Newsroom

Newsroom

O νόμος του Μπέου – Χέρι χέρι ο έκπτωτος δήμαρχος με στελέχη της τοπικής ΝΔ

Έχουν περάσει περίπου δυόμισι χρόνια από τότε που ο Αχιλλέας Μπέος ανέλαβε δήμαρχος Βόλου αλλά στην πόλη δεν έχουν δει, τουλάχιστον όχι ακόμα, το διεθνές τζετ σετ να καταφτάνει με τις πολυτελείς θαλαμηγούς του για να παίξει στο, ανύπαρκτο έτσι κι αλλιώς, καζίνο της πόλης ή να παρακολουθήσει αγώνα της Φόρμουλα Ένα στην επίσης ανύπαρκτη σχετική πίστα.

5880a9af1dc5247a078b47f5

Του Γιάννη Συμεωνίδη

Κι αυτό μολονότι ο έκπτωτος πλέον δήμαρχος- κατηγορείται για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση που ασχολείτο με στημένα παιχνίδια στο ποδόσφαιρο- είχε υποσχεθεί προεκλογικώς να μετατρέψει τον Βόλο σε Μονακό…

«Μα, πώς να τα καταφέρει αφού είναι έκπτωτος», ενδεχομένως να αναρωτηθεί κάποιος, και μόνο αυτός, που δεν έχει πατήσει το πόδι του στην όμορφη πρωτεύουσα της Μαγνησίας τα τελευταία χρόνια. Κι αυτό γιατί όσοι γνωρίζουν πρόσωπα και καταστάσεις δεν διστάζουν να αναφέρουν ευθαρσώς στο www.koutipandoras.gr πως «στον Βόλο επικρατεί ο νόμος Μπέου, τον οποίο τρέμουν όλοι» και πως «το κράτος είναι άφαντο».

Και η μπέιμπι σίτερ!

Τελευταίο κρούσμα, πάντοτε σύμφωνα με καταγγελίες, όσα συμβαίνουν στο Ορφανοτροφείο Βόλου, η διοίκηση του οποίου άλλαξε «πραξικοπηματικώ» τω τρόπω από το σωματείο Φιλόπτωχος Αδελφότητα Βόλου (ο δήμος ασκεί εποπτικό ρόλο και διορίζει δύο μέλη του Δ.Σ.) με σκοπό να αποκτήσει ο σε αργία ευρισκόμενος δήμαρχος πλήρη έλεγχο στην περιουσία του μέσω δικών του ανθρώπων. Φαίνεται, μάλιστα, πως συνεχίζεται η αγαστή συνεργασία του με ορισμένα τοπικά στελέχη της ΝΔ, τα οποία φρόντισε να τοποθετήσει στο νέο Δ.Σ., το διορισμό του οποίου πάντως ακύρωσε- με τη διαδικασία των ασφαλιστικών μέτρων- το Μονομελές Πρωτοδικείο Βόλου. Πρόκειται για τον Σταύρο Νάκο, γιο του εκλιπόντος πρώην υφυπουργού Εσωτερικών, Θανάση Νάκου, και την δημοτική σύμβουλο Νατάσσα Μορφογιάννη, η οποία διετέλεσε πρόεδρος της Κοινωφελούς Επιχείρησης Κοινωνικής Προστασίας και Αλληλεγγύης (ΚΕΚΠΑ-ΔΙΕΚ), επιχείρηση που κατηγορείται πως μοίρασε χιλιάδες ευρώ σε φιλικά προς τον κ. Μπέο τοπικά μέσα ενημέρωσης.

Από τα υπόλοιπα μέλη που διορίστηκαν από τη Γενική Συνέλευση- οι αποφάσεις της οποίας, προσωρινώς έστω, ακυρώθηκαν- ξεχωρίζουν, πάντοτε σύμφωνα με τις καταγγελίες-, η τοποθέτηση μπέιμπι σίτερ (!) των παιδιών του κ. Μπέου, μιας φίλης της συζύγου του έκπτωτου δημάρχου κι ενός συνταξιούχου αστυνομικού. Η δημοτική Αρχή, εξάλλου, διόρισε τον Κώστα Θεοδώρου, πατέρα του ασκούντα χρέη δημάρχου Θάνου Θεοδώρου, ενώ ως αναπληρωματικό μέλος πρώην ποδοσφαιριστή…

«Όταν τον ενημέρωσα για το έργο που έχω κάνει, εκείνος μου απάντησε πως δεν τον ενδιέφερε! Πιστεύει κάποιος ότι τα άτομα που “διόρισε” ο Αχιλλέας θα διοικήσουν το ίδρυμα; Είναι “εργαλεία” για να κάνει τη δουλειά του».

