Ο Μητσοτάκης μένει από… σκηνοθέτη

Βρισκόμαστε ακριβώς στο σημείο όπου η πραγματικότητα πρέπει να απολογηθεί γιατί δεν συμφωνεί με τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Mitsotakis 3

Γνωρίζουν ωστόσο όλοι –απλώς δεν θέλει να το παραδεχτεί ο πρωθυπουργός– ότι όταν αρχίζει η διάσταση ανάμεσα στην πραγματικότητα και τις επιθυμίες σου, αργά ή γρήγορα θα σε βρουν σε κάποια χωματερή της Ιστορίας.
 
Οσα συμβαίνουν όμως γύρω από το οχυρωμένο μητσοτακικό περιβάλλον δεν φτάνουν ως τα σαλόνια της οικογένειας. Λίγο η ηχομόνωση από τη λαϊκή γκρίνια, λίγο οι θόρυβοι που παράγονται από τους αυλικούς, το εσωτερικό του Μαξίμου παραμένει σε τεχνητή ηρεμία.
 
Τον Μητσοτάκη δεν τον ενδιαφέρει πόσο χρόνο θα διαρκέσει η ηρεμία, αλλά να κερδίσει χρόνο γενικώς. Μέσα στη δίνη των εθνικών προβλημάτων, της καταστροφής της οικονομίας και του δεύτερου κύματος της υγειονομικής κρίσης που αυτή τη φορά έχει την υπογραφή του, ο Μητσοτάκης παράγει έναν βολονταρισμό ειδικού τύπου σε απευθείας σύνδεση με τα κανάλια. Τα πράγματα θα γίνουν όπως θέλει γιατί μπορεί να πιπιλίζει και να πλένει μυαλά μέσα από τον έλεγχο που ασκεί στο μιντιακό τοπίο.
 
Υπάρχει όμως ένα πρόβλημα για τον ίδιο: οτιδήποτε παράγεται ως επικοινωνιακό αφήγημα σκοντάφτει πλέον στην πραγματικότητα.
 
Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, για παράδειγμα, παραδέχτηκε ότι υπάρχουν μόνο 22 ΜΕΘ για την Αττική, ενώ ταυτόχρονα υπεραμύνεται της επάρκειας των κυβερνητικών μέτρων για τον κορονοϊό. Στην ίδια δήλωση, με διαφορά μερικών δευτερολέπτων, ο ακροατής ακούει το ψέμα και την αλήθεια. Αφού έβαλαν λουκέτο σε μια ολόκληρη χώρα με το επιχείρημα ότι πρέπει να προετοιμαστεί το σύστημα υγείας με νέες ΜΕΘ και προσλήψεις γιατρών, έρχονται μετά την πάροδο επτά μηνών να παραδεχτούν ότι δεν υπάρχουν ΜΕΘ.
 
Δύο μήνες ωστόσο πριν άνοιξαν τα σύνορα ανεξέλεγκτα, έκαναν εισαγωγή κορονοϊού στο όνομα μιας ανύπαρκτης οικονομικής ανάκαμψης, για την οποία άξιζε να παρθεί το ρίσκο. Αντί να ενισχύσουν τον εσωτερικό τουρισμό και τις πληττόμενες οικονομικά ομάδες, επέλεξαν να ενισχύσουν τους εφοπλιστές δίνοντάς τους πληρότητα 85% στα πλοία και τις αεροπορικές με 100% πληρότητα.
 
Στη συνέχεια έρχεται η κυβέρνηση να αντιμετωπίσει όσα η ίδια δημιούργησε, ανακοινώνοντας νέα μέτρα, έτοιμη πάντα να δείξει με το δάχτυλο ως υπεύθυνο και πάλι τον πολίτη.
 
