Ο… μοναχικός ταξιδιώτης Κυριάκος Μητσοτάκης

Οι πληροφορίες ότι το επόμενο επίσημο ταξίδι στην Ευρώπη θα το κάνει με σέλφι στικ, ανταγωνιζόμενος δημοφιλή ταξιδιωτική εκπομπή του ΣΚΑΪ, ελέγχονται ως ανακριβείς

EK Mitsotakis 2

Δύο μεγάλα ταξίδια έχει κάνει ως πρωθυπουργός ο Κυριάκος Μητσοτάκης στις ευρωπαϊκές μητροπόλεις. Μια στο Παρίσι και μια στο Βερολίνο. 

Όμως όσα είναι τα επίσημα ταξίδια του νέου πρωθυπουργού στο εξωτερικό, άλλες τόσες είναι και οι «απουσίες» που έχει καταγράψει ο καθ΄ ύλην αρμόδιος υπουργός τέτοιων επισκέψεων, ο υπουργός, δηλαδή, των Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας.

Είναι αλήθεια βέβαια ότι οι γλωσσικές ικανότητες του Κυριάκου Μητσοτάκη στα γαλλικά και τα γερμανικά, για τις οποίες φρόντισαν να μας ενημερώσουν τα φιλικά προς τον ίδιο ΜΜΕ, είναι πολύ καλές. Δηλαδή αν θελήσει να παραγγείλει ένα κρουασάν στο Παρίσι ή ένα στρούντελ στο Βερολίνο, είναι βέβαιο πως θα τα καταφέρει περίφημα και χωρίς τη βοήθεια κανενός υπουργού. Όμως μήπως –λέμε ΜΗΠΩΣ– δεν είναι μόνο αυτός ο ρόλος της παρουσίας του υπουργού Εξωτερικών στα επίσημα ταξίδια ενός πρωθυπουργού.

Και δεν είναι μόνο τα ταξίδια στο εξωτερικό που προτιμά να τα κάνει μόνος του ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Στη σημερινή του επίσκεψη στη Θεσσαλονίκη, όπου πρόκειται να κάνει επαφές για επενδύσεις στη Βόρεια Ελλάδα, λείπει ο εξ’ ορισμού υπεύθυνος για αυτά τα ζητήματα, υπουργός Ανάπτυξης, Άδωνης Γεωργιάδης.

Μάλιστα για τον Άδωνη κυκλοφορεί ότι τον «πάρκαρε» στο υπουργείο Ανάπτυξης, ψαλιδίζοντας κιόλας τις αρμοδιότητές του για να μη τον έχει και τον ενοχλεί. (Εδώ που τα λέμε αυτό δεν ακούγεται και τόσο παράλογο… Ποιος θα ήθελε τον Άδωνη μέσα στα πόδια του όλη την ώρα;)

Όμως με τον Δένδια δεν είναι σαφές τι έχει συμβεί. 

Πάντως το να ταξιδεύει ο πρωθυπουργός -και μάλιστα σε Γαλλία και Γερμανία- χωρίς την παρουσία του υπουργού Εξωτερικών, «κανονικότητα» δε το λες…

Δημήτρης Παπανώτας: «Είμαι ένας αδέσποτος της Αριστεράς αυτή τη στιγμή»-Πυρά κατά της Έφης Αχτσιόγλου (video)

παπανωτας

Δημήτρης Παπανώτας: «Είμαι ένας αδέσποτος της Αριστεράς αυτή τη στιγμή»-Πυρά κατά της Έφης Αχτσιόγλου (video)

Ο δημοσιογράφος, Δημήτρης Παπανώτας, μίλησε το Σάββατο (20/04) για την αποπομπή του από το ευρωψηφοδέλτιο…

Ελένη Βιτάλη: Το αντίο στον αδελφό της- «Πέρναγες τα πάθη του Χριστού, ματάκια μου λατρεμένα»

eleni vitali 23 940x549 1

Ελένη Βιτάλη: Το αντίο στον αδελφό της- «Πέρναγες τα πάθη του Χριστού, ματάκια μου λατρεμένα»

Δύσκολες ώρες βιώνει η Ελένη Βιτάλη καθώς έφυγε από τη ζωή ο αγαπημένος της αδελφός