«Όταν ο κ. Μπέος με κάλεσε στο δημαρχείο και τον ενημέρωσα για το έργο που έχω κάνει, εκείνος μου απάντησε πως δεν τον ενδιέφερε! Πιστεύει κάποιος ότι τα άτομα που “διόρισε” ο Αχιλλέας θα διοικήσουν το ίδρυμα; Είναι “εργαλεία” για να κάνει τη δουλειά του. Το ίδρυμα και, το κυριότερο, τα παιδιά που φιλοξενούνται εκεί θα ξαναβρεθούν στην ίδια άσχημη κατάσταση που ήταν όταν το ανέλαβε η διοίκησή μας. Με όσα εγκληματικά κάνει ο κ. Μπέος θα του βάλει λουκέτο. Φυσικά κι ο αγώνας της νόμιμης διοίκησης του Ορφανοτροφείου θα συνεχιστεί δικαστικώς για όσα παράνομα έχουν πράξει και συνεχίζουν να πράττουν στο ίδρυμα ο κ. Mπέος και οι συν αυτώ, δίχως καν να σκεφτούν πως τα παιδιά βρίσκονται στο μέσο της σχολικής τους χρονιάς κι έχουμε προγραμματίσει αρκετές δραστηριότητες. Αυτήν τα στιγμή δεν υπάρχουν ούτε καν παιδαγωγοί», υπογραμμίζει στο www.koutipandoras.gr ο τέως πλέον πρόεδρος του Ορφανοτροφείου Βόλου, Άγγελος Αγραφιώτης, τον οποίο ο κ. Μπέος ήθελε διακαώς να ξεφορτωθεί.

Το Μονομελές Πρωτοδικείο Βόλου διέταξε- στη διαδικασία των ασφαλιστικών μέτρων- την αναστολή της εκτέλεσης της απόφασης της Γενικής Συνέλευσης της Φιλοπτώχου Αδελφότητας Βόλου με την οποία άλλαξε η διοίκηση του Ορφανοτροφείου. Ο κ. Αγραφιώτης ζητά η απόφαση αυτή να κηρυχθεί άκυρη, καθώς ελήφθη από Δ.Σ. με μη νόμιμη, αντίθετη με τα οριζόμενα στο καταστατικό της Αδελφότητας σύνθεση. Συγκεκριμένα, το Δ.Σ. της Φιλοπτώχου δεν διέθετε τον ελάχιστο προβλεπόμενο αριθμό μελών, με συνέπεια να μην δικαιούται να συγκαλέσει Γενική Συνέλευση.

Επιπλέον, ο τέως πρόεδρος του Ορφανοτροφείου επισημαίνει πως και η ίδια η απόφαση της Γενικής Συνέλευσης είναι άκυρη γιατί δεν έλαβε χώρα στο προκαθορισμένο μέρος, σε αυτό δηλαδή που αναγραφόταν στην πρόσκληση που δημοσιεύτηκε στον Τύπο, ούτε εστάλη σχετική πρόσκληση στα μέλη του σωματείου. Και σαν να μην έφταναν όλα αυτά, κατά παράβαση του καταστατικού υπεδείχθησαν τρία άτομα για το Δ.Σ. του Ορφανοτροφείου τα οποία, ωστόσο, δεν ανήκουν στο Δ.Σ. της Φιλοπτώχου. Ανάμεσα σε άλλα, ο κ. Αγραφιώτης τονίζει πως από τη στιγμή που στο ίδρυμα διαβιούν ανήλικοι, η άσκηση πράξεων διοίκησης οι οποίες στη συνέχεια θα ακυρωθούν θα επηρεάσουν άμεσα και δυσμενώς την καθημερινότητά τους, την ανάπτυξη της προσωπικότητάς τους κι εν τέλει τον ευαίσθητο ψυχισμό τους.

Η προσωρινή διαταγή του Πρωτοδικείου Βόλου που δικαιώνει τον πρόεδρο του Ορφανοτροφείου

«Δεν είναι ιδιοκτησία μου»

