείες επί κυβερνήσεων Νέας Δημοκρατίας αποτελούσε και θα αποτελεί πάντα αναπόσπαστο κομμάτι απλής λογικής, απλής δημοκρατικής συνείδησης όπου αναγνωρίζει την φασιστοχουντική δεξιά χωματερή και τις μετεμφυλιακές της αναλλοίωτες πρακτικές. 

Η μόνη ίσως διάφορα που υπάρχει σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια είναι ΜΙΑ, και αυτή αφορά το άσυλο. Τα προηγούμενα χρόνια το άσυλο ανήκε στους ιστορικούς αγώνες για δημοκρατία, στους φοιτητές του, στον λαό και στους αγωνιστές του, ενώ σήμερα το άσυλο και ο χώρος του πολυτεχνείου συγκεκριμένα αποτελεί ένα αστυνομικό άβατο, ένα προκεχωρημένο ασφαλίτικο φυλάκιο και εν δυνάμει ένα ορμητήριο ΜΑΤατζίδικων επιθέσεων.

Όλη αυτή λοιπόν η  μισαλλοδοξία της διαρκούς ομίχλης, όλος αυτός ο βρωμερός φασιστικός ζόφος που έχει σκεπάσει ωσάν νεκρικό πέπλο την ελληνική πραγματικότητα κατ’ εντολή των κυβερνώντων οφείλει το λιγότερο να ανατραπεί, το μέγιστο να ξεριζωθεί. Εδώ και τώρα και πάντα ! Όταν ο λαός βρίσκεται μπροστά στον κίνδυνο του φασισμού και της απαγόρευσης διαλέγει ή τις αλυσίδες ή τον αγώνα ! 

Τέλος, απευθυνόμενος προς τον πρωθυπουργό: Κύριε Μητσοτάκη στο Πολυτεχνείο δυστυχώς για εσάς, ευτυχώς για τον λαό και για τη δημοκρατία δεν υπήρχαν ούτε ταγματασφαλίτες, ούτε Χίτες, ούτε παιδιά της ΕΡΕ, ούτε χωροφυλάκοι, ούτε ΟΝΝΕΔίτες, ούτε γενικότερα αλλά πολιτικά – ιστορικά σκουπίδια της δεξιάς.

Υπήρχαν μονάχα αριστεροί, κομμουνιστές, αναρχικοί, δημοκράτες, προοδευτικοί άνθρωποι, πιστοί στο όραμα της ελευθερίας και της κοινωνικής απελευθέρωσης ! Πιστοί σε μια κοινωνία δίχως εκμετάλλευση, δίχως φασισμό, δίχως χαφιέδες!

Την απόδειξη των λεγόμενων μου, την έχει δώσει εδώ και χρόνια ο κομμουνιστής ποιητής Τ.Λειβαδίτης: «Πάνω στα ματωμένα πουκάμισα των σκοτωμένων, εμείς καθόμασταν τα βράδια και ζωγραφίζαμε σκηνές απ’ την αυριανή ευτυχία του κόσμου… Έτσι γεννήθηκαν οι σημαίες μας»!

Y.Γ Μάθετε λοιπόν κ.Μητσοτάκη πως όταν περνούν τα ιερά  σύμβολα των αγώνων μας, τα κόκκινα λάβαρα της μαχόμενης αριστεράς, όταν καταθέτουν στεφάνια τιμής οι εξόριστοι κομμουνιστές, οι σημερινοί αγωνιστές αλλά και οι μελλοντικοί επαναστάτες εμείς πάντα καθόμαστε με δάκρυα συγκίνησης προσοχή, με σηκωμένη τη γροθιά μας στον ουρανό!

Και τότε σαν αστραπή, πέρνα η θύμηση ποιανού σπορά είμαστε, η σπορά του Άρη, του Μπελογιάννη, του Λαμπράκη, των αγωνιστών του Πολυτεχνείου, του Τεμπονέρα και πάει λέγοντας.

Αυτοί είμαστε! Αυτών η σπορά είμαστε! Τη σπορά αυτή θα αφήσουμε! Η σπορά αυτή θα ανθίσει…!

Τα άρθρα που δημοσιεύονται στην κατηγορία «Απόψεις» εκφράζουν τον/την συντάκτη/τριά τους και οι θέσεις δεν συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του koutipandoras.gr

Κακλαμάνης: «Απαράδεκτος» ο Κυριαζίδης για το ομοφοβικό σχόλιο για Κασσελάκη – «Καρφί» στην κυβέρνηση για το ψήφισμα του Ευρωκοινοβουλίου (video)

Κακλαμάνης

Κακλαμάνης: «Απαράδεκτος» ο Κυριαζίδης για το ομοφοβικό σχόλιο για Κασσελάκη – «Καρφί» στην κυβέρνηση για το ψήφισμα του Ευρωκοινοβουλίου (video)

«Δεν πέρασα επιπολαίως το ψήφισμα του Ευρωκοινοβουλίου για την Ελλάδα. Με στενοχώρησε», είπε χαρακτηριστικά ο…