ΒΚ

Βούλα Κεχαγιά

Ο Μητσοτάκης μιλά για όλα, εκτός από οικονομία

Σχεδιασμένη για μια χαμηλή και ακίνδυνη πτήση η πρωθυπουργική εμφάνιση στη ΔΕΘ

ek0kmik

Σχεδιασμένη για μια χαμηλή και ακίνδυνη πτήση ήταν η πρωθυπουργική εμφάνιση στη ΔΕΘ. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης είπε τόσα… όσα ώστε ούτε ειδήσεις να δώσει ούτε στην αξιωματική αντιπολίτευση να προσφέρει πεδίο για αυστηρή κριτική πρωτίστως σε ό,τι αφορά τα δημοσιονομικά. Βεβαίως, δεν έλειψαν οι ελκυστικές στιγμές στη ΔΕΘ, όπως η χρήση μιας ρήσης που ατυχώς αποδόθηκε στον Γκάντι και μία (κατά δήλωσιν) χειραψία σε ένα lobby ξενοδοχείου, αλλά, όπως και να το κάνουμε, φέτος αποφεύχθηκαν ευτράπελα με χαιρετούρες σε κούκλες καταστημάτων. Από κεκτημένη ταχύτητα, προφανώς.

Παρ’ όλα αυτά, ένα εκπαιδευμένο αυτί κατάλαβε πολύ καλά πως ο πρωθυπουργός δεν προτίθεται να ανοίξει τα χαρτιά του για θέματα που αφορούν την οικονομία και τις πολιτικές που θα ακολουθήσει σε αυτόν τον τομέα. Αναπόφευκτα, ο προϋπολογισμός της κυβέρνησης για το 2020 θα είναι πολύ πιο αποκαλυπτικός.

Όμως, ο Κ. Μητσοτάκης αποφεύγει συστηματικά να μιλήσει για τα πρωτογενή πλεονάσματα και τη μείωσή τους, ή ακόμη και να δεσμευθεί ότι από το 2021 θα είναι μικρότερα. Ομοίως δεν θίγει, πια, με αριθμούς ζητήματα που αφορούν την ανάπτυξη -πού πήγε εκείνη η ανάπτυξη στο 4%;- και εμφανίζεται να μη γνωρίζει στοιχεία αναφορικά με την ποσοτικοποίηση των μέτρων που παίρνει η κυβέρνησή του.

Περίεργες αοριστίες εάν αναλογιστεί κανείς πως για όλα τα άλλα έχει σχέδιο και το δηλώνει: από την προεδρική εκλογή και τον εκλογικό νόμο (με μηνύματα στο ΚΙΝΑΛ για διπλές εκλογές) έως τη Συνταγματική Αναθεώρηση και την επιστολική ψήφο. Εντάξει, η ΔΕΘ πέρασε σχετικά ανώδυνα, -ουδείς αναρωτήθηκε τι έγινε με εκείνη την προκαταβολή φόρου στους ελεύθερους επαγγελματίες-, όμως οι θεσμοί έρχονται και θα είναι εκείνοι που θα ανοίξουν τα δικά τους χαρτιά.

Πηγή: Έθνος 

Τα άρθρα που δημοσιεύονται στην κατηγορία «Απόψεις» εκφράζουν τον/την συντάκτη/τριά τους και οι θέσεις δεν συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του koutipandoras.gr

Κολωνός: Σήμερα η απόφαση του δικαστηρίου για τον Μίχο, τον «Μιχάλη» και τη μητέρα της 12χρονης

michos ilias 1

Κολωνός: Σήμερα η απόφαση του δικαστηρίου για τον Μίχο, τον «Μιχάλη» και τη μητέρα της 12χρονης

Οι δικαστές καλούνται να αποφανθούν για την ενοχή ή μη 26 κατηγορουμένων - Συγκεντρώσεις υποστήριξης…