Newsroom

Newsroom

Ο Μητσοτάκης "ξέπλυνε" Σαββαΐδου κι έκανε "αστειάκι" με το σπασμένο χέρι Φάμελλου (δείτε βίντεο)

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης παρείχε πλήρη στήριξη στην απελθούσα γενική γραμματέα Δημοσίων Εσόδων, Κατερίνα Σαββαΐδου κατά τη συζήτηση του νομοσχεδίου για…

mitsotakis 35

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης παρείχε πλήρη στήριξη στην απελθούσα γενική γραμματέα Δημοσίων Εσόδων, Κατερίνα Σαββαΐδου κατά τη συζήτηση του νομοσχεδίου για τις τηλεοπτικές άδειες που διεξάγεται στην Ολομέλεια της Βουλής.

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ μίλησε για «προσπάθεια άλωσης του κράτους και κατάργησης αρχών που είναι συνταγματικά κατοχυρωμένες», αναφερόμενος και στην Εθνική Επιτροπή Ταχυδρομείων και Τηλεπικοινωνιών. Επέκρινε, επίσης, την κυβέρνηση για τις επιλογές της στην ηγεσία της Δικαιοσύνης. «Η κυβέρνηση αρχίζει να φέρεται με ημιαυταρχικό τρόπο. Μου θυμίζει η συμπεριφορά σας άλλες εποχές άλωσης του κράτους και άλλες κυβερνήσεις. Μην κάνετε το ίδιο λάθος. Θα μας βρείτε απέναντι. Ποιες είναι οι πραγματικές σας προθέσεις; Πώς αντιλαμβάνεστε τη λειτουργία των ανεξάρτητων αρχών; Καταλύετε την ανεξαρτησία της ΕΕΤΤ. Έτσι αντιλαμβάνεστε τη λειτουργία τους. Φοβάμαι ότι εδώ πέρα γινόμαστε μάρτυρες μιας ευρύτερης προσπάθειας άλωσης ανεξάρτητων πυλώνων του κράτους από μια εκτελεστική εξουσία που ενοχλείται από ανεξάρτητες φωνές. Πρέπει να απολογηθείτε για την περίπτωση της Κ. Σαββαΐδου. Τι της προσάπτετε; Δεν γνωρίζετε ότι μία από τις βασικές υποχρεώσεις που έχουμε ως χώρα είναι η κατοχύρωση ανεξαρτησίας της ΓΓΔΕ»;

Υπενθύμισε μάλιστα πως εκείνος είχε διαφοροποιηθεί από την κυβέρνηση Σαμαρά για την αποπομπή Θεοχάρη από την ΓΓΔΕ. «Εγώ έκανα την αυτοκριτική της παράταξής μας», δήλωσε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Ν.Δ. συμπληρώνοντας ότι «από τη στιγμή που υπάρχουν ανεξάρτητες δομές η εκτελεστική εξουσία δεν μπορεί να καρατομεί ανθρώπους».

Ο ίδιος αναφέρθηκε και στην Δικαιοσύνη: «Χρειάζονται ξεκάθαρες απαντήσεις γιατί βουτήξατε τόσο βαθιά στην επετηρίδα. Δεν μπορώ να φανταστώ γιατί το κάνατε γιατί στο παρελθόν κάποιοι πήραν αποφάσεις που δεν ήταν συμβατές με τις πολιτικές σας απόψεις. Οφείλει εξηγήσεις η κυβέρνηση».

Στο μεταξύ, ο υποψήφιος πρόεδρος της ΝΔ ευχήθηκε αρχικά περαστικά στον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο του ΣΥΡΙΖΑ, Σωκράτη Φάμελλο: «Προσέξτε μόνο με το σπασμένο χέρι, μην σας δει ο κ. Καμμένος και σας ζητήσει να παίξετε στο επόμενο τηλεοπτικό του σποτ».

 

 

ΗΠΑ: Ανεστάλη η αποστολή πυρομαχικών αμερικανικής κατασκευής στο Ισραήλ

usa

ΗΠΑ: Ανεστάλη η αποστολή πυρομαχικών αμερικανικής κατασκευής στο Ισραήλ

Η κυβέρνηση Μπάιντεν ανέστειλε την περασμένη εβδομάδα την αποστολή πυρομαχικών αμερικανικής κατασκευής στο Ισραήλ για…

Μπέρναρντ Χιλ: Πέθανε ο γνωστός ηθοποιός – Οι ρόλοι του σε Τιτανικό και Άρχοντα των Δαχτυλιδιών

Bernat theoden titanikos

Μπέρναρντ Χιλ: Πέθανε ο γνωστός ηθοποιός – Οι ρόλοι του σε Τιτανικό και Άρχοντα των Δαχτυλιδιών

Ο ηθοποιός Μπέρναρντ Χιλ, γνωστός από τους ρόλους του στον Τιτανικό και στον Άρχοντα των…