Ο Μπούρας εκθέτει τη ΝΔ και δικαιώνει τον Πολάκη για το πόθεν έσχες

Μπούμερανγκ γύρισε η απόπειρα σπίλωσης του Παύλου Πολάκη από τη ΝΔ. 

BOURAS 1024x682 1

 Οι υπέρμαχοι της ευπρέπειας στον δημόσιο διάλογο και επικριτές των «άνανδρων» χτυπημάτων σε συζύγους πολιτικών αντιπάλων εξέδωσαν ανακοίνωση για το δηλωμένο μπλοκάκι της συζύγου του πρώην αν. υπουργού, με τον πρόεδρο της Επιτροπής πόθεν έσχες και βουλευτή της συμπολίτευσης, Αθανάσιο Μπούρα, να δικαιώνει πλήρως τον Π. Πολάκη.

Μεγάλο πλήγμα προκαλεί στην πλειοψηφία η ανακοίνωση του Αθ. Μπούρα, καθώς εκθέτει με εκκωφαντικό τρόπο την Πειραιώς. Ο πρόεδρος της Επιτροπής αποκαθιστά την αλήθεια και προσφέρει ένα κομβικό επιχείρημα όπλο στη φαρέτρα του Π. Παλάκη με φόντο τη δικαστική διένεξη με τη ΝΔ.

Συγκεκριμένα, ο κ. Μπούρας αναφέρει ότι τον Οκτώβριο του 2020 είχαν σταλεί στον Π. Πολάκη «σχετικές παρατηρήσεις» αναφορικά με τη δήλωσή του, οι οποίες λήφθηκαν υπόψη και έγιναν οι απαιτούμενες τροποποιήσεις με νέα δήλωση που κατατέθηκε τον Μάρτιο του 2021. «Κατόπιν της συμμόρφωσης του αυτής, η Επιτροπή έθεσε τη δήλωση του στο αρχείο στη συνεδρίαση της στις 23/6/2021» ξεκαθαρίζει, γεγονός που σημαίνει πως και το τακτικό μέλος της ΝΔ στην Επιτροπή ψήφισε υπέρ του Π. Πολάκη.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

Με λύπη μου διαπιστώνω ότι η χθεσινή μου παράκληση προς όλους να αφήσουν μακριά από τις μικροπολιτικές σκοπιμότητες τη λειτουργία της Επιτροπής, φαίνεται ότι δεν έγινε σεβαστή απ’ όλους.

Ο Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και αναπληρωματικό μέλος της Επιτροπής κ. Παύλος Πολάκης προχώρησε σήμερα σε μια ανάρτηση το ύφος της οποίας δεν θα ήθελα να χαρακτηρίσω σεβόμενος το θεσμικό μου ρόλο.

Έχω όμως την υποχρέωση να διαφυλάξω το κύρος της Επιτροπής και για τον λόγο αυτό θα παραθέσω χωρίς καμία αξιολόγηση τα πραγματικά περιστατικά προκειμένου να βγάλει ο κάθε ένας τα δικά του συμπεράσματα.

Στο πλαίσιο του επανελέγχου των δηλώσεων περιουσιακής κατάστασης των ετών 2015-2018 (οικονομική χρήση), ο ορκωτός ελεγκτής που είχε αναλάβει τον έλεγχο του κ. Πολάκη διαπίστωσε ότι στις δηλώσεις του δεν εμφανιζόταν η ατομική επιχείρηση της συζύγου του και του εστάλησαν αρμοδίως σχετικές παρατηρήσεις τον Οκτώβριο του 2020.

Σε συνέχεια των παρατηρήσεων της Επιτροπής ο κ. Πολάκης, τον Μάρτιο του 2021 υπέβαλλε τροποποιητική δήλωση δηλώνοντας αναδρομικά την ατομική επιχείρηση της συζύγου του.

Κατόπιν της συμμόρφωσης του αυτής, η Επιτροπή έθεσε τη δήλωση του στο αρχείο στη συνεδρίαση της στις 23.6.2021.

Ο Πρόεδρος της Επιτροπής Ελέγχου Δηλώσεων Περιουσιακής Κατάστασης

Διπλός ισχυρός σεισμός ταρακούνησε τη μισή Ελλάδα: Τι είναι γνωστό μέχρι τώρα – Οι πρώτες εκτιμήσεις

σεισμός

Διπλός ισχυρός σεισμός ταρακούνησε τη μισή Ελλάδα: Τι είναι γνωστό μέχρι τώρα – Οι πρώτες εκτιμήσεις

Δύο ισχυροί σεισμοί σημειώθηκαν στην Ηλεία - Οι πρώτες εκτιμήσεις από τους σεισμολόγους

Απάντηση Φαραντούρη σε Μητσοτάκη: «Έτσι λειτουργεί η δικαιοσύνη στα δημοκρατικά ευρωπαϊκά κράτη»

ΝΙΚΟΛΑΣ ΦΑΡΑΝΤΟΥΡΗΣ

Απάντηση Φαραντούρη σε Μητσοτάκη: «Έτσι λειτουργεί η δικαιοσύνη στα δημοκρατικά ευρωπαϊκά κράτη»

Η απάντηση του συμβούλου Ευρωπαϊκής Πολιτικής του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ στον πρωθυπουργό