Ο Μητσοτάκης θα φύγει περιφρονημένος και ατιμασμένος

Ο Μητσοτάκης ανέκαθεν έλεγε ψέματα. Ένας ψευδόμενος λαϊκιστής που ήθελε να κρύβεται πίσω από τη μορφή του μοντέρνου γιάπη

Screenshot 1 8

Είτε παλαιότερα, την περίοδο διακυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ ως αρχηγός της ΝΔ, είτε τώρα ως πρωθυπουργός, πάντα πορευόταν με τα συνεχή ψέματα, την διαστρέβλωση της αλήθειας και την προπαγάνδα. Τα ψέματα και ο ακραίος λαϊκισμός είναι τα κυριότερα συστατικά της εναλλακτικής δεξιάς (alt- right) κι ο Μητσοτάκης ως Τραμπικό ομοίωμα ανταποκρίθηκε πλήρως σ’αυτόν τον ρόλο.

Κι όσο και να ξέρουμε ότι το πρόβλημα σήμερα στην Ελλάδα και στον κόσμο είναι ο νεοφιλελευθερισμός και οι πολιτικές του, δεν μπορούμε να αγνοήσουμε τον βρώμικο, ταξικό και ιδιαίτερα αντιδραστικό ρόλο που έπαιξε ο Μητσοτάκης. Και δεν μπορούμε να αγνοήσουμε πόσο ευεργετική για την κοινωνία μας θα είναι η πολιτική του εξαφάνιση.

Γιατί πάντα τα πρόσωπα στην ιστορία έχουν την δική τους σημασία.

Μετά το σκάνδαλο των υποκλοπών, που ουσιαστικά συνελήφθη επ’ αυτοφώρω να στήνει έναν παρακρατικό μηχανισμό παρακολουθήσεων, είναι μονόδρομος γι αυτόν τα ψέματα και η παραπληροφόρηση. Δεν έχει άλλη πολιτική επιλογή. Στο τεράστιο θέμα των υποκλοπών, επειδή δικαιολογίες δεν υπάρχουν, ο μόνος υπαρκτός τρόπος άμυνας προκειμένου να προσπαθήσει να δικαιολογηθεί είναι να λέει συνεχώς ψέματα. Να λέει ψέματα και εξαπολύει συκοφαντίες και λάσπη προς κάθε κατεύθυνση. Μία στις δύο κουβέντες του Μητσοτάκη είναι πλέον ψέματα. Άσχετα εάν άμεσα διαψεύδονται. Και είναι θλιβερή η πορεία αυτοεξευτελισμού αυτού του άνθρωπου που επιμένει να παραμένει πρωθυπουργός και να μην παραιτείται.

Ο Μητσοτάκης σ’ αυτή του την πορεία δεν έχει ηθικές αναστολές, δεν έχει φρένα λογικής και αξιοπρέπειας. Προκειμένου να επιβιώσει δεν διστάζει να παίξει τις διεθνείς σχέσεις της χώρας στον τζόγο της προσωπικής του επιβίωσης, αφήνοντας αναπόδεικτα υπονοούμενα για ξένες δυνάμεις ότι έστησαν τις υποκλοπές. Δεν έχει ηθικό πρόβλημα να πει ψέματα και να γίνει ασεβής ακόμα και προς το μικρό κοριτσάκι που έχασε τη ζωή του από το τσίμπημα του σκορπιού, στις νησίδες του Έβρου.

Η πορεία του ευτελισμού του είναι πλέον ορατή και δεν κρύβεται. Ο Μητσοτάκης για τα παγκόσμια ΜΜΕ, για την ανεξάρτητη ερευνητική δημοσιογραφία είναι ένας λεκές, μια σαπίλα που λερώνει και μολύνει. Ένα διεθνές σούργελο αυταρχισμού που παραπέμπει στα ρετάλια ηγέτες των χωρών της μετασοβιετικής κατάρρευσης.

Το τέλος του Μητσοτάκη έρχεται με γοργά βήματα. Όσο και αν οι δημοσκοπήσεις της διαπλοκής θέλουν να αναστηλώσουν αυτό το ηθικό κουρέλι, το τέλος του πλησιάζει. Μέσα στην κοινωνία υπάρχει διάχυτη η αποστροφή και η αηδία για τον αποκρουστικό αυτόν τύπο που θέλει με οποιονδήποτε τρόπο να κατσικωθεί στην εξουσία, να κάτσει στο σβέρκο μας και να υπονομεύσει τις ελευθερίες μας.

Όμως οι υποκλοπές ήταν το μοιραίο λάθος του. Σιγά-σιγά θα τον καταπιούν και θα τον εξαφανίσουν. Θα είναι το δίκαιο τέλος ενός ανήθικου και αδίστακτου ανθρώπου χωρίς όρια και συναισθηματικούς φραγμούς. Ο Μητσοτάκης θα φύγει περιφρονημένος, ατιμασμένος, μέσα στην απέχθεια και την αποστροφή.

Έτσι όπως του αξίζει.

Τα άρθρα που δημοσιεύονται στην κατηγορία «Απόψεις» εκφράζουν τον/την συντάκτη/τριά τους και οι θέσεις δεν συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του koutipandoras.gr

Διπλός ισχυρός σεισμός ταρακούνησε τη μισή Ελλάδα: Τι είναι γνωστό μέχρι τώρα – Οι πρώτες εκτιμήσεις

σεισμός

Διπλός ισχυρός σεισμός ταρακούνησε τη μισή Ελλάδα: Τι είναι γνωστό μέχρι τώρα – Οι πρώτες εκτιμήσεις

Δύο ισχυροί σεισμοί σημειώθηκαν στην Ηλεία - Οι πρώτες εκτιμήσεις από τους σεισμολόγους