Ο Μπακογιάννης μιλάει για «κλαδιά του διαλόγου», ενώ λίγο πριν πανηγυρίζει για τα Εξάρχεια

Ο Κώστας Μπακογιάννης εγκαινίασε σήμερα έργο τέχνης με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ειρήνης. Στις δηλώσεις του μίλησε για διάλογο και σεβασμό σε όλους τους πολίτες. Λίγες ώρες πριν βέβαια πανηγύριζε για την «θριαμβευτική» αστυνομική επιχείρηση στα Εξαρχεια που είχε στόχο να απομακρύνει ένα κοντέινερ με πολιτικά βιβλία.

μπακογιάννης

Συγκεκριμένα, με την ευκαιρία  της Διεθνούς Ημέρας Ειρήνης (21 Σεπτεμβρίου) εγκαινιάστηκε το Δέντρο της Ειρήνης στο πάρκο Ριζάρη. Σύμφωνα με το Δελτίο Τύπου του Δήμου Αθηναίων, όπως δήλωσε ο Κώστας Μπακογιάννης, ευχαριστώντας για τη δωρεά: «Το Δέντρο της Ειρήνης βρίσκει τη θέση του στην Αθήνα, την τιμά και την ομορφαίνει, αγκαλιάζοντας κάθε κάτοικο, κάθε πολιτισμό και υπενθυμίζοντας καθημερινά σε όλους μας, ότι τα κλαδιά του διαλόγου δεν τα κόβουμε ποτέ».

Με τις πράξεις του βέβαια φαίνεται ότι ο ίδιος ούτε αγκαλιάζει, ούτε τιμά κάθε κάτοικο της Αθήνας,  αφού πριν από λίγες ώρες έκανε σημαία ένα αποτυχημένο επικοινωνιακό και τηλεοπτικό σόου που στήθηκε στα Εξάρχεια. Επίσης, πόσο πολύ τιμάει τα «κλαδιά του διαλόγου», όταν αναγκάζει τους κατοίκους μιας γειτονιάς να ζουν σε καθημερινή βάση «αγκαλιασμένοι» με τις διμοιρίες των ΜΑτ; 

Το κοντέινερ που αφαιρέθηκε δεν ήταν «το ΚΕΠ του Ρουβίκωνα» όπως έχει αναφερθεί δεκάδες φορές σε τηλεοπτικά δελτία και ιστοσελίδες. Ήταν μία πρωτοβουλία από άτομα και συλλογικότητες στα Εξάρχεια οι οποίοι στην ανακοίνωση τους το 2017 ανέφεραν ότι «ανοίγει για πρώτη φορά πολιτικό περίπτερο ενάντια στις μαφίες, την κρατική καταστολή και τον κοινωνικό κανιβαλισμό». 

Η δήλωση του Κώστα Μπακογιάννη στο Facebook με την οποία καμάρωνε για την επιχείρηση στα Εξάρχεια:

«Στην πλατεία Εξαρχείων. Αφαιρέσαμε το κοντέινερ που τοποθετήθηκε το 2017. Καθαρίζουμε, φωτίζουμε και φροντίζουμε το πράσινο. Κάνουμε το αυτονόητο για να αποδώσουμε επιτέλους τους δημόσιους χώρους της πόλης στους Αθηναίους. Είναι η μάχη που έχει ξεκινήσει για την καθημερινότητα και την ποιότητα ζωής σε όλη την πρωτεύουσα», έγραψε στον λογαριασμό του στο Facebook λίγες ώρες πριν. 

Φαίνεται ότι για τον Κώστα Μπακογιάννη «καθαρίζουμε» και «φωτίζουμε» σημαίνει υλοποιούμε μία ακροδεξιά ατζέντα που θέλει να εξαφανίσει οτιδήποτε δεν χωράει στα πλαίσια και τα περιεχόμενα που έχει ορίσει η ΝΔ. 

                                                                                                     
 

ΣΥΡΙΖΑ: «Οι προκλητικές δηλώσεις του Ερντογάν υπονομεύουν και τις ελληνοτουρκικές σχέσεις»

mist erdo

ΣΥΡΙΖΑ: «Οι προκλητικές δηλώσεις του Ερντογάν υπονομεύουν και τις ελληνοτουρκικές σχέσεις»

«Καλούμε την κυβέρνηση, να προβεί άμεσα στις απαραίτητες διπλωματικές ενέργειες απέναντι στη νέα αυτή τουρκική…

Νέα πρόκληση Ερντογάν: Δήλωσε «μετανιωμένος» που η Τουρκία δεν κατέκτησε ολόκληρη την Κύπρο το 1974

8ce56d6d499047e58e6fa1054f091391

Νέα πρόκληση Ερντογάν: Δήλωσε «μετανιωμένος» που η Τουρκία δεν κατέκτησε ολόκληρη την Κύπρο το 1974

«Λάδι στη φωτιά» γύρω από το Κυπριακό έριξε το βράδυ της Δευτέρας (18/3) ο Τούρκος…