O Αχιλλέας Μπέος σχολιάζει στο www.koutipandoras.gr πως τον κ. Αγραφιώτη- χαρακτηρίζει «μαύρο» το εξάμηνο περίπου της διοίκησής του- έστειλε σπίτι του η κοινωνία του Βόλου μέσα σε γενική κατακραυγή κι όχι ο σε αργία ευρισκόμενος δήμαρχος ή η Φιλόπτωχος. Σπεύδει, πάντως, να μας ενημερώσει πως η αντικατάσταση των μελών του Δ.Σ. πάρθηκε με απόφαση του αντικαταστάτη του, κ. Θεοδώρου, «για το καλό του Ορφανοτροφείου», μολονότι αποκαλεί αθλιότητες όσα του καταλογίζει ο κ. Αγραφιώτης. Ο κ. Μπέος διατείνεται επίσης πως δεν απασχολεί μπέιμπι σίτερ ώστε να την διορίσει στο Δ.Σ.- παρόλο που η ίδια το έχει παραδεχθεί σε συνέντευξή της υποστηρίζοντας πως δεν είναι κακό. Παραδέχεται, πάντως ότι το ίδρυμα πρέπει να αξιοποιήσει την περιουσία του.

«Το Ορφανοτροφείο δεν είναι ιδιοκτησία μου για να έχω τον έλεγχό του. Δεν το έχω ανάγκη. Όλοι κρινόμαστε από τους πολίτες. Σέβομαι την απόφαση του δικαστηρίου, αλλά κατά τα λεγόμενα τουλάχιστον της Φιλοπτώχου η απόφαση αντικατάστασης του κ. Αγραφιώτη ήταν νόμιμη. Κανένας δεν είναι μόνιμος στην καρέκλα του. Οποιοσδήποτε μπορεί να είναι ικανότερος πρόεδρος από τον κ. Αγραφιώτη, ο οποίος κατά τη διάρκεια της θητείας του αποδείχθηκε πολύ λίγος για την θέση και είναι εκείνος που προσπάθησε να πουλήσει περιουσία του ιδρύματος αλλά μπλοκαρίστηκε. Δεν ήθελε στο Ορφανοτροφείο ούτε τον πατέρα Αντώνιο της “Κιβωτού του Κόσμου”. Σας διαβεβαιώνω ότι αν και η νέα διοίκηση, την οποία εκτιμώ, αποδειχθεί λίγη, θα αντικατασταθεί», προσθέτει ο κ. Μπέος.

Από την πλευρά του ο κ. Αγραφιώτης σχολιάζει πως ανέλαβε το Ορφανοτροφείο με χρέη 280.000 ευρώ και πως με έγκριση της νομικής υπηρεσίας και μέσω επιτροπής διαγωνισμού βρέθηκε αγοραστής για πέντε ακίνητα, και μάλιστα για να τα αγοράσει τέσσερις φορές πάνω από την αντικειμενική τους αξία, αλλά υπάρχουν 167 (!) φορολογικές εκκρεμότητες, ανάμεσά τους και διπλοχρέωση στον ΕΝΦΙΑ, που έχουν εμποδίσει την ολοκλήρωση της πώλησης. Όσον αφορά τον πατέρα Αντώνιο, ο τέως πρόεδρος του Ορφανοτροφείου διευκρινίζει πως απαγόρευσε σε κοινωνική λειτουργό που είχε στείλει ο ιερέας να λάβει τα προσωπικά και ιατρικά δεδομένα των παιδιών που είχε ζητήσει.

Κασσελάκης: «Ξέμεινε» στην Αστυπάλαια και του τραγούδησαν το «Bella Ciao» σε ταβέρνα (video)

Κασσελάκης 1

Κασσελάκης: «Ξέμεινε» στην Αστυπάλαια και του τραγούδησαν το «Bella Ciao» σε ταβέρνα (video)

«Δυστυχώς δε θα μπορέσουμε να συνεχίσουμε την περιοδεία μας προς Χάλκη και Σύμη λόγω των…

Συνελήφθη ο παρουσιαστής Κώστας Μιναρετζής για απόπειρα εκβίασης – Αναζητείται ο Μένιος Φουρθιώτης

fourthiotis 45 0

Συνελήφθη ο παρουσιαστής Κώστας Μιναρετζής για απόπειρα εκβίασης – Αναζητείται ο Μένιος Φουρθιώτης

Δικογραφία σε βάρος του 56χρονου παρουσιαστή Κώστα Μιναρετζή και του 39χρονου εκδότη Μένιου Φουρθιώτη, σχηματίστηκε…

Συναγερμός στην Κρήτη: Μεγάλη φωτιά κοντά στον ναύσταθμο στη Σούδα – Μήνυμα του 112 για εκκένωση (video)

Κρήτη

Συναγερμός στην Κρήτη: Μεγάλη φωτιά κοντά στον ναύσταθμο στη Σούδα – Μήνυμα του 112 για εκκένωση (video)

Στη Σούδα επιχειρούν συνολικά 55 πυροσβέστες με 17 οχήματα και 2 πεζοπόρα