Στα σχολεία ανεβάζει με εγκληματική ανευθυνότητα το θεατρικό έργο της μάσκας. Με τη βοήθεια των συνωμοσιολόγων που κατακλύζουν τα δελτία ειδήσεων έχει δημιουργήσει την «ευθύνη της μάσκας», την ώρα που δεν τηρείται κανένα άλλο μέτρο ασφάλειας στα σχολεία. Σε λίγο θα φταίνε οι μαθητές και οι γονείς τους που δεν φορούν όσο πρέπει και όπως πρέπει τη μάσκα και όχι η συνύπαρξη 25 παιδιών σε μια αίθουσα. Την ίδια ώρα ο ηθοποιός Κωνσταντίνος Μαρκουλάκης αποκαλύπτει ότι για δικό του ρουσφέτι ο πρωθυπουργός άνοιξε τα θέατρα ενάντια στις προτάσεις των αρμόδιων επιστημόνων. Άφησαν δηλαδή τους καλλιτέχνες να πεινάσουν, αρνήθηκαν να τους χρηματοδοτήσουν ή να ανοίξουν τα θέατρα με βάση κανόνες που έθεταν επιστήμονες και απλώς έκαναν το χατίρι στον Μαρκουλάκη. Κακώς οι καλλιτέχνες έψαχναν δεξιά και αριστερά, αφού η λύση βρισκόταν στη Δεξιά του Μαρκουλάκη και του Μητσοτάκη.
 
Η επικοινωνιακή ομάδα του Μητσοτάκη έχει αναλάβει τον ρόλο της μπάντας του «Τιτανικού» πριν από τη σύγκρουση. Μόνο που στο υπερωκεάνιο δεν επιβαίνουν οι λομπίστες του Μητσοτάκη και της Μαρέβας, αλλά η χώρα. Επιλέγουν κάθε μέρα τεχνικές και όχι πολιτικές λύσεις που θα διαμορφώνουν το προφίλ του Μητσοτάκη ως σωτήρα. Έτσι παράγουν κρίσεις, φόβους, εχθρούς, εισβολείς επί των οποίων ο Μητσοτάκης θα επικρατήσει ως καταλληλότερος τηλεοπτικά και δημοσκοπικά.
 
Ο Μητσοτάκης μας έσωσε από τον κορονοϊό, ο Μητσοτάκης μας έσωσε από τους εισβολείς πρόσφυγες στον Έβρο, ο Μητσοτάκης θα μας σώσει από λιμούς, σεισμούς, καταποντισμούς σε εκατοντάδες ρεπορτάζ πέτσινης ανθεκτικότητας στο ψέμα. Τώρα αν στην Εύβοια υπάρξουν οκτώ νεκροί από πλημμύρες, οι αργυροπετσωμένοι είναι εδώ για να μας θυμίσουν πόσους έσωσε ο πρωθυπουργός μας.
 
Δημοσιογράφοι, δημοσιολόγοι και πολιτευτές εν αναμονή ενός νεύματος του Μητσοτάκη αναλαμβάνουν τον ρόλο του παραμυθά. Διαμορφώνουν μια ιστορία στην οποία κυριαρχούν τα θηρία και οι δράκοι, για να εμφανιστεί ξαφνικά ο ιππότης του τάγματος της κομψότητας και να μας σώσει.
 
Στα πραγματικά όμως στοιχεία, που δείχνουν απειλητικά για τον Μητσοτάκη, δεν περιλαμβάνεται μόνο η πληττόμενη μάζα των χαμηλών κοινωνικοοικονομικών στρωμάτων. Επιχειρηματίες με αντικρουόμενα συμφέροντα, επενδυτές που έχουν κουραστεί να βλέπουν τις ίδιες ομάδες συμφερόντων να παίρνουν δουλειές σε λίγο μάλιστα χρόνο, ακόμη και γνωστοί ολιγάρχες που είναι ενταγμένοι παραδοσιακά στον συντηρητικό χώρο δηλώνουν ενοχλημένοι από την αλαζονεία που εκπέμπει το σύστημα Μητσοτάκη. Δεν πρόκειται να πάρουν την απόφαση να αντιστρατευτούν τον Μητσοτάκη, αλλά τον περιμένουν στη γωνία.
 
