ΔΑ

Δημήτρης Αγγελίδης

Ο Νότης Μηταράκης πυροβολεί τα πόδια του

Με το κεφάλι βαθιά χωμένο στην άμμο της λίστας Πέτσα και των πρόθυμων ΜΜΕ, ο κύριος Μηταράκης ανακαλύπτει πανικόβλητος ότι το αφήγημά του για μείωση της ροής προσφύγων και μεταναστών καταρρέει μέσα στον πάταγο των αδιάσειστων στοιχείων για εξαφανίσεις προσφύγων, βία, βασανιστήρια και έκθεση σε κίνδυνο της ανθρώπινης ζωής

5009047

Εμφανώς στριμωγμενος από τη χιονοστιβάδα των αποκαλύψεων για τις παράνομες επαναπροωθήσεις του Λιμενικού και της αστυνομίας σε Αιγαίο και Εβρο, ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου Νότης Μηταράκης, που έχει πάρει στους ώμους του τη στήριξη αυτής της ακραίας πολιτικής, καταφεύγει στη γνώριμη ακροδεξιά μέθοδο της κατασκευής εσωτερικού εχθρού και της συκοφάντησης πολιτικών αντιπάλων, υπερασπιστών των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και του Τύπου για τάχα αντεθνική, προδοτική στάση.

Δημοσίευμα του «Ελεύθερου Τύπου» επικαλείται πηγές του υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου που σημειώνουν ότι κάποιοι «επιδίδονται σε αντεθνικό αγώνα χρησιμοποιώντας φανταστικά στοιχεία, για να αμαυρώσουν την εικόνα της χώρας μας στο εξωτερικό». Οι πηγές φωτογραφίζουν δικηγόρο σε νησί του Αιγαίου, γνωστό για τη δράση του υπέρ των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, και οργάνωση που καταγράφει συστηματικά περιστατικά επαναπροωθήσεων, όπως και ευρωβουλευτές που συνεργάζονται για «να συλλέξουν στοιχεία για δήθεν επαναπροωθήσεις μεταναστών στην Τουρκία». Το δημοσίευμα επισημαίνει ότι «κάποιοι από τους ευρωβουλευτές αυτούς είναι και Ελληνες, εάν λάβει κανείς υπόψιν την θέρμη που έχουν δείξει το προηγούμενο διάστημα εγκαλώντας τόσο τη Frontex όσο και την ελληνική ακτοφυλακή».

Πολλά μισόλογα, που επιχειρούν να προσδώσουν την αχλύ συνωμοσιολογικού μυστηρίου σε πράγματα που είναι γνωστά και δημόσια με το όνομά τους, αλλά αποφεύγουν να τα κοιτάξουν κατάματα τα φιλοκυβερνητικά μέσα ενημέρωσης, υπνωτισμένα από το βλέμμα του πρωθυπουργού και των υπουργών του. Το δημοσίευμα φωτογραφίζει την Ομάδα Εργασίας για τον Ελεγχο της Frontex, που λειτουργεί στο πλαίσιο της Επιτροπής Πολιτικών Ελευθεριών, Εσωτερικών και Δικαιοσύνης του Ευρωκοινοβουλίου. Ο κύριος Μηταράκης έχει υποστεί προσωπικά τον αυστηρό έλεγχο των ευρωβουλευτών της Επιτροπής και έχει συμμετάσχει στις εργασίες της, μαζί και άλλοι αρμόδιοι υπουργοί της κυβέρνησης, όπως έχουν θεσμική υποχρέωση.

Δεν τολμάει βέβαια να εκστομίσει τέτοια χοντροκομμένα ψευδοεπιχειρήματα στο Ευρωκοινοβούλιο ούτε στην επίτροπο Εσωτερικών Υποθέσεων της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ιλβα Γιόχανσον, ούτε στην επίτροπο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του Συμβουλίου της Ευρώπης, Ντούνια Μιγιάτοβιτς, που ζητούν επίμονα και επιτακτικά από τις ελληνικές αρχές να κάνουν περισσότερα για να διερευνήσουν αποτελεσματικά τις αξιόπιστες και συνεχείς καταγγελίες για παράνομες επαναπροωθήσεις. Εκκρεμεί, άλλωστε, προσφυγή στο Δικαστήριο της Ε.Ε. για αναστολή ή τερματισμό της παρουσίας της Frontex στην Ελλάδα, λόγω των επαναλαμβανόμενων παραβιάσεων ανθρωπίνων δικαιωμάτων, όπως συνέβη στην Ουγγαρία, αίτημα που επανέλαβε αυτή την εβδομάδα η Διεθνής Αμνηστία.

