Ο Μπάμπης «τα βάζει» και με τη Liberation: «Έγλειφαν Συριζαίους στο γεμάτο χασισοκαπνό Μαξίμου»

Ακόμα ένα παραληρηματικό show έδωσε στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ το αχτύπητο δίδυμο Μπάμπη Παπαδημητρίου - Άρη Πορτοσάλτε οι οποίοι αποφάσισαν να σχολιάσουν χθεσινό δημοσίευμα της εφημερίδας Liberation με αποτέλεσμα οι ακροατές να ακουν από τον βουλευτή της ΝΔ πλέον, Μπάμπη Παπαδημητρίου ότι ανταποκριτές ξένου Τύπου έγλειφαν τους Συριζαίους, ότι το Μέγαρο Μαξίμου ήταν γεμάτο «χασισοκαπνό» και οι δημοσιογράφοι «έγραφαν μετά ό,τι τους άφηνε το θολωμένο από το χασίσι μυαλό τους».

4778374 1

Ο νυν βουλευτής της ΝΔ και μέχρι πρότινος δημοσιογράφος Μπάμπης Παπαδημητρίου μαζί με τον αγαπημένο του φίλο Άρη Πορτοσάλτε, επέλεξαν να δώσουν την δική τους οπτική για το χθεσινό δημοσίευμα της Liberation, στο οποίο η γαλλική εφημερίδα έγραφε: «Δυναστεία Μητσοτάκη – Ο μικρός «Κούλης» στην εξουσία».

Στη χθεσινή της έκδοση, αναφέρεται σε άρθρο ότι για τους Έλληνες, ο Κυριάκος Μητσοτάκης είναι ένα γνώριμο πρόσωπο. Στη συνέχεια σημειώνεται στο πώς η οικογένεια Μητσοτάκη έχει κυριαρχήσει για δεκαετίες στην κεντρική πολιτική σκηνή και πως η νίκη του Κυριάκου σηματοδοτεί την επιστροφή των δυναστειών (Παπανδρέου ή Καραμανλή) που κυβέρνησαν τη χώρα με τη σειρά τους για περισσότερο από μισό αιώνα ενώ επισημαίνει πως οι οικογένειες αυτές έγιναν σύμβολα νεποτισμού και πελατειακών σχέσεων που έχουν καταστρέψει τη χώρα. 

Με αφορμή το συγκεκριμένο άρθρο, η συζήτηση ξεκίνησε με τον Παπαδημητρίου να παίρνει την άδεια για το αν μπορεί να βρίσει λίγο τους ευρωπαίους. Η άμεση ανταπόκριση Πορτοσάλτε ήρθε μέσω του επαναλαμβανόμενου ερωτήματος «η Liberation είναι κάτι σαν την Αυγή»; Με λίγα λόγια, ο διευθυντής του ενός ραδιοφώνου που βρίσκεται σταθερά στις τρεις πρώτες θέσεις της ακροαματικότητας, παραδέχτηκε on air ότι δεν γνωρίζει ποια είναι η εφημερίδα Liberation. 

Ωστόσο το άγνωστο αυτό έντυπο στον Άρη Πορτοσάλτε είναι μια ιστορική γαλλική εφημερίδα που ιδρύθηκε το 1973 στον απόηχο του Μάη του ’68 από τον φιλόσοφο Ζαν – Πωλ Σαρτρ και την ιστορική μορφή της εξέγερσης Σερζ Ζουλί.

Παρόλα αυτά, η εκδοχή που μαθαίνει ο Άρης από τον φίλο του Μπάμπη on air, είναι ότι δεν πρόκειται και για καμιά σοβαρή εφημερίδα και η οποία ανήκει σε έναν από τους μεγάλους επενδυτικούς οίκους και τη μεγάλη οικογένεια Rochild.

Το αποκορύφωμα ωστόσο ήρθε από την ανάλυση Παπαδημητρίου για τη δουλειά ξένων δημοσιογράφων στην Ελλάδα ο οποίος δήλωσε χαρακτηριστικά: 

«Οι ανταποκριτές πολλών ευρωπαϊκών εφημερίδων, έγραφαν για μια Ελλάδα που δεν υπάρχει. Για μια Ελλάδα που τους διηγήθηκαν στα γεμάτα καπνό γραφεία του Μαξίμου τα στελέχια του αποδημούντος ΣΥΡΙΖΑ. Όχι όλοι. Υπάρχουν ανταποκριτές ξένου Τύπου που κάνουν εξαιρετική δουλειά και ξέρουν τα θέματα αλλά και όταν δεν τα ξέρουν κάθονται και τα κοιτάζουν σωστά, αλλά υπάρχει δυστυχώς μια πλέμπα δημοσιογράφων – ανταποκριτών οι οποίοι έγλειφαν τα παπούτσια των Συριζαίων στα γεμάτα καπνό -χασισοκαπνό κιόλας- γραφεία μέσα στο Μαξίμου και έγραφαν μετά ό,τι τους άφηνε το θολωμένο από το χασίσι μυαλό τους. Περί αυτού πρόκειται». 

Ακούστε το συγκεκριμένο απόσπασμα εδώ, μετά το 01.11.00

Αποκάλυψη Daily Mail: Παρ’ ολίγον αεροπορική τραγωδία σε πτήση της British Airways από την Αθήνα

ap briths

Αποκάλυψη Daily Mail: Παρ’ ολίγον αεροπορική τραγωδία σε πτήση της British Airways από την Αθήνα

Το αεροσκάφος βρέθηκε σε απόσταση μόλις 1,5 μέτρου από... αδέσποτο drone που πετούσε σε υπερβολικά…

Κολωνός: Σήμερα η απόφαση του δικαστηρίου για τον Μίχο, τον «Μιχάλη» και τη μητέρα της 12χρονης

michos ilias 1

Κολωνός: Σήμερα η απόφαση του δικαστηρίου για τον Μίχο, τον «Μιχάλη» και τη μητέρα της 12χρονης

Οι δικαστές καλούνται να αποφανθούν για την ενοχή ή μη 26 κατηγορουμένων - Συγκεντρώσεις υποστήριξης…