Ο Νίκος Σούλης αποκάλυψε πώς γνωρίστηκε με τον Κασσελάκη: «Έχω μια ιδέα… ένα ξημέρωμα στο Σούνιο»

O άνθρωπος πίσω από την καμπάνια του Στέφανου Κασσελάκη, ο Νίκος Σούλης, αποκάλυψε άγνωστες πλευρές της γνωριμίας τους και της συνεργασίας τους

Ο βραβευμένος σκηνοθέτης Νίκος Σούλης, ο άνθρωπος πίσω από τα πολυσυζητημένα βίντεο του Στέφανου Κασσελάκη στα social media, μίλησε στην εκπομπή της ΕΡΤ, «Στο κέντρο» και στον Γιώργο Κουβαρά για το πρόσωπο των ημερών και την συνεργασία τους.

«Το δέχομαι ότι μπορεί κάποιος να αναρωτηθεί αν ένας πολιτικός είναι απλώς φούσκα ή όχι. Μένει ο χρόνος και το πολιτικό του έργο να αποδείξει το αντίθετο. Ωστόσο, στον άνθρωπο, στον πολίτη, ο πολιτικός φτάνει μέσω της εικόνας», είπε μεταξύ άλλων ο κ. Σούλης, βάζοντας μας για λίγο μέσα σε αυτή την καμπάνια Κασσελάκη και στην δύναμη της εικόνας και της επικοινωνίας.

«Να πω καταρχήν ότι με κολακεύει πάρα πολύ που το αποτέλεσμα κρίνεται με αυτό τον τρόπο και μιλούν όλοι για ένα εξαιρετικά επαγγελματικό, πανάκριβο αποτέλεσμα κτλ», είπε αρχικά ο κ. Σούλης μιλώντας για την καμπάνια του Στέφανου Κασσελάκη που ήταν, όπως δήλωσε σε ανάρτησή του, «Homemade».

«Υπάρχει μια ομάδα του κυρίου Κασσελάκη, η οποία τρέχει για όλα. Εγώ δεν έχω αναλάβει εργολαβικά τον κύριο Κασσελάκη. Μάλιστα, το βίντεο που έγινε στη Μακρόνησο δεν το έχω κάνει εγώ, το έχει κάνει άλλος συνάδελφος, αλλά ήταν θέμα χρόνου κτλ. Από την άλλη όμως, δεν ισχύει ότι υπάρχουν αυτοί οι διαμεσολαβητές, οι διαφημιστικές, οτιδήποτε δηλαδή.

Για το τελευταίο βίντεο στο Σούνιο, με παίρνει το απόγευμα τηλέφωνο ο κ. Κασσελάκης και μου λέει: “Νίκο, έχω αυτή την ιδέα, ένα ξημέρωμα στο Σούνιο”. Ωραία, του λέω, στείλε μου και τα λόγια για να καταλάβω κι εγώ τι ανάγκη έχουμε. Πήραμε και έναν συνάδελφο, κάμεραμαν και στις 4.30 το πρωί ήρθε από το σπίτι και με πήρε και γυρίσαμε το βίντεο.

Το έγραψε ο ίδιος το κείμενο και μου το έστειλε στο κινητό να τσεκάρω, βεβαίως αυτό θα το είχε συνεννοηθεί με την υπόλοιπη ομάδα που έχει την πολιτική του ομάδα», εξήγησε.

Πώς προέκυψε η συνεργασία

«Στο παρελθόν έχω κάνει, το 2000, τα σποτ της Νέας Δημοκρατίας. Δεν ξέρω αν θυμάστε τον “Πιτσαδόρο” και είχα κάνει επίσης και της Φώφης Γεννηματά, την ίδια περίοδο», είπε ο κ. Σούλης μιλώντας για την ανάμειξή του σε καμπάνιες πολιτικών κομμάτων.

