Ο Μπουτάρης φεύγει, οι ...γυναίκες έρχονται

Ο άνθρωπος που έδωσε αέρα εξωστρέφειας στην πόλη και ανανέωσε το διεθνές προφίλ της Θεσσαλονίκης, δεν θα συνεχίσει να κρατά το τιμόνι της.

NewsRoom 21/11/2018 | 21:07

Ο Γιάννης Μπουτάρης, αποφάσισε να μην κατέβει υποψήφιος στις εκλογές του 2019 και να κλείσει οριστικά τον κύκλο του στα αυτοδιοικητικά δρώμενα της πόλης.

Ο 76χρονος δήμαρχος αρχικά ενημέρωσε τους αντιδημάρχους και τους στενούς του συνεργάτες και ακολούθως συγκάλεσε σύσκεψη της δημοτικής του ομάδας «Πρωτοβουλία για τη Θεσσαλονίκη» προκειμένου να ανακοινώσει στα στελέχη της παράταξης την απόφασή του να αποσυρθεί από τη διεκδίκηση μιας τρίτης δημαρχιακής θητείας.

«Η απόφαση μου είναι προσωπική και όχι πολιτική. Έπειτα από 16 χρόνια στην Τοπική Αυτοδιοίκηση θεωρώ πως έχω ολοκληρώσει τον κύκλο μου. Αυτό βέβαια δεν σημαίνει ότι θα σταματήσω να προσφέρω στην πόλη από άλλες θέσεις» δήλωσε ο κ.Μπουτάρης στο Αθηναϊκό - Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων. 

Ποιες θα είναι αυτές οι θέσεις, δεν θέλησε να πει για την ώρα.

Μετά την απόφαση του Γιάννη Μπουτάρη, αρχίζουν και οι διαδικασίες επιλογής υποψηφίου τόσο στην κεντροαριστερά, όσο και στο ΣΥΡΙΖΑ, αφού ο Αλέξης Τσίπρας είχε δηλώσει δημόσια ότι θα στήριζε νέα υποψηφιότητα του.

Τα ονόματα που ακούγονται πολλά με κυρίαρχες τις γυναίκες (Νοτοπούλου, Καϊλή, Ράπτη) και πάει λέγοντας.