Ο Νίκος Ανδρουλάκης μίλησε!

Πώς αυτό το άγευστο πολιτικό μενού είναι τόσο θελκτικό ώστε κάθε μήνα να του ανεβάζει δημοσκοπικά τα ποσοστά, ουδείς γνωρίζει.

Ενώ ο κακός χαμός της Ελπίδας είχε αρχή, δυστυχώς δεν έχει ακόμα τέλος. Η χθεσινή εικόνα ανθρώπων να σέρνουν φέρετρο με κουβέρτα στο χιόνι, σε κεντρικό δήμο του λεκανοπεδίου, αποκαλύπτει την κορύφωση του εξευτελισμού μας και την ηθική μείωση που έχουμε δεχτεί. Η οποία επισφραγίστηκε κι από τα απαράδεχτα λεχθέντα του πρωθυπουργού. 

Ο πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ, ως όφειλε, σχολίασε όσα είπε κος Μητσοτάκης σχετικά με τη διαχείριση της κακοκαιρίας κι έκανε λόγο για «συγνώμη κατόπιν εορτής». Εν ολίγοις αποδέχτηκε το πρωθυπουργικό παπατζιλίκι κι αυτό που τον ενόχλησε ήταν ότι η συγνώμη άργησε μια μέρα. Συνολικά η δήλωσή του θύμιζε φαγητό νοσοκομείου. Άνοστο για να μην πέσει βαρύ στην εκλογική πελατεία ενός κόμματος που αλλού πατά, αλλού βρίσκεται και ίδωμεν που θα πάει;

Σε μία περίοδο που το καπάκι της κοινωνικής αγανάκτησης ολοένα και ανασηκώνεται πιο έντονα από τη βράση, διαπιστωμένα ο κος Ανδρουλάκης σερβίρει πολιτική χωρίς γωνίες και αιχμές. Τόσο-όσο είναι η αντιπολίτευση που ασκεί κι επιμελώς φροντίζει οι αντιπροτάσεις που εισηγείται να είναι μία έκθεση ιδεών. Καμία εισήγηση μέτρων, καμία κοστολογημένη πρόταση, καμία δέσμευση. Τώρα, πώς αυτό το άγευστο πολιτικό μενού είναι τόσο θελκτικό ώστε κάθε μήνα να του ανεβάζει δημοσκοπικά τα ποσοστά, ουδείς γνωρίζει. Κρύβει όμως μια προοπτική. 

Ο νέος πρόεδρος γνωρίζει ότι η αλήθειά του έχει δύο πλευρές και δύο αξιώσεις. Γνωρίζει επίσης ότι δεν είναι μάντης να προβλέψει που θα κάτσει η εκλογική μπίλια μετά το στροβίλισμά της στις κάλπες. Πολύ πιθανό να είναι βουβές αυτές οι εκλογές. Γι΄αυτό κι οι απαντήσεις του στο σύνηθες ερώτημα «με ποιο κόμμα θα συνεργαστείτε μετεκλογικά;» είναι φρόνημα διατυπωμένες έτσι ώστε να μην βγάζουν νόημα. Ήξεις, αφήξεις ου, εν πολέμω θνήξεις… 

Είναι αυτή στιβαρή πολιτική ενός ανθρώπου που κατεβαίνει με απαιτήσεις στον εκλογικό αγώνα; Στιβαρή δεν την λες. Όμως τα οράματα του κ. Ανδρουλάκη καμία σχέση δεν έχουν με τα οράματα του Τσίπρα. Ο κρητικός απλώνει τους στόχους του κατά το πάπλωμά του. Ξέρει μέχρι που φτάνει αλλά δεν είναι λίγο να είσαι πολύφερνη νύφη. Διότι περί αυτού πρόκειται. Γι΄ αυτό και δεν εκτίθεται με δηλώσεις και θέσεις που θα δυσκολευτεί μετά να συμμαζέψει. Βεβαίως στο πίσω μέρος του μυαλού του έχει συγκεκριμένη επιθυμία με ποιο κόμμα προτιμά να συνάψει γάμο. Αλλά έχει και τη σύνεση να βαδίζει προσεκτικά διότι έχει ο καιρός γυρίσματα κι αυτός ζωή μπροστά του. 

ΥΓ: Λίγα λεπτά απ’ όταν γράφτηκαν αυτές οι σκέψεις, ο τηλεοπτικός σταθμός Alpha έβγαλε αποκλειστική δημοσκόπηση με δείγμα 303 νοικοκυριά. Σαν να λέμε 25 κατασκευαστές μας συστήνουν… Καλή η προσπάθεια και σίγουρα θα δούμε πολλές τέτοιες που θα παρουσιάζουν τη ΝΔ σταθερά μπροστά και το ΚΙΝΑΛ να αφήνει καλούμπα και να φτάνει ψηλά ως τον ΣΥΡΙΖΑ. Η πάγια τακτική χειραγώγησης της κοινής γνώμης, τώρα και με άξεστο τρόπο. Και γιατί όχι; Εδώ με ένα-δυο χιλιάρικα είναι έτοιμοι να αγοράζουν την αγανάκτηση όσον υπέστησαν τη χοντρή καζούρα του εγκλωβισμού στα χιόνια. Με αγροίκους πιστεύουν ότι έχουν να κάνουν και όχι με λαό. Κι όσο επικρατεί σιωπή, θα συνεχίζουν να το πιστεύουν.

Τα άρθρα που δημοσιεύονται στην κατηγορία «Απόψεις» εκφράζουν τον/την συντάκτη/τριά τους και οι θέσεις δεν συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του koutipandoras.gr

Πανελλήνια Ομοσπονδία Θεάματος Ακροάματος: «Δεν θα δεχτούμε καμία λύση που να μπαλώνει απλώς τις τρύπες που άνοιξε το ΠΔ»

Πανελλήνια Ομοσπονδία Θεάματος Ακροάματος: «Δεν θα δεχτούμε καμία λύση που να μπαλώνει απλώς τις τρύπες που άνοιξε το ΠΔ»

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Θεάματος Ακροάματος χαρακτηρίζει πρόοδο την παραδοχή ότι χρειάζονται νομοθετικές ρυθμίσεις ώστε να…

Ο Αμαζόνιος εκπέμπει SOS: Πάνω από το 1/3 έχει επηρεαστεί από την ανθρώπινη δραστηριότητα

Ο Αμαζόνιος εκπέμπει SOS: Πάνω από το 1/3 έχει επηρεαστεί από την ανθρώπινη δραστηριότητα

Σημαντικά μεγαλύτερες οι ζημιές στο δάσος του Αμαζονίου, σε σχέση με αυτές που παρατηρούνταν μέχρι…

Επίθεση φασιστών στο Σύνταγμα: Συγκέντρωση και πορεία για την επέτειο των Ιμίων

Επίθεση φασιστών στο Σύνταγμα: Συγκέντρωση και πορεία για την επέτειο των Ιμίων

Φαίνεται πως δεν μπόρεσαν να χωνέψουν την χθεσινή αντιφαστιστική επικράτιση στο κέντρο της Αθήνας και…