Όσο για το αν οι συνεργασίες που επιλέγει να κάνει στην πολιτική είναι καθαρά επαγγελματικές και όχι κατ’ ανάγκην με ιδεολογικές προεκτάσεις, ο κ. Σούλης τόνισε πως: «Το 2000 ήμασταν αλλιώς. Από το 2008 και μετά τα πράγματα άλλαξαν. Τώρα δεν θα έκανα ποτέ με τίποτε χωρίς ιδεολογική συγγένεια. Τότε ήταν επαγγελματικά τα κριτήρια, τώρα είναι και ιδεολογικά, επειδή οι καιροί είναι πονηροί ή εγώ αισθάνομαι έτσι, εξελίχθηκαν τα πράγματα τα τελευταία δεκαπέντε χρόνια.

Νομίζω ο δρόμος μου είναι ξεκάθαρα προς την αριστερά, πιστεύω πως οι καλλιτέχνης πρέπει να έχουμε μια εντιμότητα απέναντι σε αυτό. Δεν το βλέπω καθαρά επαγγελματικά. Όταν κάνεις ένα σποτ για ένα πρόσωπο πολιτικό που πρέπει να το συστήσεις, νομίζω πρέπει να το πιστεύεις».

«Θα συνεργαζόμουν με την Αχτσιόγλου, αλλά δεν μου το ζήτησε»

Αν του ζητούσε η κ. Αχτσιόγλου να συνεργαστούν, ο κ. Σούλης είπε πως σίγουρα θα το έκανε, αλλά δεν του το ζήτησε. «Δεν μου το ζήτησε παρόλο που στον ΣΥΡΙΖΑ τον τελευταίο καιρό και ιδιαίτερα με την ομάδα ΛΟΑΤΚΙ+ έχουμε κάνει πάρα πολλές δουλειές εθελοντικά, όποτε μου ζητούσαν συμμετείχα και βοηθούσα».

Πώς προέκυψε η συνεργασία με τον Κασσελάκη

Σχετικά με ο πώς προέκυψε η συνεργασία με τον Κασσελάκη, ο κ. Σούλης μιλώντας στην ΕΡΤ σχολίασε: « Υπάρχει ο κύριος Βαγγέλης Σκούφας, ο οποίος είναι και στο γραφείο του, με τον οποίο δουλέψαμε πάρα πολύ ως συντονιστικό στην ομάδα ΛΟΑΤΚΙ+. Μάλιστα πέρυσι σχεδιάσαμε τον νόμο ο οποίος κατατέθηκε αλλά δεν συζητήθηκε για τον γάμο, την ισότητα στο γάμο για όλα τα άτομα. Αυτός με σύστησε στον κύριο Κασσελάκη.

Ωστόσο, τον κύριο Κασσελάκη εγώ τον πρωτοείδα το βράδυ των εκλογών, τη βραδιά της ήττας σε εκείνη την πολύ γνωστή νομίζω εμφάνισή του, που είπε στον κύριο Σαράκη: “τι λέτε; Αυτό δεν είναι η άποψή μου, είναι η ζωή μου”. Και λέω, αυτός ο άνθρωπος εδώ μιλάει καλά, τα λέει καλά και από εκεί ξεκίνησε ενδιαφέρον μου…»

«Ψήφισα Κασσελάκη»

Ο κ. Σούλης δήλωσε πως βεβαίως και ψήφισε τον Στέφανο Κασσελάκη. «Γιατί να το κρύψουμε άλλωστε», είπε γελώντας.

«Στον πολίτη, ο πολιτικός φτάνει μέσω της εικόνας»

Σχετικά με πόσο μεγάλο και κυρίαρχο ρόλο πιστεύει πως «παίζει» η εικόνα στην πολιτική ο κ. Σούλης τόνισε: «Το δέχομαι ότι μπορεί κάποιος να αναρωτηθεί αν ένας πολιτικός είναι απλώς φούσκα ή όχι. Μένει ο χρόνος και το πολιτικό του έργο να αποδείξει το αντίθετο. Ωστόσο, στον άνθρωπο, στον πολίτη, ο πολιτικός φτάνει μέσω της εικόνας.

Η επικοινωνία δεν είναι μία για όλα. Όταν για παράδειγμα ένας τραγουδιστής θέλει να προβάλλει τη σεξουαλικότητά του, πηγαίνεις προς τα εκεί. Τον πολιτικό δεν μπορείς ούτε να τον μακιγιάρεις ούτε να του αλλάξεις ρούχα. Είναι ένα φωτεινό πρόσωπο. Εγώ καλούμαι να το καταγράψω, να το αποδώσω όσο γίνεται και να τον προσέξω, βεβαίως».

