Newsroom

Newsroom

"Ο Μπρέιβικ πρότυπο και στην Ελλάδα"

Ο δικηγόρος του νορβηγού μακελάρη Αντερς Μπέριγκ Μπρέιβικ δεν κρύβει την ανησυχία του για το ότι ο πελάτης του εξελίσσεται…

breivik

Ο δικηγόρος του νορβηγού μακελάρη Αντερς Μπέριγκ Μπρέιβικ δεν κρύβει την ανησυχία του για το ότι ο πελάτης του εξελίσσεται σε πρότυπο και σε χώρες όπως η Ελλάδα. «Γίνεται ολοένα και περισσότερο μια καλτ προσωπικότητα σε ορισμένους κύκλους», αναφέρει χαρακτηριστικώς στο βιβλίο «Αυτό που μπορούμε να υπερασπίσουμε» ο Γκέιρ Λίπεσταντ, που υπεράσπισε στο δικαστήριο τον άνθρωπο που σκότωσε εν ψυχρώ 77 νέους κυρίως στο νησί Ουτόγια στις 22 Ιουλίου 2011.

«Όταν βλέπουμε εικόνες από τη Ρωσία, τις ΗΠΑ, την Αγγλία, τη Γερμανία, την Ελλάδα, τη Σουηδία κι άλλες χώρες όπου έχει υποστηρικτές, είναι αναμφίβολο ότι ο Μπρέιβικ γίνεται ένα πρότυπο που μπορεί να επηρεάσει άλλα πρόσωπα να έχουν σκέψεις, ιδέες και σχέδια που μπορούν να μετατρέψουν νέους ανθρώπους σε τρομοκράτες κι όχι σε πολίτες που σέβονται το νόμο. Υπάρχουν εξαιρετικά πολλοί νέοι άνθρωποι που αναζητούν τον εαυτό τους. Υπάρχουν εξαιρετικά πολλοί άνθρωποι που είναι οργισμένοι, απελπισμένοι με την κατάστασή τους και οι οποίοι δεν έχουν τη στοιχειώδη εκπαίδευση ή μια εργαλειοθήκη που θα μπορούσε να τους καταστήσει επιφυλακτικούς έναντι της βίας και της ολοκληρωτικής σκέψης», γράφει μεταξύ άλλων ο δικηγόρος.