Με το κεφάλι βαθιά χωμένο στην άμμο της λίστας Πέτσα και των πρόθυμων ΜΜΕ, ο κύριος Μηταράκης ανακαλύπτει πανικόβλητος ότι το αφήγημά του για μείωση της ροής προσφύγων και μεταναστών καταρρέει μέσα στον πάταγο των αδιάσειστων στοιχείων για εξαφανίσεις προσφύγων, βία, βασανιστήρια και έκθεση σε κίνδυνο της ανθρώπινης ζωής. Το μόνο καταφύγιο που του απομένει είναι να κρύβεται πίσω από διαρροές πηγών σε φιλοκυβερνητικά μέσα που μεθοδεύουν για εσωτερική κατανάλωση την κατασυκοφάντηση όλων όσοι φέρνουν στο φως τις αποτρόπαιες πολιτικές της ελληνικής κυβέρνησης στα σύνορα.

Ανατριχιαστικές μέθοδοι, βγαλμένες από τις πιο σκοτεινές περιόδους της ιστορίας, που προσιδιάζουν σε καθεστώτα τύπου Ορμπάν και Τραμπ. Δεν περιμένει βέβαια κανείς καλλιγραφία από τον κώλο της μαϊμούς. Μας έχει καταλλήλως προϊδεάσει το κόμμα που στήριξε την προεκλογική του εκστρατεία σε Μακεδονομάχους με περικεφαλαίες και κραυγές για την τάχα προδοσία της Συμφωνίας των Πρεσπών.

Το δυστύχημα για τον κύριο Μηταράκη και τον στρουθοκαμηλισμό του είναι ότι δεν μπορεί να δει πέρα από την έρημο που έχει κατασκευάσει γύρω του. Γι’ αυτό και προσπαθεί να πυροβολήσει τους αγγελιαφόρους, αλλά στην πραγματικότητα πυροβολεί τα πόδια του.

Πηγή: efsyn.gr

Τα άρθρα που δημοσιεύονται στην κατηγορία «Απόψεις» εκφράζουν τον/την συντάκτη/τριά τους και οι θέσεις δεν συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του koutipandoras.gr

Πειραίας: Aπίστευτο βίντεο ντοκουμέντο – 70χρονη έπεσε στη θάλασσα προσπαθώντας να πιάσει τη βαλίτσα της

Πειραιάς

Πειραίας: Aπίστευτο βίντεο ντοκουμέντο – 70χρονη έπεσε στη θάλασσα προσπαθώντας να πιάσει τη βαλίτσα της

Παρολίγο τραγωδία πήγε να συμβεί στο λιμάνι του Πειραιά με μια 70χρονη γυναίκα από τη…

Καλλιάνος: Η συγκινητική ανάρτηση για τον πατέρα του – «Έκανα ότι μπορούσα, δεν τα κατάφερα. Σου ζητώ συγγνώμη»

4950603

Καλλιάνος: Η συγκινητική ανάρτηση για τον πατέρα του – «Έκανα ότι μπορούσα, δεν τα κατάφερα. Σου ζητώ συγγνώμη»

«Εύχομαι τα παιδιά τους να μην τους δουν ποτέ όπως σε είδα εγώ. Ο Θεός…

Συγκλονίζει η σύζυγος του Καλλιάνου: «Δεν είναι καλά ψυχολογικά, έχουν στερέψει τα δάκρυα» (Video)

kallianos copy 4

Συγκλονίζει η σύζυγος του Καλλιάνου: «Δεν είναι καλά ψυχολογικά, έχουν στερέψει τα δάκρυα» (Video)

«Είναι στο αυτοκίνητο, κάνει βόλτες, δε μπορεί να ηρεμήσει, δεν τον χωράει ο τόπος. Δεν…

Πλακιάς για Φλέσσα: «Εγώ τα παιδιά μου φοιτήτριες τα έστειλα – Δεν φταίω και δεν σκότωσα κανέναν»

InCollage 20240425 140114310

Πλακιάς για Φλέσσα: «Εγώ τα παιδιά μου φοιτήτριες τα έστειλα – Δεν φταίω και δεν σκότωσα κανέναν»

«Θα ήθελα να μην αναφέρετε πάλι το όνομα ΤΕΜΠΗ ,δεν γνωρίζετε μην μιλάτε», τόνισε ο…