Ο Μπαλάσκας προσπαθεί να «ξεπλυθεί» αλλά το παρελθόν δεν τον αφήνει

Σήμερα, ο βίαιος ξυλοδαρμός των κατοίκων της Νέας Σμύρνης ήταν «γκάφα του συναδέλφου του». Πριν από λίγες ημέρες ισχυριζόταν ότι οι συνάδελφοι του βρίσκονταν σε νόμιμη άμυνα, αφού είχαν «δεχτεί επίθεση 30 ατόμων».

mpalaskas 0 1

Προσπαθώντας να ανασκευάσει και να μπαλώσει τις αυταρχικές απόψεις και συμπεριφορές που τον είχαν εκθέσει ανεπανόρθωτα στο παρελθόν, σήμερα ο συνδικαλιστής της ΕΛ.ΑΣ. Σταύρος Μπαλάσκας επιχείρησε να παρουσιάσει τη συμπεριφορά των αστυνομικών στη Νέα Σμύρνη ως «γκάφα». 

Αναλυτικότερα σε πρωινή εκπομπή του ΣΚΑΙ, σε ό,τι αφορά τον ξυλοδαρμό πολίτη,  μια συμπεριφορά που υπερασπιζόταν και δικαιολογούσε, σήμερα ανέφερε :  «Έχω πει ότι όλοι έχουμε χαλαρώσει μετά τα ιδιαίτερα γεγονότα και τα περιστατικά της Νέας Σμύρνης. Και εμείς οι Αστυνομικοί μετά τη μεγάλη «γκάφα» που έκανε πάνω στην πλατεία ο συνάδελφος μας.  Δεν επηρέασε εμάς, επηρέασε περισσότερο τον κόσμο. Επηρέασε την ψυχολογία του κόσμου η οποία ήταν ήδη τεταμένη. Δηλαδή ο κόσμος ήταν ήδη στα όρια του, όταν έγινε αυτό το περιστατικό ενδεχομένως μερικοί το χρησιμοποίησαν για να δώσουν ένα ξέσπασμα, το οποίο εξελίχθηκε σε κοινωνικό ξέσπασμα. Με θύμα όπως πάντα τον αστυνομικό».

 

Υπενθυμίζεται εδώ, ότι στον συνδικαλιστή της Αστυνομίας, πήρε μόνο ένα μήνα καταλάβει το «λάθος του» ή τουλάχιστον να σταματήσει τις απαράδεκτες δηλώσεις, καθώς πριν από 20 ημέρες, σε άλλη τηλεοπτική εκπομπή, προσέφερε απλόχερα πλήρη κάλυψη στις πρακτικές της αστυνομικής βαρβαρότητας των συναδέλφων του. Στον τηλεοπτικό σταθμό Kontra, είχε δηλώσει ότι «στο νοσοκομείο μεταφέρθηκαν τραυματίες αστυνομικοί και όχι πολίτες».

Ο συνδικαλιστής αστυνομικός συνομιλώντας με τους δημοσιογράφους που του ζητούσαν να καταδικάσει την αναίτια βία της αστυνομίας, αφού είπε ότι όλα ξεκίνησαν από άτομα που βγήκαν από κατάληψη και επιτέθηκαν σε αστυνομικούς, στη συνέχεια τους απηύθυνε το ερώτημα: «έχουμε τραυματίες πολίτες στο νοσοκομείο; Γιατί τραυματίες αστυνομικούς έχουμε. Δύο συνάδελφοί μου είναι δαρμένοι και τραυματισμένοι στο νοσοκομείο».

Παράλληλα ειρωνεύτηκε τους δημοσιογράφους του πάνελ και το ότι αμφισβητούν τις επίσημες ανακοινώσεις της αστυνομίας, ενώ έκανε λόγο για «έγκριτα ρεπορτάζ των τηλεοπτικών σταθμών» που υιοθετούσαν πλήρως το τότε αφήγημα της αστυνομίας περί επίθεσης. 

Μάλιστα είχε αναφέρει ότι τραυματίστηκαν 2 αστυνομικοί και ότι πήγαν στο 401 νοσοκομείο, κάτι που ωστόσο δεν προέκυπτε ούτε από τη δικογραφία. Σε ερώτηση που του είχε απευθύνει ο δημοσιογράφος για το αν υπάρχουν αστυνομικοί με παράνομο εξοπλισμό (με αφορμή τα πτυσσόμενα γκλοπ που χρησιμοποιήθηκαν στη Νέα Σμύρνη), ο Μπαλάσκας το χαρακτήρισε νόμιμο, καθώς «δεν υπάρχει η παλιά αστυνομική ράβδος, και αυτή χρησιμοποιείται μόνο από τα ΜΑΤ».

Σε ακόμη μια τηλεοπτική εκπομπή, λίγες ημέρες αργότερα ο Σταύρος Μπαλάσκας  για μια ακόμα φορά εξέθεσε ως συνδικαλιστής τους αστυνομικούς αφού αντί να αρθρώσει λόγο επιδόθηκε σε ειρωνείες και τσαμπουκά απέναντι στον δικηγόρο Θεόδωρο Μαντά την ώρα που μιλούσαν για την αστυνομική αυθαιρεσία και βία.

Συγκεκριμένα, ο  συνδικαλιστής αστυνομικός ήταν καλεσμένος στην πρωινή εκπομπή του Mega, ώστε τοποθετηθεί για πολύ σοβαρά περιστατικά αστυνομικής βίας της Νέας Σμύρνης. Μέχρι τη στιγμή που  ο γνωστός ποινικολόγος του είπε ότι «για τα περιστατικά αστυνομικής βίας δε μιλάει κανείς για τους αστυνομικούς συλλήβδην  αλλά για τα μεμονωμένα περιστατικά».

Τότε ο  συνδικαλιστής αστυνομικός άρχισε να συμπεριφέρεται σαν ενωμοτάρχης παλαιών δεκαετιών και άρχισε να φωνάζει λέγοντας:
«Κύριε Μαντά χαλαρώστε. Όταν θα μιλάω εγώ για αυτά θα χαλαρώνετε κύριε Μαντά. Όταν μιλάω σε αυτά θα χαλαρώνετε κ. Μαντά»,  χτυπώντας το χέρι στο τραπέζι. «Τι λέτε τώρα, σε ποιον απευθύνεστε έτσι» του απάντησε ο Θεόδωρος Μαντάς, με τον Σταύρο Μπαλάσκα να λέει με ειρωνικό ύφος «πιείτε λίγο καφέ κύριε Μαντά».
 

 

Στέφανος Κασσελάκης: «Αλέξη, έλα πάνω» – Η στιγμή που ο Τσίπρας ανεβαίνει στο βήμα (video)

ΤΣΙΠΡΑΣ ΣΥΡΙΖΑ

Στέφανος Κασσελάκης: «Αλέξη, έλα πάνω» – Η στιγμή που ο Τσίπρας ανεβαίνει στο βήμα (video)

«Πάμε μπροστά. Αλέξη, έλα πάνω», ανέφερε ο Στέφανος Κασσελάκης με αποδέκτη τον τέως αρχηγό του…