Ο κ. Σούλης μίλησε επίσης για το αν θεωρεί θετικό στοιχείο την έντονη προβολή του κ. Κασσελάκη, με τις κάμερες να τον ακολουθούν συνεχώς μέσα στην ημέρα.

«Εξαρτάται. Να σας πω, η κάμερα δεν είναι εκεί για να καταγράψει τι παντελόνι φοράει ο κ. Κασελάκης. Τα τελευταία χρόνια όλο αυτό που έχει συμβεί με αυτές τις lifestyle εκπομπές, οι οποίες έχουν πια, μπει στον πολιτικό χώρο και τρώνε το δικό σας το κομμάτι. Δεν το λέω ανταγωνιστικά. Πιστεύω ότι μεταξύ αποτρίχωσης και νυχιών δεν μπορούμε να μιλάμε για θέματα που αφορούν τη χώρα. Εντάξει, το να γνωρίσεις έναν άνθρωπο, έναν πολιτικό από την ανθρώπινη πλευρά του, δεν είναι καθόλου κακό, αλλά το να σε αφορά πιά, μόνο αυτή η πλευρά του, το τι καφέ πίνει και ποιες πίτσες παραγγέλνει είναι εξοργιστικό», είπε.

Πρόσθεσε πως: «Κάνει καλό αυτή η υπερπροβολή με την έννοια ότι τον βλέπει ο κόσμος και ο κόσμος, δυστυχώς, βλέπει αυτές τις εκπομπές. Δε θα έπρεπε».

Θεσσαλονίκη: Αποφυλακίζονται με όρους 9 οπαδοί – Ήταν προφυλακισμένοι για πάνω από ένα μήνα

Θεσσαλονίκη: Αποφυλακίζονται με όρους 9 οπαδοί – Ήταν προφυλακισμένοι για πάνω από ένα μήνα

Οι εννέα οπαδοί κρατούνταν προσωρινά, από τις αρχές του περασμένου Νοεμβρίου, σε διάφορες φυλακές της…

Σοκ από την απολογία του δράστη της γυναικοκτονίας στην Σαλαμίνα: «Ένας λιγότερος άνθρωπος στη γη»

Σοκ από την απολογία του δράστη της γυναικοκτονίας στην Σαλαμίνα: «Ένας λιγότερος άνθρωπος στη γη»

Χωρίς ίχνος μετάνοιας, ο 71χρονος αφού αφαίρεσε τη ζωή της 43χρονης πρώην συντρόφου του στη…

Ανακατάληψη στο στέκι Άνω-Κάτω Πατησίων: Εκατοντάδες αλληλέγγυου κόσμου έδωσαν ζωή στο κτήριο

Ανακατάληψη στο στέκι Άνω-Κάτω Πατησίων: Εκατοντάδες αλληλέγγυου κόσμου έδωσαν ζωή στο κτήριο

Τρεις μήνες σχεδόν μετά την εκκένωση της κατάληψης "Στέκι Άνω-Κάτω Πατησίων" από την ΕΛ.ΑΣ, πλήθος…

Συνεχίζονται οι έρευνες για τα επεισόδια στο Ρέντη – Πολλά τα κατασχεθέντα από την αστυνομία

Συνεχίζονται οι έρευνες για τα επεισόδια στο Ρέντη – Πολλά τα κατασχεθέντα από την αστυνομία

Πλήθος πειστηρίων συνέλεξε και κατάσχεσε η ΕΛ.ΑΣ μετά από την προχθεσινή επιχείρηση στο γήπεδο στο…

Αράχωβα: Επιβεβαιώνεται ο βασανισμός του άτυχου σκύλου από άνθρωπο – Βίντεο ντοκουμέντο στα χέρια των Αρχών

Αράχωβα: Επιβεβαιώνεται ο βασανισμός του άτυχου σκύλου από άνθρωπο – Βίντεο ντοκουμέντο στα χέρια των Αρχών

Επιβεβαιώνεται ότι η φρικιαστική πράξη του βασανισμού του άτυχου Όλιβερ έγινε από ανθρώπινο χέρι, από…