Ο Μπούρας εκθέτει τη ΝΔ και δικαιώνει τον Πολάκη για το πόθεν έσχες

Μπούμερανγκ γύρισε η απόπειρα σπίλωσης του Παύλου Πολάκη από τη ΝΔ. 

 Οι υπέρμαχοι της ευπρέπειας στον δημόσιο διάλογο και επικριτές των «άνανδρων» χτυπημάτων σε συζύγους πολιτικών αντιπάλων εξέδωσαν ανακοίνωση για το δηλωμένο μπλοκάκι της συζύγου του πρώην αν. υπουργού, με τον πρόεδρο της Επιτροπής πόθεν έσχες και βουλευτή της συμπολίτευσης, Αθανάσιο Μπούρα, να δικαιώνει πλήρως τον Π. Πολάκη.

Μεγάλο πλήγμα προκαλεί στην πλειοψηφία η ανακοίνωση του Αθ. Μπούρα, καθώς εκθέτει με εκκωφαντικό τρόπο την Πειραιώς. Ο πρόεδρος της Επιτροπής αποκαθιστά την αλήθεια και προσφέρει ένα κομβικό επιχείρημα όπλο στη φαρέτρα του Π. Παλάκη με φόντο τη δικαστική διένεξη με τη ΝΔ.

Συγκεκριμένα, ο κ. Μπούρας αναφέρει ότι τον Οκτώβριο του 2020 είχαν σταλεί στον Π. Πολάκη «σχετικές παρατηρήσεις» αναφορικά με τη δήλωσή του, οι οποίες λήφθηκαν υπόψη και έγιναν οι απαιτούμενες τροποποιήσεις με νέα δήλωση που κατατέθηκε τον Μάρτιο του 2021. «Κατόπιν της συμμόρφωσης του αυτής, η Επιτροπή έθεσε τη δήλωση του στο αρχείο στη συνεδρίαση της στις 23/6/2021» ξεκαθαρίζει, γεγονός που σημαίνει πως και το τακτικό μέλος της ΝΔ στην Επιτροπή ψήφισε υπέρ του Π. Πολάκη.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

Με λύπη μου διαπιστώνω ότι η χθεσινή μου παράκληση προς όλους να αφήσουν μακριά από τις μικροπολιτικές σκοπιμότητες τη λειτουργία της Επιτροπής, φαίνεται ότι δεν έγινε σεβαστή απ’ όλους.

Ο Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και αναπληρωματικό μέλος της Επιτροπής κ. Παύλος Πολάκης προχώρησε σήμερα σε μια ανάρτηση το ύφος της οποίας δεν θα ήθελα να χαρακτηρίσω σεβόμενος το θεσμικό μου ρόλο.

Έχω όμως την υποχρέωση να διαφυλάξω το κύρος της Επιτροπής και για τον λόγο αυτό θα παραθέσω χωρίς καμία αξιολόγηση τα πραγματικά περιστατικά προκειμένου να βγάλει ο κάθε ένας τα δικά του συμπεράσματα.

Στο πλαίσιο του επανελέγχου των δηλώσεων περιουσιακής κατάστασης των ετών 2015-2018 (οικονομική χρήση), ο ορκωτός ελεγκτής που είχε αναλάβει τον έλεγχο του κ. Πολάκη διαπίστωσε ότι στις δηλώσεις του δεν εμφανιζόταν η ατομική επιχείρηση της συζύγου του και του εστάλησαν αρμοδίως σχετικές παρατηρήσεις τον Οκτώβριο του 2020.

Σε συνέχεια των παρατηρήσεων της Επιτροπής ο κ. Πολάκης, τον Μάρτιο του 2021 υπέβαλλε τροποποιητική δήλωση δηλώνοντας αναδρομικά την ατομική επιχείρηση της συζύγου του.

Κατόπιν της συμμόρφωσης του αυτής, η Επιτροπή έθεσε τη δήλωση του στο αρχείο στη συνεδρίαση της στις 23.6.2021.

Ο Πρόεδρος της Επιτροπής Ελέγχου Δηλώσεων Περιουσιακής Κατάστασης

Γιατί πρέπει να ξαναδιαβάσουμε το πρωτοσέλιδο του Ριζοσπάστη για τον σεισμό στην Τουρκία το 1999

Γιατί πρέπει να ξαναδιαβάσουμε το πρωτοσέλιδο του Ριζοσπάστη για τον σεισμό στην Τουρκία το 1999

Οι κυβερνήσεις αλλάζουν μα οι σεισμοί και ο ανθρώπινος πόνος μένουν... «Κράτα, Μεμέτ, σύντροφέ μου»

Φρίκη στα Τρίκαλα: Ασθενής “εξαφανίστηκε” μετά από εξετάσεις και τελικά βρέθηκε νεκρός

Φρίκη στα Τρίκαλα: Ασθενής “εξαφανίστηκε” μετά από εξετάσεις και τελικά βρέθηκε νεκρός

Ο ασθενής μετέβη στα επείγοντα του νοσοκομείου ύστερα από αδιαθεσία και υπεβλήθη σε αξονική τομογραφία…

Κακοκαιρία Μπάρμπαρα: Νέα επικαιροποιημένο έκτακτο δελτίο καιρού από την ΕΜΥ – Παραμένει στο έλεος της κακοκαιρίας η χώρα

Κακοκαιρία Μπάρμπαρα: Νέα επικαιροποιημένο έκτακτο δελτίο καιρού από την ΕΜΥ – Παραμένει στο έλεος της κακοκαιρίας η χώρα

Συνεχίζονται τα φαινόμενα της κακοκαιρίας "Μπάρμπαρα" με χιονοπτώσεις, τόσο σήμερα όσο και αύριο στην Αττική