Ο Μητσοτάκης στηρίζει τον Ντογιάκο και «κλείνει το μάτι» στην εκτροπή

Θέση διά της πλαγίας οδού υπέρ του εισαγγελέα του Αρείου Πάγου τάχθηκε ο πρωθυπουργός

μιτσοτακησ αδαε

Στην έμμεση κάλυψη του εισαγγελέα του Αρείου Πάγου προέβη ο πρωθυπουργός από την Αλεξανδρόυπολη καθώς σε σχετική ερώτηση που δέχτηκε από την «Εφημερίδα των Συντακτών». Ο πρωθυπουργός προσπάθησε να υποβαθμίσει τις αντιδράσεις από τις νέες αποκαλύψεις της ενημερωτικής ιστοσελίδας news24/7, που επιβεβαιώνουν προγενέστερα δημοσιεύματα περί παρακολουθήσεων πολιτικών προσώπων και στελεχών των ενόπλων δυνάμεων από την ΕΥΠ. Ο Κ. Μητσοτάκης υποστήριξε ότι «δεν τις γνωρίζει» (τις αποκαλύωψεις) αλλά φρόντισε στη συνέχεια να θολώσει τα νερά χωρίς φυσικά να παρέχει στοιχεία: «έχουν ακουστεί πολλά…που δεν έχουν τεκμηριωθεί».

Όπως αναφέρει το ρεπορτάζ, το πρώτο δεκαήμερο του Ιανουαρίου, «κλιμάκιο της ΑΔΑΕ μετέβη δύο φορές στους μεγαλύτερους παρόχους κινητής τηλεφωνίας (Cosmote, Vodafone, Wind), ζητώντας στοιχεία για πρόσωπα που περιλαμβάνονταν στο αίτημα Τσίπρα. Τα στοιχεία που έδωσαν οι εταιρείες έδειξαν ότι τα τηλέφωνα έξι προσώπων είχαν παγιδευτεί από τις κρατικές μυστικές υπηρεσίες». Σύμφωνα με το δημοσίευμα της ενημερωτικής ιστοσελίδας, οι έλεγχοι της ΑΔΑΕ στους παρόχους κινητής τηλεφωνίας έχουν ολοκληρωθεί, ήδη πριν από τη «γνωμοδότηση» του εισαγγελέα του Αρείου Πάγου.

Τέλος όταν ρωτήθηκε για τον σάλο που έχει προκαλέσει η γνωμοδότηση Ντογιάκου, που έχει καταρριφθεί ως αντισυνταγματική από νομικούς, πολιτικούς και καθηγητές Συνταγματικού Δικαίου, μίλησε για «θεσμική διαφωνία» που πρέπει να επιλυθεί. Πρόσθεσε ότι δεν είναι δουλειά της κυβέρνησης να πει στον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου τι θα κάνει, ή στην ΑΔΑΕ, αλλά πρόσθεσε ότι η κυβέρνηση «υπερασπίζεται τον νόμο της» και όσο ο νόμος δεν έχει κριθεί αντισυνταγματικός από ανώτατο δικαστήριο «όλοι πρέπει να συμμορφωθούν με τον νόμο αυτό».

«Όλοι, συμπεριλαμβανομένης και της ΑΔΑΕ, έχουν υποχρέωση να συμμορφωθούν με το νόμο. Ο νόμος είναι ξεκάθαρος και σαφής», είπε. Έτσι, ουσιαστικά έκλεισε το μάτι στον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου και έλαβε θέση υπέρ του στην υπόθεση των ελέγχων της ΑΔΑΕ.

Αποκάλυψη Daily Mail: Παρ’ ολίγον αεροπορική τραγωδία σε πτήση της British Airways από την Αθήνα

ap briths

Αποκάλυψη Daily Mail: Παρ’ ολίγον αεροπορική τραγωδία σε πτήση της British Airways από την Αθήνα

Το αεροσκάφος βρέθηκε σε απόσταση μόλις 1,5 μέτρου από... αδέσποτο drone που πετούσε σε υπερβολικά…

Κολωνός: Σήμερα η απόφαση του δικαστηρίου για τον Μίχο, τον «Μιχάλη» και τη μητέρα της 12χρονης

michos ilias 1

Κολωνός: Σήμερα η απόφαση του δικαστηρίου για τον Μίχο, τον «Μιχάλη» και τη μητέρα της 12χρονης

Οι δικαστές καλούνται να αποφανθούν για την ενοχή ή μη 26 κατηγορουμένων - Συγκεντρώσεις υποστήριξης…