Ο Μουρούτης θέλει να φύγουν οι πρόσφυγες από το Σύνταγμα γιατί του χαλάνε την αισθητική

Κόπτεται συχνά πυκνά η ΝΔ και όχι άδικα, για τη διαβίωση των προσφύγων, μόνο που πολλά από τα δικά της γαλάζια παιδιά δεν μοιάζουν και τόσο ευαίσθητα με το ζήτημα. Ο λόγος για τον Γιώργο Μουρούτη, επικεφαλής του γραφείου του πρώην πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά, ο οποίος καταφέρεται με χυδαιότητα εναντίον των ανθρώπων που βρίσκονται στη χώρα μας ελέω πολέμου αναζητώντας ένα καλύτερο μέλλον. Ή ορθότερα, αναζητώντας απλώς μέλλον.

5a0afae11dc524755e8b45be

Ο Γιώργος Μουρούτης, θέλησε να ασκήσει κριτική στον Γιώργο Καμίνη, επειδή στην πλατεία Συντάγματος πρόσφυγες έχουν στήσει σκηνές και διαμαρτύρονται κάνοντας απεργία πείνας. Ο ίδιος επέλεξε βέβαια τον πλέον άκομψο τρόπο αποδεικνύοντας ότι το ενδιαφέρον του για τους κατατρεγμένους αυτούς ανθρώπους δεν είναι παρά υποκριτικό. 

Έγραψε συγκεκριμένα ο Μουρούτης: «Καλές οι υποψηφιότητες για το νέο ΠΑΣΟΚ, καλά θα κάνει όμως ο δήμαρχος της Αθήνας να μαζέψει (ή έστω να ασχοληθεί με) τα τσαντίρια που έχουν στηθεί στο Συνταγμα απο παράνομους μετανάστες. Πουθενά στον κόσμο δεν υπάρχει τέτοια εικόνα στο κέντρο της πόλης. Ούτε καν σε τριτοκοσμικές χώρες, που επαξίως πλέον ανταγωνίζεται η Ελλάδα».


Το γεγονός ότι ο στενός συνεργάτης του Αντώνη Σαμαρά αποκαλεί τους πρόσφυγες παράνομους μετανάστες δεν μας κάνει η αλήθεια είναι εντύπωση. Ο πολιτικός του μέντορας άλλωστε είναι εκείνος που παραδεχόταν από το βήμα της Βουλής προ τεσσάρων ετών ότι χρησιμοποιούνταν πρακτικές αποτροπής οι οποίες απαγορεύονταν.

Εκείνο ωστόσο που προκαλεί έκπληξη ακόμα κι όταν μιλάμε για κάποιον σκληρό δεξιό όσο ο Γιώργος Μουρούτης είναι η αντιπάθεια που εκφράζει για τους διαμαρτυρόμενους, ταλαιπωρημένους πρόσφυγες. Εκείνο πρακτικά που αποδεικνύεται από το σχόλιό του είναι ότι τον ενδιαφέρει στην πραγματικότητα να μην τους βλέπει μπροστά του και όχι το να ζουν σε καλύτερες συνθήκες. 

Μητσοτάκης: Σε πανικό στη Βουλή – Αντί για απαντήσεις, επίθεση και «δεν ντρέπεστε» στην αντιπολίτευση (video)

6167665

Μητσοτάκης: Σε πανικό στη Βουλή – Αντί για απαντήσεις, επίθεση και «δεν ντρέπεστε» στην αντιπολίτευση (video)

«Ουδέποτε, δόθηκε καμία εντολή για συγκάλυψη», τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης κοιτώντας τους συγγενείς των θυμάτων

Βουλή: Ο λόγος για τα άδεια έδρανα του ΚΚΕ και της Νέας Αριστεράς στην ομιλία της Κωνσταντοπούλου

6167422

Βουλή: Ο λόγος για τα άδεια έδρανα του ΚΚΕ και της Νέας Αριστεράς στην ομιλία της Κωνσταντοπούλου

Μετά την ολοκλήρωση της ομιλίας της Ζωής Κωνσταντοπούλου, οι βουλευτές των δύο κομμάτων επέστρεψαν στις…

Μητσοτάκης: Όλο το παρασκήνιο για τις εκκαθαρίσεις Μπρατάκου και Παπασταύρου

InCollage 20240328 205245331

Μητσοτάκης: Όλο το παρασκήνιο για τις εκκαθαρίσεις Μπρατάκου και Παπασταύρου

O Κυριάκος Μητσοτάκης φαίνεται πως «παραίτησε» τους δύο στενούς του συνεργάτες προκειμένου να μην απολογηθεί…