Ο νόμος και η τάξη που ονειρεύεται η κυβέρνηση θέλει δημοσιογράφους στο αυτόφωρο και πολίτες στο νοσοκομείο (video)

Ας μη γελιόμαστε. Το Documento είναι μόνο η αρχή. Στόχος τους είναι κάθε ελεύθερη φωνή. 

NewsRoom 21/03/2021 | 19:20

Όταν το κράτος κυνηγά δημοσιογράφους που άσκησαν κριτική, η χώρα επιστρέφει σε ανατριχιαστικά χρόνια. Όλα ξεκίνησαν όταν πολίτες κατήγγειλαν ότι βασανίστηκαν στη ΓΑΔΑ. Το Documento δημοσίευσε τις καταγγελίες όπως οφείλει ένα ΜΜΕ. Παρότι τις δημοσιεύσαν δεκάδες άλλα site, 22 αστυνομικοί της ΓΑΔΑ έστειλαν εξώδικα μόνο σε Documento και Εφημερίδα των Συντακτών. Το Documento δημοσίευσε την πρώτη σελίδα του εξώδικου. 

Αργότερα ο δημοσιογράφος Κώστας Βαξεβάνης μαθαίνει από δημοσιεύματα ότι καταζητείται. Αστυνομικοί κατέθεσαν μήνυση για παραβίαση προσωπικών δεδομένων. Δηλαδή στέλνουν εξώδικο σε ΜΜΕ για να δημοσιευθεί, αλλά το όνομα τους θεωρείται προσωπικό δεδομένο; Εάν κάναμε ό,τι μας έλεγαν, πώς θα αποκαθίσταντο τα ονόματα όσων υποτίθεται ότι εθίγησαν; 

Ο νόμος και η τάξη που ονειρεύεται η κυβέρνηση θέλει τους δημοσιογράφους στο αυτόφωρο και τους πολίτες στο νοσοκομείο. Είναι πρωτοβουλία 22 μεμονωμένων αστυνομικών; Ας μη γελιόμαστε. Το Documento είναι μόνο η αρχή. Στόχος τους είναι κάθε ελεύθερη φωνή.