Ο Μητσοτάκης της υπερεξουσίας

Κυβέρνηση και εξουσία δεν είναι έννοιες ταυτόσημες στον καπιταλισμό. Δηλαδή, όχι απαραίτητα. Εξουσία είναι το κεφάλαιο -σε αυτό δεξιοί τε και αριστεροί συμφωνούν, είναι ο ορισμός του καπιταλισμού. Στην περίπτωση του Κυριάκου Μητσοτάκη, η κυβέρνηση και η εξουσία ταυτίζονται.

EK Mitsotakis 6

Ούτε το ότι είναι γόνος έχει σημασία, ούτε πως άλλοι γόνοι μεγαλοκεφαλαιούχων έχουν εκλεγεί με το κόμμα του έχει σημασία. Σημασία έχει πως υπουργοποιήθηκε ο πρόεδρος του ΣΕΒ και πως οι προγραμματικές δηλώσεις Μητσοτάκη ενισχύουν τις κεφαλαιακές απαιτήσεις. 

Και για να μην τα λέμε έτσι πολύ γκουρμέ -και για να συνεννοούμαστε- ο άνθρωπος κάνει πολιτική για το μεγάλο χρήμα κι όχι για τον φτωχό πολίτη. 

Οι εξαγγελίες περί φορολογικών μειώσεων αφορούν τους πραγματικούς μεσοαστούς. Σκεφτείτε το, τους πραγματικούς μεσοαστούς λέμε: Γιατί μεσοαστός είναι ο ιδιοκτήτης ακίνητης περιουσίας, όχι ο φαντασιόπληκτος μισθωτός. Ποιον πλήττει ο ΈΝΦΙΑ; Τον ιδιοκτήτη των ακινήτων. Κι όχι της πρώτης κατοικίας… Μην ξεχνάμε αυτά που περάσαμε μέχρι τώρα. 

Και μην ξεχνάμε αυτά για τα οποία λοιδορήθηκε  ο ΣΥΡΙΖΑ: Πως έκανε πολιτική υπέρ των φτωχών. Εσύ κι εγώ είμαστε οι φτωχοί αυτού του συστήματος, ακόμα κι αν δεν πεινάμε. Οι πλούσιοι έχασαν μερίδιο των κερδών τους, οι φτωχοί όχι.

Και τώρα, με καβάτζα το πλεόνασμα των 37 δις που άφησε στα κρατικά ταμεία ο ΣΥΡΙΖΑ, ο Κυριάκος παίζει μπάλα. Επενδύσεις και ιδιωτικοποιήσεις. Τα 37 δις που προορίζονταν για τον λαό, πέφτουν στην αγορά να κινηθεί το χρήμα -παιδιά, μην ξεχάσουμε αυτά που ξέραμε, έτσι λειτουργεί ο καπιταλισμός. Κι έπειτα, μόλις δοθούν για δανεισμό στους επενδυτές, ξεκινούν οι ιδιωτικοποιήσεις. Του ρεύματος, ας πούμε. Γιατί έχουμε λαμπρά παραδείγματα, όπως την υπόθεση της  Energa…

Και μετά, αν αδειάσουν τα ταμεία -37 δις για ένα κράτος δεν είναι πολλά λεφτά- από πού θα τα ξαναγεμίσουν; Από την καθαρή μεσαία τάξη; Που τους ψηφίζει;

Αμ, δε. Από εσένα κι από εμένα θα τα γεμίσουν. Από την Υγεία μας και την Παιδεία μας και τους μισθούς μας. Και με τα ΜΜΕ να κάνουν την αισχρότερη προπαγάνδα από την πτώση της χούντας και μετά.

Γιατί έτσι λειτουργεί ο καπιταλισμός, παιδιά. Να μην ξεχνάμε αυτά που ξέραμε…

Τα άρθρα που δημοσιεύονται στην κατηγορία «Απόψεις» εκφράζουν τον/την συντάκτη/τριά τους και οι θέσεις δεν συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του koutipandoras.gr

Διπλός ισχυρός σεισμός ταρακούνησε τη μισή Ελλάδα: Τι είναι γνωστό μέχρι τώρα – Οι πρώτες εκτιμήσεις

σεισμός

Διπλός ισχυρός σεισμός ταρακούνησε τη μισή Ελλάδα: Τι είναι γνωστό μέχρι τώρα – Οι πρώτες εκτιμήσεις

Δύο ισχυροί σεισμοί σημειώθηκαν στην Ηλεία - Οι πρώτες εκτιμήσεις από τους σεισμολόγους

Απάντηση Φαραντούρη σε Μητσοτάκη: «Έτσι λειτουργεί η δικαιοσύνη στα δημοκρατικά ευρωπαϊκά κράτη»

ΝΙΚΟΛΑΣ ΦΑΡΑΝΤΟΥΡΗΣ

Απάντηση Φαραντούρη σε Μητσοτάκη: «Έτσι λειτουργεί η δικαιοσύνη στα δημοκρατικά ευρωπαϊκά κράτη»

Η απάντηση του συμβούλου Ευρωπαϊκής Πολιτικής του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ στον πρωθυπουργό