Newsroom

Newsroom

O Μητσοτάκης ξέθαψε το αφήγημα ότι βρισκόμαστε σε πόλεμο.. όπως είχε κάνει επί covid

Σύμπτωση επαναλαμβανόμενη παύει να είναι σύμπτωση

μητσοτάκης βουλη

Σαν προσπάθεια να προετοιμάσει τους πολίτες για τις καταστροφές από τις πυρκαγιές , σαν προσπάθεια που θυμίζει πολύ με εκείνη τρομοκρατήσει περι ατομικής ευθύνης την εποχή του κορονοϊου δγημιουργώντας νέο αφήγημα για να αποσείσει τις ευθύνες του ίδιου και της κυβέρνησης ακούστηκαν τα όσα άκρως ανησυχητικά είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στη Βουλή. «Είμαστε σε πόλεμο με τις φωτιές, εχουμε τρεις δύσκολες μέρες μπροστά μας» ανέφερε και το μυαλό όλων πηγαίνει στα χειρότερα καθώς εμμέσως προαναγγέλει πως δεν θα ανακοπεί σύντομα το πύρινο μέτωπο.

Από το βήμα της Βουλής, ο πρωθυπουργός, με βαριά τη σκιά των πυρκαγιών, συνέχισε το ίδιο τροπάρι περί κλιματικής αλλαγής και έντονης έντασης ανέμων αλλά δεν έκανε καμιά αναφορά σε διαπιστωμένες ελλείψεις πτητικών μέσων και οργανωμένου σχεδίου για την αντιμετώπιση των πυρκαγιών.

Στο μόνο που αρκέστηκε για μια ακόμη φορά ήταν να πει μακάρι να είχαμε περισσότερα εναέρια μέσα να στέλναμε στην Ρόδο να σβήναμε την φωτιά, ενώ μάλιστα χωρίς ίχνος ντροπής είπα «Είναι ήδη πολλά» τα μέσα πυρόσβεσης. Ομολογία δηλαδή ανικανότητας διαχείρησης μιας ακόμη κρίσης.

Και ο εχθρός… που ανέφερε είναι χαρακτηριστικό το copy paste που επέλεξε για την σημερινή του τοποθέτηση και το παρατήρησε και  το μοναδικό Luben.

Φυσικά ο πόλεμος… που ανέφερε ο κ. Μητσοτάκης είναι γνωστός και με ονοματεπώνυμο,  την ώρα που μέχρι και χθές και έχει την σημειολογία του πάλι ( καθώς όπως είπε και ο Ουμπέρτο Έκο είναι η επιστήμη που μελετά οτιδήποτε μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να ειπωθεί ένα ψέμα), κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του στις δυνάμεις αεροπυρόσβεσης στην Αεροπορική Βάση Ελευσίνας, πρωθυπουργός την ώρα που η χώρα καίγεται, με τη φωτιά στη Ρόδο να καίει για πέμπτη μέρα, έσπαγε πλάκα.

Τις τελευταίες ώρες ήδη στο διαδίκτυο κυκλοφορούν μαρτυρίες ότι το επιτελικό κράτος…δεν αφήνει να σβήσουν οι κάτοικοι της πυρκαγιές, ενώ σύμφωνα με βίντεο αστυνομικοί τους παρεμποδίζουν.

«Εκεί στη δυτική Πελοπόννησο μονίμως μας βγάζει δουλίτσα», είπε ο πρωθυπουργός χαμογελαστός, κάνοντας χιούμορ για τις πυρκαγιές σε εκείνη τη περιοχή.

 

Τελικά σύμπτωση επαναλαμβανόμενη παύει να είναι σύμπτωση…έτσι δεν είναι κύριες πρωθυπουργέ;