Ο Μουρούτης θέλει να φύγουν οι πρόσφυγες από το Σύνταγμα γιατί του χαλάνε την αισθητική

Κόπτεται συχνά πυκνά η ΝΔ και όχι άδικα, για τη διαβίωση των προσφύγων, μόνο που πολλά από τα δικά της γαλάζια παιδιά δεν μοιάζουν και τόσο ευαίσθητα με το ζήτημα. Ο λόγος για τον Γιώργο Μουρούτη, επικεφαλής του γραφείου του πρώην πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά, ο οποίος καταφέρεται με χυδαιότητα εναντίον των ανθρώπων που βρίσκονται στη χώρα μας ελέω πολέμου αναζητώντας ένα καλύτερο μέλλον. Ή ορθότερα, αναζητώντας απλώς μέλλον.

Ο Γιώργος Μουρούτης, θέλησε να ασκήσει κριτική στον Γιώργο Καμίνη, επειδή στην πλατεία Συντάγματος πρόσφυγες έχουν στήσει σκηνές και διαμαρτύρονται κάνοντας απεργία πείνας. Ο ίδιος επέλεξε βέβαια τον πλέον άκομψο τρόπο αποδεικνύοντας ότι το ενδιαφέρον του για τους κατατρεγμένους αυτούς ανθρώπους δεν είναι παρά υποκριτικό. 

Έγραψε συγκεκριμένα ο Μουρούτης: «Καλές οι υποψηφιότητες για το νέο ΠΑΣΟΚ, καλά θα κάνει όμως ο δήμαρχος της Αθήνας να μαζέψει (ή έστω να ασχοληθεί με) τα τσαντίρια που έχουν στηθεί στο Συνταγμα απο παράνομους μετανάστες. Πουθενά στον κόσμο δεν υπάρχει τέτοια εικόνα στο κέντρο της πόλης. Ούτε καν σε τριτοκοσμικές χώρες, που επαξίως πλέον ανταγωνίζεται η Ελλάδα».


Το γεγονός ότι ο στενός συνεργάτης του Αντώνη Σαμαρά αποκαλεί τους πρόσφυγες παράνομους μετανάστες δεν μας κάνει η αλήθεια είναι εντύπωση. Ο πολιτικός του μέντορας άλλωστε είναι εκείνος που παραδεχόταν από το βήμα της Βουλής προ τεσσάρων ετών ότι χρησιμοποιούνταν πρακτικές αποτροπής οι οποίες απαγορεύονταν.

Εκείνο ωστόσο που προκαλεί έκπληξη ακόμα κι όταν μιλάμε για κάποιον σκληρό δεξιό όσο ο Γιώργος Μουρούτης είναι η αντιπάθεια που εκφράζει για τους διαμαρτυρόμενους, ταλαιπωρημένους πρόσφυγες. Εκείνο πρακτικά που αποδεικνύεται από το σχόλιό του είναι ότι τον ενδιαφέρει στην πραγματικότητα να μην τους βλέπει μπροστά του και όχι το να ζουν σε καλύτερες συνθήκες. 

Απανωτά ραπίσματα Μανδραβέλη στη ΝΔ: Αισχρή η στάση της στην εξεταστική – Τι είπε για το «απόρρητο»

Απανωτά ραπίσματα Μανδραβέλη στη ΝΔ: Αισχρή η στάση της στην εξεταστική – Τι είπε για το «απόρρητο»

Σφοδρή κριτική στην κυβέρνηση από το αρθρογράφο της Καθημερινής για το σκάνδαλο των παρακολουθήσεων

Ραγδαία μεταβολή του καιρού το Σαββατοκύριακο – Τι να περιμένουμε για τον Οκτώβρη

καιρός

Ραγδαία μεταβολή του καιρού το Σαββατοκύριακο – Τι να περιμένουμε για τον Οκτώβρη

Πολύ σημαντική μεταβολή του καιρού εντός του Σαββατοκύριακου προβλέπει ο μετεωρολόγος Κλέαρχος Μαρουσάκης