Ο Μητσοτάκης τα θέλει όλα δικά του…

Η Καθημερινή «κάρφωσε» την ανεξέλεγκτη επιθυμία του πρωθυπουργού να ελέγχει τα πάντα

mitsotakis1 Medium 1

Στις δύσκολες στιγμές που περνάει εδώ και αρκετό καιρό η κυβέρνηση είναι απολύτως «λογικό» να έχει γιγαντωθεί η ανασφάλεια του πρωθυπουργού.

Σχεδόν σε καθημερινό επίπεδο, στελέχη της Νέας Δημοκρατίας εκφράζουν τις αντιρρήσεις τους απέναντι στο κυβερνητικό σχέδιο διαχείρισης της πανδημίας. Διατρανώνουν τις διαφορετικές και ανταγωνιστικές επιθυμίες τους, ενώ δεν είναι λίγοι αυτοί – λέγε με Άδωνι- που στοχοποιούν τις προσωπικές επιλογές του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Όλο αυτό το παζλ φαίνεται πως οδήγησε τον πρωθυπουργό, με όχημα τον ανασχηματισμό, να μετατρέψει την εσωτερική λειτουργία της κυβέρνησης σε προσωπικό του τσιφλίκι.

Μάλιστα ο Κυριάκος Μητσοτάκης για να το πετύχει αυτό χρησιμοποίησε ένα συγκεκριμένο κόλπο-τέχνασμα, μόνο που δεν είχε λογαριάσει πως ολόκληρη αυτή η «διαδικασία» θα ερχόταν στο φως της δημοσιότητας από την… Καθημερινή.

Αν παρατηρήσει κανείς τις «χειρουργικές» αλλαγές του Κυριάκου Μητσοτάκη στον τελευταίο ανασχηματισμό, θα διαπιστώσει μια συγκεκριμένη τακτική: η νέα κυβέρνηση, πολύ περισσότερο από την παλιά, είναι κυβέρνηση αναπληρωτών υπουργών και υφυπουργών.

Ο πρωθυπουργός διατήρησε στις θέσεις των υπουργών όλη τη νεοδημοκρατική ελίτ, ώστε να κρατήσει τις εσωκομματικές ισορροπίες, και από κάτω έχει βάλει παντού «δικούς» του ανθρώπους με αυξημένες αρμοδιότητες.

Ενδεικτικά παραδείγματα το υπουργείο Υγείας, το Οικονομικών, το Ανάπτυξης και εσχάτως το Εσωτερικών.

Και στα τέσσερα υπουργεία, όπως σημειώνει η Καθημερινή κανείς υπουργός δεν ανήκει στον στενό πυρήνα του πρωθυπουργού, σε αντίθεση με τους αναπληρωτές τους, οι οποίοι μάλιστα έχουν και ιδιαίτερα αυξημένες αρμοδιότητες που σε πολλές περιπτώσεις ξεπερνούν και τον υπουργό.

Αντίστοιχες περιπτώσεις υπάρχουν και με ισχυρούς υφυπουργούς, δημιουργώντας τελικά μια κυβέρνηση… αναπληρωτών και υφυπουργών.  

Διπλός ισχυρός σεισμός ταρακούνησε τη μισή Ελλάδα: Τι είναι γνωστό μέχρι τώρα – Οι πρώτες εκτιμήσεις

σεισμός

Διπλός ισχυρός σεισμός ταρακούνησε τη μισή Ελλάδα: Τι είναι γνωστό μέχρι τώρα – Οι πρώτες εκτιμήσεις

Δύο ισχυροί σεισμοί σημειώθηκαν στην Ηλεία - Οι πρώτες εκτιμήσεις από τους σεισμολόγους