Ο Nick Mason φέρνει στην Ελλάδα τους Pink Floyd που δεν είδαμε ποτέ

Ο 78χρονος ντράμερ θα αναβιώσει με τους Nick Mason's Saucerful of Secrets την πρώτη, ψυχεδελική περίοδο των Βρετανών θρύλων

NickMason SFOS Photo HQ 2

Κυριακή 31 Μαΐου 1989. Οι Pink Floyd, με τον Nick Mason παρόντα, έρχονται για πρώτη και τελευταία φορά στην Ελλάδα, φέρνοντας στο ΟΑΚΑ ένα φαντασμαγορικό υπερθέαμα που όμοιό του δεν είχε ξαναδεί το ελληνικό κοινό. 

Δεκαεπτά χρόνια μετά, τον Ιούνιο του 2006 και με τους Pink Floyd δισκογραφικά αδρανείς, ο Roger Waters φέρνει το δικό του επίσης φαντασμαγορικό και πανάκριβο σόου στη χώρα μας, πρώτα αποδίδοντας μεταξύ άλλων το “Dark Side of the Moon” στην ολότητά του, ενώ τον Ιούλιο του 2011 και του 2013 η περιοδεία “The Wall Live” κάνει 4 συνολικά στάσεις στην Ελλάδα, με την τελευταία να βιντεοσκοπείται για τις ανάγκες του ντοκιμαντέρ «Roger Waters: The Wall».

Κοινό χαρακτηριστικό όλων αυτών των συναυλιών είναι ότι σε κανένα από τα setlist δεν υπήρξε αναφορά στην πρώτη, λιγότερο εμπορική αλλά πολύ δημιουργική εποχή των Pink Floyd, με μοναδική εξαίρεση το τραγούδι «Set the Controls for the Heart of the Sun» που παίχτηκε το 2006 στη Μαλακάσα.

Αυτό το κενό έρχονται να γεμίσουν οι Nick Mason’s Saucerful of Secrets, το συγκρότημα του θρυλικού ντράμερ των Pink Floyd και μοναδικού μέλους με συνεισφορά σε όλα τα άλμπουμ των Βρετανών πρωτοπόρων. Πλαισιωμένος από αναγνωρισμένους και καταξιωμένους μουσικούς όπως ο Gary Kemp των Spandau Ballet στην κιθάρα και ο Gary Pratt (που στο παρελθόν είχε συνεργαστεί τόσο με τους Pink Floyd όσο και με τον David Gilmour) στο μπάσο, ο 78χρονος Mason (γεννήθηκε στις 27 Ιανουαρίου 1944), ένας από τους επιδραστικότερους ντράμερ στην ιστορία της ροκ μουσικής έρχεται στη χώρα μας για δύο φαντασμαγορικά σόου που θα αναβιώσουν την ψυχεδελική περίοδο, εκείνη που οι παλαιοί συνοδοιπόροι του είχαν κλείσει στο χρονοντούλαπο. Ξεκινώντας από το «A Saucerful of Secrets», το άλμπουμ με το οποίο συστήθηκαν δισκογραφικά οι Pink Floyd το 1967 και έχοντας ως… κόφτη το «Obscured by Clouds» του 1972, ο Mason όχι μόνο υπενθυμίζει ότι υπήρχε ζωή στον… ροζ μουσικό πλανήτη και πριν από το «Dark Side of the Moon» που το 1973 έκανε την αρχή ώστε να μπει το συγκρότημα και στο τελευταίο σπίτι του πιο απομακρυσμένου χωριού, αλλά δίνει μιας πρώτης τάξεως ευκαιρία σε νεότερους κυρίως οπαδούς των Pink Floyd να γνωρίσουν μια περίοδο της οποίας την ύπαρξη αγνοούσαν.

Οι Nick Mason’s Saucerful of Secrets (Nick Mason, Gary Kemp, Guy Pratt, Lee Harris και Dom Beken) θα εμφανιστούν την Παρασκευή 3 Ιουνίου στο φεστιβάλ της Μονής Λαζαριστών (Θεσσαλονίκη) και το Σάββατο 4 Ιουνίου στην Τεχνόπολη του Δήμου Αθηναίων, ενώ την Κυριακή 29 Μαΐου στην έντυπη έκδοση του Documento ο εμβληματικός μουσικός μιλά στην Έμυ Ντούρου για την πρώτη περίοδο των Pink Floyd, τους λόγους που διαλύθηκε το γκρουπ, για τη φήμη, τα ναρκωτικά, τον Σιντ Μπάρετ, το λάιβ στην Πομπηία και για τη μουσική σήμερα.

Προπώληση εισιτηρίων για τη Θεσσαλονίκη: https://bit.ly/3HkvSs0

Προπώληση εισιτηρίων για την Αθήνα: https://bit.ly/3uRrHkK

Μελέτη: Μήπως τα ακραία σχόλια εναντίον της έρχονται από τη ΝΔ; – Οι αναρτήσεις της Λίνας Κλείτου

InCollage 20240419 160043944

Μελέτη: Μήπως τα ακραία σχόλια εναντίον της έρχονται από τη ΝΔ; – Οι αναρτήσεις της Λίνας Κλείτου

«Mε την όψιμη μεταγραφή με τις άλλοτε βαρύνουσες πολιτικές δηλώσεις για το πώς τρώει φαλλούς…

Σάμος: Τρόμος στο νησί καθώς έσπασε ρήγμα που δεν είχε σπάσει το 2020 – Σύσταση να αποφεύγονται κτίρια με βλάβες (Video)

image 1 1

Σάμος: Τρόμος στο νησί καθώς έσπασε ρήγμα που δεν είχε σπάσει το 2020 – Σύσταση να αποφεύγονται κτίρια με βλάβες (Video)

Σύμφωνα με την ΕΡΤ δεν έχει αναφερθεί καμία ζημιά σε κτίρια του νησιού, ενώ, όπως…

Κωνσταντίνος Τζολάκης: Η συγκινητική αγκαλιά με τον πατέρα του μετά τα πέναλτι με τη Φενέρ (video)

Καταγραφή 26

Κωνσταντίνος Τζολάκης: Η συγκινητική αγκαλιά με τον πατέρα του μετά τα πέναλτι με τη Φενέρ (video)

Μια αρκετά φορτισμένη στιγμή για τον πρωταγωνιστή της πρόκρισης του Ολυμπιακού