Ο Μπάιντεν ανακοίνωσε βαριές κυρώσεις κατά της Ρωσίας: «O Πούτιν επέλεξε τον πόλεμο και τώρα θα δεχτεί τις συνέπειες»

Νέο διάγγελμα απηύθυνε στον αμερικανικό λαό ο Τζο Μπάιντεν για “την απρόκλητη και αδικαιολόγητη επίθεση στην Ουκρανία από τη Ρωσία”, ανακοινώνοντας νέες κυρώσεις με τεράστιο κόστος για τη Ρωσία.

gettyimages 1238601377 custom dce4edaaa71995db6d906dfedbbec127ab2b415a s1100 c50 1

Ο Αμερικανός πρόεδρος, συνεχίζοντας το γαϊτανάκι των ανακοινώσεων που έχουν  επιδοθεί τις τελευταίες ώρες τόσο από πλευράς των ΗΠΑ όσο και της Ε.Ε,  σχετικά με τις κυρώσεις κατά της Ρωσίας. Οι δηλώσεις Μπάιντεν έρχονται τη στιγμή που η ρωσική εισβολή στη γειτονική της Ουκρανία βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη και ενώ Δυτικοί αξιωματούχοι εκτιμούν πως η ουκρανική αεράμυνα σχεδόν κατέρρευσε και πως το Κίεβο θα πέσει σε ρωσικά χέρια μέσα στις επόμενες ώρες. 

«Οι κυρώσεις κατά της Ρωσίας θα είναι σκληρές. Είμαστε πιο αποφασισμένοι από ποτέ» ανέφερε ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν σε νέο του διάγγελμα. Μεταξύ άλλων ανέφερε ότι ο Βλαντίμιρ Πούτιν έχει πολύ μεγαλύτερες φιλοδοξίες από την εισβολή στην Ουκρανία, τονίζοντας ότι στοχεύει να δημιουργήσει την πρώην Σοβιετική Ένωση, ενώ απέκλεισε το ενδεχόμενο να μιλήσει με τον Ρώσο πρόεδρο.

«Ήμασταν απολύτως ξεκάθαροι, μοιραστήκαμε πληροφορίες που είχαν αποχαρακτηριστεί για να μην υπάρχει σύγχυση. Ο Πούτιν είναι ο επιτιθέμενος, αυτός που επέλεξε τον πόλεμο. Τώρα αυτός και η χώρα του θα πληρώσουν τις συνέπειες. Εξουσιοδοτώ νέες κυρώσεις με τεράστιο κόστος για τη Ρωσία και περιορισμούς σε όσα προϊόντα, μπορούν να εξαχθούν στη Ρωσία. Θέλουμε οι κυρώσεις να μεγιστοποιήσουν τον αντίκτυπο στη Ρωσία και να ελαχιστοποιήσουν τον αντίκτυπο στις ΗΠΑ και τους συμμάχους μας” άρχισε το διάγγελμά του ο Τζο Μπάιντεν και συνέχισε ανακοινώνοντας αυστηρές κυρώσεις σε τεχνολογία, εξαγωγές, ρωσικό νόμισμα, ρωσικές τράπεζες που διαχειρίζονται 1 τρισ. δολάρια με αποκοπή τους από το παγκόσμιο χρηματοπιστωτικό σύστημα.

«Είμαστε σε πλήρη συμφωνία με την G7 θα περιορίσουμε της δυνατότητες της Ρωσίας, θα σταματήσουμε τη δυνατότητά τους να χρηματοδοτούν τον ρωσικό στρατό. Θα επιβάλουμε μεγάλες κυρώσεις. Οι χρηματαγορές της Μόσχας κατέρρευσαν σήμερα. Το δημόσιο εθνικό χρέος ξεπέρασε κάθε όριο. Οι ρωσικές τράπεζες θα επηρεαστούν».

Και ανακοίνωσε τις κυρώσεις: «Μπλοκάρουμε τέσσερις μεγάλες τράπεζες της Ρωσίας. Τη VTB, τη δεύτερη μεγαλύτερη τράπεζα. Προσθέτουμε νέα μέλη της ρωσικής ελίτ και των οικογενειών τους. Αυτοί κερδίζουν προσωπικά από τις πολιτικές του Κρεμλίνου και θα μοιραστούν τις συνέπειες».

Πρόσθεσε ότι “είμαστε έτοιμοι να κάνουμε ακόμη περισσότερα βήματα υπέρ της προστασίας των συμμάχων μας” και προανήγγειλε ότι “αύριο συνεδριάζει το ΝΑΤΟ για να επιβεβαιώσουμε την αλληλεγγύη μας και τα περαιτέρω βήματα” ενώ ξεκαθάρισε ότι οι αμερικανικές “δυνάμεις δεν θα εμπλακούν, δεν πάνε στην Ευρώπη για να πολεμήσουν τη Ρωσία, αλλά να στηρίξουν τους συμμάχους στα ανατολικά. Οι ΗΠΑ θα υπερασπιστούν την επικράτεια του ΝΑΤΟ”. Σημείωσε ότι το καλό είναι πως “το ΝΑΤΟ είναι πιο ενωμένο και αποφασισμένο από ποτέ”.

Επανέλαβε ότι ο Πούτιν ξεκίνησε την επίθεση που δεν είχε να κάνει με πραγματικά προβλήματα ασφαλείας αλλά με την επιθυμία του να δημιουργήσει μία αυτοκρατορία. “Ο Πούτιν είναι ένας παρίας στη διεθνή σκηνή. Κάθε χώρα που θα στηρίξει την επίθεση θα κριθεί συνένοχη» υπογράμμισε ο Μπάιντεν.

Στέφανος Κασσελάκης: «Αλέξη, έλα πάνω» – Η στιγμή που ο Τσίπρας ανεβαίνει στο βήμα (video)

ΤΣΙΠΡΑΣ ΣΥΡΙΖΑ

Στέφανος Κασσελάκης: «Αλέξη, έλα πάνω» – Η στιγμή που ο Τσίπρας ανεβαίνει στο βήμα (video)

«Πάμε μπροστά. Αλέξη, έλα πάνω», ανέφερε ο Στέφανος Κασσελάκης με αποδέκτη τον τέως αρχηγό του…