Ο νέος Τάκης κι ο παλιός σκύλος

Ο Τάκης είναι εραστής της σχεδιασμένης οικονομίας που ανακάλυψε όταν ωρίμασε τα πλεονεκτήματα της ελεύθερης αγοράς.

Παντρεύτηκε τον Μητσοτάκη, τον λάτρεψε δημοσίως παραμερίζοντας άχρηστα και βλαπτικά αισθήματα, όπως η ντροπή, και έκτοτε προσδοκά αποδόσεις από το επενδυτικό κοινό της Δεξιάς. Και της Άκρας Δεξιάς, φυσικά. Κανέναν δεν κοιτάζει στα δόντια μπας κι έχουν ίχνη αίματος από μελαψούς, αναρχικούς, αριστερούς, κομμουνιστές. Από ανυπάκουους γενικώς.

 

Ο Τάκης πρέπει να πείσει αυτό το νέο κοινό του ότι δεν είναι αυτό που ήταν. Από τον Μαρξ και τον Φλωράκη στον Φρίντμαν και τον Μητσοτάκη δεν είναι και μικρή απόσταση. Την καλύπτει λοιπόν με τα έργα της υπακοής. Της δικής του απόλυτης υπακοής πρώτα-πρώτα, που την εκφράζει η γονυκλινής ταπεινότητα μπροστά στην εικόνα του Κυριάκου: Συ ει Κύριος ο Θεός μου! Αλλά και της εργώδους αποστολής να επιβάλει την υπακοή των άλλων στον Μητσοτάκη: Αινείτε τον Κύριον!

Ο Τάκης έχει αναδείξει εργαλείο της αποστολής του το αστυνομικό στυλιάρι. Τόσο πιο σκληρό και βάναυσο όσο περισσότερο έχει ανάγκη να πείσει τους καχύποπτους επενδυτές ότι εννοεί όσα λέει. Ότι δεν υποκρίνεται όταν κραυγάζει υπέρ του νόμου και της τάξης. Ότι τίποτε από τον παλιό κομ-τέλος-πάντων δεν έχει μείνει. Ότι το φως το αληθινό του Μητσοτάκη έπλασε τον νέο Τάκη. Σε πλατείες και σε δρόμους, με ασφαλίτες κι αστυνόμους, οικοδομεί τη νέα Ελλάδα της Νέας Δημοκρατίας.

Ο Τάκης με τα νέα του γυαλιά δεν είδε τους πρόσφυγες στη νησίδα του Έβρου. Ύστερα τους είδε, αλλά τον ενημέρωσαν «τρίτοι» ότι οι συντεταγμένες ήταν εκτός ελληνικών συνόρων. Ύστερα ήταν εντός και το νεκρό παιδί ήταν όντως νεκρό και όχι προπαγάνδα. Και ύστερα από όλα αυτά είδε επιτέλους το πρόβλημα: Ο Τσίπρας!! Κι αφού δεν μπορούσε να τον λογικέψει με το στυλιάρι, κατέφυγε στο παλιό το συναξάρι. Συκοφάντης των ηρωικών αστυνομικών και της ηρωικής Ελλάδας!

Ο Τάκης άγγιξε έτσι την κορυφή της μεταμέλειας και τον πυρήνα της εθνικοφροσύνης: Όποιος καταγγέλλει την κυβέρνηση συκοφαντεί την Ελλάδα! Αυτό βέβαια φέρνει προς χούντα, αλλά δεν γίνεται να έχουμε και την πίτα της δημοκρατίας σωστή και τον σκύλο του έθνους χορτάτο. Ο σκύλος έχει προτεραιότητα…

Πηγή: Αυγή

Τα άρθρα που δημοσιεύονται στην κατηγορία «Απόψεις» εκφράζουν τον/την συντάκτη/τριά τους και οι θέσεις δεν συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του koutipandoras.gr

Αυγέρη για ΑΔΑΕ: «Μάταια ο κ. Μητσοτάκης πιστεύει ότι η δράση του παρακράτους που έστησε, θα μείνει στο σκοτάδι»

Αυγέρη για ΑΔΑΕ: «Μάταια ο κ. Μητσοτάκης πιστεύει ότι η δράση του παρακράτους που έστησε, θα μείνει στο σκοτάδι»

«Ξεπέρασε ακόμα και τον πιο κακό εαυτό της» η κυβέρνηση Μητσοτάκη στην περίπτωση της ΑΔΑΕ,…

Η εκτίμηση του Μπέου για την κακοκαιρία Elias τον πρόδωσε για μια ακόμη φορά: «Είναι χειρότερο από τον Daniel»

Η εκτίμηση του Μπέου για την κακοκαιρία Elias τον πρόδωσε για μια ακόμη φορά: «Είναι χειρότερο από τον Daniel»

Πριν μια μέρα δήλωνε αισόδοξος ότι ο Βόλος θα καταφέρει να ανταπεξέλθει στην επερχόμενη κακοκαιρία