Ο Μπόρις Τζόνσον παρομοιάζει τον Πούτιν με… κροκόδειλο

Το να συναλλάσσεσαι με τον Πούτιν είναι σαν να συναλλάσσεσαι "με έναν κροκόδειλο που κρατάει το πόδι σου στα σαγόνια του", κατά τον Βρετανό πρωθυπουργό

matthew essman IVG atJ048 unsplash

Ο Βρετανός πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον δήλωσε ότι οποιεσδήποτε ειρηνευτικές συνομιλίες με την Ουκρανία είναι πιθανό να αποτύχουν, καθώς συνέκρινε τη διεξαγωγή συνομιλιών με τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν με τη διαπραγμάτευση με ένα κροκόδειλο.

Ο Τζόνσον δήλωσε ότι το να συναλλάσσεσαι με τον Πούτιν είναι σαν να συναλλάσσεσαι «με έναν κροκόδειλο που κρατάει το πόδι σου στα σαγόνια του.” Ο ίδιος επισήμανε ότι είναι σημαντικό για τη Δύση να συνεχίζει να εξοπλίζει την Ουκρανία, όπως μεταδίδει το Reuters και αναμεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Ο Βρετανός πρωθυπουργός έκανε την παραπάνω δήλωση καθώς ταξίδευε προς την Ινδία, όπου θα ενθαρρύνει τον ομόλογό του Ναρέντρα Μόντι να τερματίσει την ουδετερότητα του έναντι του πολέμου στην Ουκρανία. Ωστόσο υποβάθμισε την πιθανότητα η Ινδία να τερματίσει τις μακρόχρονες σχέσεις που έχει με τη Ρωσία.

“Είναι πολύ σκληρό να βλέπει κάποιος πώς μπορούν οι Ουκρανοί να διαπραγματευτούν τώρα με τον Πούτιν, με δεδομένη την προφανή έλλειψη καλής πίστης εκ μέρους του”, δήλωσε ο Τζόνσον στους δημοσιογράφους. “Η στρατηγική του, η οποία είναι προφανής, είναι να προσπαθήσει να περικυκλώσει και να κατακτήσει όσο το δυνατό περισσότερο από το έδαφος της Ουκρανίας και ίσως να κάνει κάποιου είδους διαπραγμάτευση από θέση ισχύος.”

Ο Τζόνσον δήλωσε ότι παγκόσμιοι ηγέτες, συμπεριλαμβανομένου του Αμερικανού προέδρου Τζο Μπάιντεν, συμφώνησαν στη διάρκεια μιας τηλεφωνικής επικοινωνίας αυτή την εβδομάδα ότι θα συνεχίσουν να δίνουν όπλα στην Ουκρανία, συμπεριλαμβανομένου και πυροβολικού, καθώς η Ρωσία εντατικοποίησε τις επιθέσεις της στην ανατολική Ουκρανία.

Η Ουκρανία και η Ρωσία δεν έχουν πραγματοποιήσει άμεσες διαπραγματεύσεις από την 29η Μαρτίου, ενώ η ατμόσφαιρα έχει επιβαρυνθεί μεταξύ τους μετά τις καταγγελίες της Ουκρανίας για ρωσικές φρικαλεότητες στην πόλη Μπούτσα, κοντά στο Κίεβο.

Η Μόσχα απορρίπτει τις κατηγορίες αυτές.

Στέφανος Κασσελάκης: «Αλέξη, έλα πάνω» – Η στιγμή που ο Τσίπρας ανεβαίνει στο βήμα (video)

ΤΣΙΠΡΑΣ ΣΥΡΙΖΑ

Στέφανος Κασσελάκης: «Αλέξη, έλα πάνω» – Η στιγμή που ο Τσίπρας ανεβαίνει στο βήμα (video)

«Πάμε μπροστά. Αλέξη, έλα πάνω», ανέφερε ο Στέφανος Κασσελάκης με αποδέκτη τον τέως αρχηγό του…

ΗΠΑ: Άνδρας αυτοπυρπολήθηκε έξω από το δικαστήριο την ώρα που εκδικαζόταν υπόθεση του Ντόναλντ Τραμπ (Video)

τραμπ πυρ

ΗΠΑ: Άνδρας αυτοπυρπολήθηκε έξω από το δικαστήριο την ώρα που εκδικαζόταν υπόθεση του Ντόναλντ Τραμπ (Video)

Ο άνθρωπος που αυτοπυρπολήθηκε έλαβε ιατρική βοήθεια και μεταφέρθηκε από την περιοχή