Newsroom

Newsroom

Ο Ναμπίλ χρειάζεται τη βοήθειά μας

Ο 17χρονος πρόσφυγας είχε χαθεί σε δασική περιοχή τον περασμένο Δεκέμβρη και εντοπίστηκε μετά από τρεις μέρες στα χιόνια με γάγγραινα στα άκρα

καμπ

Έκκληση για οικονομική βοήθεια ώστε να συγκεντρωθεί το απαιτούμενο χρηματικό ποσό για 17χρονο πρόσφυγα που αντιμετωπίζει σοβαρό πρόβλημα υγείας απευθύνει η ΑΡΣΙΣ – Κοινωνική Οργάνωση Υποστήριξης Νέων.

“Ο 17χρονος Ναμπίλ περπάτησε χιλιάδες χιλιόμετρα, κατόρθωσε να φτάσει ζωντανός στη χώρα μας, έζησε σε καθεστώς κράτησης ανηλίκων και τελικά βρήκε στέγη στην Κοζάνη, σε ξενώνα φιλοξενίας ανήλικων ασυνόδευτων προσφύγων της ΑΡΣΙΣ” σύμφωνα με ανακοίνωση της μη κυβερνητικής οργάνωσης.

Η συνέχεια ήταν ακόμη πιο σκληρή για τον 17χρονο πρόσφυγα από το Πακιστάν. Τον περασμένο Δεκέμβριο, ενώ χιόνιζε και το θερμόμετρο έδειχνε πολικές θερμοκρασίες, ο 17χρονος Ναμπίλ χάθηκε σε δασική περιοχή. Εντοπίστηκε ύστερα από τρεις μέρες με κρυοπαγήματα, μεταφέρθηκε άμεσα στο νοσοκομείο “Παπαγεωργίου” της Θεσσαλονίκης, αλλά η διάγνωση έδειξε ότι είχε πάθει γάγγραινα στα άκρα. Για να σώσουν τη ζωή του 17χρονου, οι γιατροί προχώρησαν στον ακρωτηριασμό και των δύο ποδιών, καθώς και των δακτύλων των χεριών του, εκτός από τους αντίχειρες.

Το Δίκτυο Υπηρεσιών για την προστασία ανηλίκων της ΑΡΣΙΣ έχει αναλάβει τη φροντίδα του προσφυγόπουλου, το οποίο φιλοξενείται δωρεάν στο Κέντρο Αποθεραπείας – Αποκατάστασης … Ωστόσο, σύμφωνα με τους θεράποντες γιατρούς, είναι κρίσιμο να γίνει προσθήκη τεχνητών μελών στα ακρωτηριασμένα άκρα του 17χρονου κατά τη διάρκεια της νοσηλείας του στο Κέντρο Αποκατάστασης, ώστε το παιδί να εξασκηθεί στη χρήση τους με την υποστήριξη εξειδικευμένου προσωπικού” επισημαίνεται στην ανακοίνωση της ΑΡΣΙΣ.

Με αφορμή την 21η Μαρτίου που έχει οριστεί από τον ΟΗΕ ως Παγκόσμια Ημέρα κατά του Ρατσισμού, η ΑΡΣΙΣ απευθύνει έκκληση για βοήθεια προς όποιον μπορεί να συνδράμει οικονομικά, δείχνοντας έμπρακτα την αλληλεγγύη του, “ώστε να συγκεντρωθεί το ποσό των 12.000 ευρώ που υπολογίζεται ότι χρειάζεται για την αγορά των τεχνητών μελών προκειμένου ο 17χρονος να συνεχίσει τη ζωή του με αξιοπρέπεια”.

Η συγκέντρωση των χρημάτων γίνεται:

-Μέσω της ελληνικής σελίδας crowdfunding (προτείνεται) www.giveandfund.com/giveandfund/project/ARSIS4Nabil όπου μπορεί κανείς αφού δημιουργήσει λογαριασμό (και μέσω facebook) να πληρώσει/καταθέσει/μεταφέρει χρήματα μέσω πιστωτικής κάρτας ή/και μέσω paypal.

– Mε απευθείας κατάθεση στον λογαριασμό δωρεών της ΑΡΣΙΣ Θεσσαλονίκης στην ALPHA BANK με IBAN: GR57 0140 7090 7090 0200 2009 353 (BIC: CRBAGRAAXXX) αναφέροντας το όνομα του παιδιού Ναμπίλ ή Nabil ή ARSIS4Nabil.

Το Κουτί της Πανδώρας συμμετέχει στην 24ωρη απεργία που εξήγγειλε η ΕΣΗΕΑ

issue 2465910 1920 1

Το Κουτί της Πανδώρας συμμετέχει στην 24ωρη απεργία που εξήγγειλε η ΕΣΗΕΑ

Η δημοσιογραφική ομάδα του koutipandoras.gr, συμμετέχει στην 24ωρη απεργία που εξήγγειλαν τα Διοικητικά Συμβούλια της Ομοσπονδίας…