Newsroom

Newsroom

Ο ναζί της Φιλαδέλφειας – συνελήφθη φύλακας του Άουσβιτς

Συνελήφθη ο “Ναζί της Φιλαδέλφεια”, Γιόχαν “Χανς” Μπράιερ, πρώην φύλακας του κολαστηρίου του Άουσβιτς. Ο Γιόχαν, πλέον 89 χρονών και συνταξιούχος κατασκευαστής…

auschwitz

Συνελήφθη ο “Ναζί της Φιλαδέλφεια”, Γιόχαν “Χανς” Μπράιερ, πρώην φύλακας του κολαστηρίου του Άουσβιτς. Ο Γιόχαν, πλέον 89 χρονών και συνταξιούχος κατασκευαστής εργαλείων, συνελήφθη με γερμανικό ένταλμα, ενώ κρίθηκε προφυλακιστέος χωρίς τη δυνατότητα εγγύησης και θα παραμείνει στη φυλακή μέχρι την επόμενη προγραμματισμένη εμφάνισή του στο δικαστήριο τον Αύγουστο, σύμφωνα με εκπρόσωπο της εισαγγελίας.

Η Γερμανία επιδιώκει την έκδοση του Γιόχαν Μπράιερ, ο οποίος κατηγορείται για συνέργεια στη δολοφονία τουλάχιστον 344.000 ανθρώπων στο ναζιστικό στρατόπεδο Άουσβιτς – Μπίρκεναου στη διάρκεια του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου.
Όπως αναφέρει η εφημερίδα New York Times επικαλούμενη το κατηγορητήριο, ο Μπράιερ κατηγορείται ότι συμμετείχε και υποκίνησε τις ναζιστικές θηριωδίες. Στο κατηγορητήριο υπάρχουν 158 περιπτώσεις συνέργειας σε φόνο, κάθε μια από τις οποίες αφορά σε ένα ολόκληρο τρένο αιχμαλώτων των ναζί από Ουγγαρία, Γερμανία και Τσεχοσλοβακία.

Η εφημερίδα αναφέρει ακόμη ότι ο Μπράιερ, γεννημένος στην πρώην Τσεχοσλοβακία, κατηγορείται ότι εργάστηκε ως ένοπλος φρουρός στα ναζιστικά στρατόπεδα συγκέντρωσης. Διαμένει στις ΗΠΑ από το 1952.

Τρόμος στη Νέα Υόρκη: Αεροσκάφος έπεσε σε παραλία ενώ προσπαθούσε να κάνει αναγκαστική προσγείωση- Καρφώθηκε με τη μύτη (video)

Καταγραφή 4

Τρόμος στη Νέα Υόρκη: Αεροσκάφος έπεσε σε παραλία ενώ προσπαθούσε να κάνει αναγκαστική προσγείωση- Καρφώθηκε με τη μύτη (video)

Ευτυχώς οι δυο επιβαίνοντες είναι καλά στην υγεία τους