Ο Μητσοτάκης ομολόγησε την «εξαφάνιση» Τσιόδρα - Τι δεν είπε όμως...

Δεν άντεξε άλλο το «κρυφτό» και παραδέχτηκε ότι ο Τσιόδρας «εξαφανίστηκε» μέσα σε μια νύχτα

NewsRoom 14/01/2022 | 12:27

Tα ζητήματα της πανδημίας, της οικονομίας, των εκλογών και των πολιτικών συνεργασιών ήταν το «κυρίως μενού» της χθεσινής συνέντευξης του Κυριάκου Μητσοτάκη στον τηλεοπτικό σταθμό ΑΝΤ1 και στον Νίκο Χατζηνικολάου.

Πριν καν προβληθεί η συνέντευξη, τα μέσα βομβάρδιζαν με την δήθεν «ειδησάρα» για την προαναγγελία δεύτερης αύξησης του κατώτατου μισθού μέσα στο 2022. Ωστόσο μία από τις «ειδήσεις» που έβγαλε η συνέντευξη του πρωθυπουργού ήταν η ξεκάθαρη παραδοχή πως ο καθηγητής Τσιόδρας «εξαφανίστηκε» μέσα σε μια νύχτα.

Χαρακτηριστικά σε ερώτηση για τις σχέση του με τον Σωτήρη Τσιόδρα και γιατί αυτός «απουσιάζει», ο Μητσοτάκης ενώ ξεκαθάρισε πως διατηρούν άριστες σχέσεις, στη συνέχεια κατηγόρησε την αντιπολίτευση για αυτήν την «εξαφάνιση»

«Δέχτηκε ένα μπαράζ χυδαίων επιθέσεων. Στοχοποιήθηκε και πολιτικά. Στοχοποιήθηκε και από την αντιπολίτευση.

Και ο ίδιος έκρινε ότι για να προστατεύσει και την επιστημονική του ακεραιότητα αλλά πιστεύω και την ψυχική του ηρεμία, διότι δεν είναι όλοι υποχρεωμένοι, πόσω μάλλον όταν προσφέρουν τις υπηρεσίες τους, να υποστούν τη βάσανο της δολοφονίας χαρακτήρων, διότι αυτό έγινε και με τον κ. Τσιόδρα. Και σίγουρα έλειπε η φωνή του από την ενημέρωση», απάντησε ο πρωθυπουργός.

Τι μας είπε δηλαδή ο Κ.Μητσοτάκης; Χρέωσε την οπισθοχώρηση Τσιόδρα στην αντιπολίτευση με στόχο να στερήσει το δικαίωμα της κριτικής στη δική του υγειονομική διαχείριση και για να πείσει πως οι σχέσεις του ίδιου με τον καθηγητή είναι αδιαμφισβήτητες.

Αυτό όμως που δεν είπε χθες ο πρωθυπουργός είναι ότι ο Σωτήρης Τσιόδρας οδηγήθηκε στην «εξαφάνιση» και στην «απουσία», επειδή με δική του ευθύνη δέχτηκε να εργαλειοποιηθεί ο ίδιος, ο ρόλος του και το επιστημονικό του έργο.

Και για αυτήν την εργαλειοποίηση, όσο και να πασχίζει ο Μητσοτάκης να μας πείσει για το αντίθετο, δεν φταίει η αντιπολίτευση που ασκεί κριτική όπως οφείλει, αλλά ο ίδιος. Με δική του ευθύνη απαξιώθηκαν οι «ειδικοί», η Επιτροπή και πρώτα από όλα... «κάηκε» η παρουσία του Σωτήρη Τσιόδρα.

Στη συνέχεια της συνέντευξης και αφού ρωτήθηκε για τη δήλωση που είχε κάνει στη Βουλή για τις ΜΕΘ και την περιβόητη έκθεση Λύτρα – Τσιόδρα είπε είναι ξερό... «όταν κάνω λάθος το αναγνωρίζω», και όλα μετά κύλησαν ήρεμα και ωραία.