Ο Μητσοτάκης σε ρόλο προικοθήρα και πολύφερνης νύφης

Δε μιλάμε πλέον με υποθέσεις για κάποιον που περιμέναμε να τα κάνει μαντάρα στην πρωθυπουργική καρέκλα. Ο βίος και η πολιτεία του επιβεβαίωσε τους πιο μύχιους φόβους μας, δυστυχώς. 

5290028

Δεν είναι η ανικανότητα του ανδρός που αφήνει τη χώρα ανοχύρωτη στην επέλαση της πανδημίας. Είναι η νεοφιλελεύθερη αντίληψη, ο ιδεολογικός προσανατολισμός, η ταξική μεροληψία υπέρ των λίγων που αγνοούν τις ανάγκες της κοινωνίας. Και δεν είναι μόνο η πανδημία και η ολέθρια αντιμετώπισή της με τους 16.200 νεκρούς και το ΕΣΥ στα πρόθυρα της κατάρρευσης. Είναι το σύνολο της εφαρμοσμένης πολιτικής του Μητσοτάκη σε όλους τους τομείς της οικονομικής και κοινωνικής ζωής.

Η επιλογή του Κυριάκου στην ηγεσία της ΝΔ συνοδεύτηκε από φανφάρες περί εκσυγχρονισμού, ανάπτυξης και ευημερίας. Στηρίχθηκε στην απάτη, στην προπαγάνδα, στην ψηφοθηρία και στην πατριδοκαπηλία. Στηρίχθηκε  ασμένως από το οικονομικό και μιντιακό κατεστημένο ως ο φέρελπις “γαμπρός” ο οποίος θα αυγάτιζε δήθεν την κοινωνική περιουσία η οποία χτίστηκε, δεκαετίες τώρα, με τον κόπο και το αίμα των φορολογουμένων.

Υποτίθεται ότι ο Μητσοτάκης θα σεβόταν την “προίκα” που του δόθηκε με το “προικοσύμφωνο” εντολής διακυβέρνησης. Αντ’ αυτού σαν στυγνός προικοθήρας βάλθηκε να ξεκοκαλίσει την περιουσία της χώρας προς τέρψη των κολλητών “μπράτιμων”. Της παρασιτικής ολιγαρχίας του πλούτου τους οποίους εκπροσωπεί. Τους εθνικούς εργολάβους και πλοιοκτήτες, τους τραπεζίτες, τους καναλάρχες, τους κλινικάρχες, τους σχολάρχες και όλα εκείνα τα αρπακτικά που περίμεναν την έλευση του Μωυσή που θα τους οδηγούσε στη γη της επαγγελίας της …μάσας.

Και ενώ ο φόβος του θανάτου μας χτυπούσε την πόρτα εξαιτίας της πανδημίας, αυτός και οι εντιμότατοι φίλοι του άρχισαν το ξεκοκάλισμα με χειρουργική ακρίβεια.

Πρώτα απαξίωναν και μετά ξεπουλούσαν ένα – ένα τα προικιά βαφτίζοντας “μεταρρυθμίσεις” τα εγκλήματα. Βάλανε χέρι στα δημόσια αγαθά της ύδρευσης και της ενέργειας. Η ΔΕΗ ξεπουλιέται εν μέσω ενεργειακής φτώχειας, η επικουρική ασφάλιση στα χέρια των funds, κοινωνικές δομές και σχολικές αίθουσες κλείνουν, πανεπιστημιακά τμήματα υπό κατάρρευση, πρώτες κατοικίες πλειστηριάζονται, εργατικά δικαιώματα και ελευθερίες συνθλίβονται, οι ήρωες γιατροί και πυροσβέστες μιας χρήσης στα αζήτητα, αλλά… 

Αλλά, όλα κι όλα!!! Τα εν οίκω μη εν δήμω.

Καλέ, ο γαμπρός μας δεν είναι προικοθήραςφροντίζει την περιουσία της οικογένειας. Επενδύει στο μέλλον για σίγουρα λεφτά και μεγάλες αποδόσειςΑφήνει πίσω αναχρονιστικές αντιλήψεις και πρακτικές του περασμένου αιώναΌχι η νύφη δεν έφαγε μπουνιά στο μάτιγλίστρησε και κτύπησε στο κομοδίνο. Μην πιστεύετε στα μάτια σας, κλείστε τ’ αυτιά σας και ...σφίξτε λίγο ακόμα το ζωνάριΟ γαμπρούλης μαςτο κελεπούρι μαςαυτό το χρυσό παιδί!!! 

Αυτά λένε όσοι χορταίνουν από τον …εκσυγχρονισμό του προικοθήρα. Όσοι παρασιτούν στον περίγυρο της αυλής φροντίζοντας τα κέρδη τους, τα προνόμιά τους, την εξουσία τους, τα βιογραφικά τους. Όσοι πονηροί ακροδεξιοί λιγούρηδες και τηλεπαλιάτσοι βρήκαν την ευκαιρία να βγουν από την αφάνεια εκμεταλλευόμενοι το γεγονός ότι ο πρωθυπουργός ΔΕΝ… Δεν; Δεν!! Ότι είναι ένας “τιτουλάριος (*) πρωθυπουργός, ένας επίτιμος πρωθυπουργός άνευ … χαρτοφυλακίου!!! 

Ο πρωθυπουργός ο οποίος αντιμετωπίζεται σαν πολύφερνη νύφη από τους πραγματικά έχοντες την εξουσία, από τους νταβατζήδες του τόπου…

   

* Ο τιτουλάριος είναι αυτός που έχει μόνο τον τίτλο, έχει τίτλο χωρίς ενεργό αντικείμενο.

Τα άρθρα που δημοσιεύονται στην κατηγορία «Απόψεις» εκφράζουν τον/την συντάκτη/τριά τους και οι θέσεις δεν συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του koutipandoras.gr

Κακοκαιρία: Πλημμύρισαν δρόμοι σε Πήλιο και Καρδίτσα-Χιονόπτωση στη Βόρεια Ελλάδα (video)

phlio 1

Κακοκαιρία: Πλημμύρισαν δρόμοι σε Πήλιο και Καρδίτσα-Χιονόπτωση στη Βόρεια Ελλάδα (video)

Οι ισχυρές καταιγίδες που έπληξαν την χώρα, οδήγησαν σε πλημμυρικά φαινόμενα σε περιοχές της Θεσσαλίας.