Ο νέος ξεριζωμός…

Η πλατεία Βικτωρίας ήταν μέχρι χθες γεμάτη άστεγους πρόσφυγες. Βρέθηκαν στο δρόμο γιατί τελείωσε ο χρόνος δωρεάν διαμονής τους και άρχισε η "ενσωμάτωση".  Απλώνουν τα πανιά τους, προσέχουν τα παιδιά τους και περιμένουν... κάτι που δεν υπάρχει... και για αυτό φρόντισε το επιτελικό κράτος που υπηρετεί ο Νότης Μηταράκης.

5108068

Τις τελευταίες εβδομάδες στην πλατεία Βικτώριας καταφθάνουν συνεχώς πρόσφυγες, οι περισσότεροι από την Μόρια, καθώς πλέον δεν ισχύει ο περιορισμός στον τόπο πρώτης άφιξης για τους πρόσφυγες στους οποίους έχει αναγνωριστεί το δικαίωμα ασύλου, ωστόσο δεν έχουν ακόμα ολοκληρωθεί οι σχετικές διαδικασίες για την απόδοση νομιμοποιητικών εγγράφων. Παράλληλα,  η κατάσταση γίνεται ακόμα χειρότερη από το κύμα εξώσεων από διαμερίσματα προσφύγων στους οποίους είχε παρασχεθεί στέγη με προγράμματα του ΟΗΕ. Ο αριθμός των ανθρώπων που αναμένεται να βρεθούν στον δρόμο αν υλοποιηθεί ο σχεδιασμός της κυβέρνησης για τις εξώσεις, ξεπερνά τις 11.000. Όμως χθες με μια ακόμη Αστυνομική επιχείρηση, το επιτελικό κράτος φρόντισε να απομακρύνει τους πρόσφυγες από την Πλατεία Βικτωρίας. 

Οι εικόνες ξεριζωμού που αποτύπωσε ο φωτογραφικός φακός της Τατιάνας Μπόλαρη δεν χωρούν σχολιασμού. Όπως αναφέρει και η ίδια η φωτορεπόρτερ:” Ορισμένες φορές απλά δεν μου βγαίνει καμία λέξη ως σχόλιο…” 

 

 

 

Η Αλεξία Μπακογιάννη υπέβαλλε μήνυση στον Στέφανο Χίο– Καταγγέλλει φραστική επίθεση

Αλεξια

Η Αλεξία Μπακογιάννη υπέβαλλε μήνυση στον Στέφανο Χίο– Καταγγέλλει φραστική επίθεση

«Θερμό επεισόδιο» καταγράφηκε σε γνωστό καφέ της Αθήνας, το μεσημέρι της Τετάρτης, μεταξύ της Αλεξίας…