Newsroom

Newsroom

O Μπουκόβσκι και οι γάτες

«Εάν αισθάνεστε άσχημα, απλά δείτε τις γάτες. Θα αισθανθείτε καλύτερα επειδή ξέρουν τα πάντα όπως ακριβώς είναι». Ο Μπουκόβσκι έγινε…

boukoswkicats

«Εάν αισθάνεστε άσχημα, απλά δείτε τις γάτες. Θα αισθανθείτε καλύτερα επειδή ξέρουν τα πάντα όπως ακριβώς είναι». Ο Μπουκόβσκι έγινε γνωστός για τα βιβλία του που ξεχείλιζαν από αφραγκία, αλκοόλ, γυναίκες και προβληματικές σχέσεις. Ωστόσο, τρία νέα, ανέκδοτα βιβλία, με αδημοσίευτο υλικό, έρχονται για να δείξουν κι άλλες πλευρές του χαρακτήρα του, συμπεριλαμβανομένης και της πλευράς που λάτρευε τις γάτες.

Η αγάπη του για τα αιλουροειδή αποτυπώθηκε σε διάφορα ποιήματά του, όπως το My cats και το The history of one tough motherfucker. Όταν αργότερα στη ζωή του έβγαλε κάποια χρήματα, μετακόμισε μαζί με τη γυναίκα του Linda στην εξοχή, σε ένα σπίτι όπου ζούσαν μαζί με πολλές γάτες. «Όσο περισσότερες γάτες έχετε, τόσο μεγαλύτερη θα είναι η διάρκεια της ζωής σας. Αν έχετε εκατό γάτες, θα ζήσετε δέκα φορές περισσότερο από ό,τι αν έχετε δέκα.

Κάποια μέρα αυτό το “μυστικό” θα ανακαλυφθεί και όλοι θα έχουν χιλιάδες γάτες», είπε κάποτε ο ίδιος. Όταν πέθανε, ο Μπουκόβσκι άφησε ένα τεράστιο όγκο αδημοσίευτου υλικού στον εκδότη του, John Martin. Έτσι οι εκδόσεις Canongate θα κυκλοφορήσουν για πρώτη φορά μια συλλογή από ανέκδοτες επιστολές του Μπουκόφσκι, σχετικά με την Τέχνη της Γραφής, τον Ιούλιο. Η ανθολογία Γάτες θα ακολουθήσει τρεις μήνες αργότερα, ενώ ένα τρίτο βιβλίο με θέμα την Αγάπη θα κυκλοφορήσει τον Φεβρουάριο του 2016.

Πηγή: www.doctv.gr

Αποκάλυψη Daily Mail: Παρ’ ολίγον αεροπορική τραγωδία σε πτήση της British Airways από την Αθήνα

ap briths

Αποκάλυψη Daily Mail: Παρ’ ολίγον αεροπορική τραγωδία σε πτήση της British Airways από την Αθήνα

Το αεροσκάφος βρέθηκε σε απόσταση μόλις 1,5 μέτρου από... αδέσποτο drone που πετούσε σε υπερβολικά…

Κολωνός: Σήμερα η απόφαση του δικαστηρίου για τον Μίχο, τον «Μιχάλη» και τη μητέρα της 12χρονης

michos ilias 1

Κολωνός: Σήμερα η απόφαση του δικαστηρίου για τον Μίχο, τον «Μιχάλη» και τη μητέρα της 12χρονης

Οι δικαστές καλούνται να αποφανθούν για την ενοχή ή μη 26 κατηγορουμένων - Συγκεντρώσεις υποστήριξης…