Στο εσωτερικό της ΝΔ τα πράγματα είναι ακόμη χειρότερα. Το θέμα Σαμαρά είναι ισορροπία τρόμου. Από τη μια μεριά υπάρχουν οι συμφωνίες των άσπονδων εχθρών που τους διατηρούν στην ίδια βάρκα, αλλά από την άλλη υπάρχει και η φύση Σαμαρά. Είτε επειδή φαντασιώνεται τον εαυτό του ως Μέγα Αλέξανδρο με γυαλιά είτε γιατί θεωρεί ότι σε αυτόν ανήκει η ΝΔ και όχι στον γόνο, είναι σχεδόν βέβαιο ότι θα του δημιουργήσει πρόβλημα στη διαχείριση των εθνικών θεμάτων. Αν τελικώς αποφασίσει να μην πάει στη Βουλή για να ψηφίσει σύμφωνα με την κομματική γραμμή τα μνημόνια με τη Βόρεια Μακεδονία, τότε μοιραία η μπάλα είναι στα χέρια του Μητσοτάκη. Θα τολμήσει να τον διαγράψει πυροδοτώντας την κρίση ή δεν θα τολμήσει επιβεβαιώνοντας τη δύναμη του Σαμαρά στο κόμμα και τη δική του αδυναμία;
 
Η εξουσία είναι ακόμη αφροδισιακή και ενοποιητική δύναμη και για τους δύο ώστε να περιμένει κάποιος βίαιες κινήσεις από τις δύο πλευρές.
 
Σε κάθε περίπτωση, το «επιτελικό κράτος» της Φαμίλιας παράγει συνεχώς επικοινωνία την ώρα που η διακυβέρνηση παράγει προβλήματα. Σύντομα ο Μητσοτάκης θα μείνει από σενάριο και σκηνοθέτη. Δεν αποκλείεται τύποι όπως ο Άδωνης, που είναι εκτός αν και δίνουν παραστάσεις εντός, να αρχίσουν να βγάζουν τις πρίζες και τα φώτα. 

Πηγή Documento #201

Τα άρθρα που δημοσιεύονται στην κατηγορία «Απόψεις» εκφράζουν τον/την συντάκτη/τριά τους και οι θέσεις δεν συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του koutipandoras.gr

Θύρα 7 για συλλήψεις: «Στις ζωές μας δεν θα ξεπλύνετε τα Τέμπη και τους Λιγνάδηδες που συγκαλύπτετε»

Θύρα 7

Θύρα 7 για συλλήψεις: «Στις ζωές μας δεν θα ξεπλύνετε τα Τέμπη και τους Λιγνάδηδες που συγκαλύπτετε»

«Τα εκατομμύρια των οπαδών θα σας δώσουν την απάντηση την ΜΟΝΑΔΙΚΗ ΗΜΕΡΑ ΤΗΣ ΤΕΤΡΑΕΤΙΑΣ ΠΟΥ…

Ο Άδωνις απάντησε στο Καλλιάνο: «Κανένας μας δεν εξαιρείται αυτής της διαδικασίας»

MixCollage 24 Apr 2024 02 27 PM 1076

Ο Άδωνις απάντησε στο Καλλιάνο: «Κανένας μας δεν εξαιρείται αυτής της διαδικασίας»

Εξηγήσεις επιχείρησε να δώσει ο Άδωνις Γεωργιάδης για τον τρόπο λειτουργίας του ΕΣΥ έδωσε μέσω…

Νέα Αριστερά: Θέλει ήττα Μητσοτάκη ή Κασσελάκη; Η συνέντευξη του Σακελλαρίδη (video)

6124608

Νέα Αριστερά: Θέλει ήττα Μητσοτάκη ή Κασσελάκη; Η συνέντευξη του Σακελλαρίδη (video)

Επίθεση στον Στέφανο Κασσελάκη έκανε μέσω συνέντευξης του στη Ναυτεμπορική ο Γαβριήλ Σακελλαρίδης

Τι ανακοίνωσε η ΕΛΑΣ για τα «στελέχη» της Θύρας 7: Βαρύ παρελθόν και σχέσεις με Ολυμπιακό – δήμο Πειραιά

ΜΑΤπΡέντη

Τι ανακοίνωσε η ΕΛΑΣ για τα «στελέχη» της Θύρας 7: Βαρύ παρελθόν και σχέσεις με Ολυμπιακό – δήμο Πειραιά

Τα ονόματα και τα «πεπραγμένα» των αρχηγικά μελών της Θύρας 7 - Αναλυτικά η ανακοίνωση…

Σοκ στις ΗΠΑ: Πρώην αστυνομικός σκότωσε σύζυγο και ανήλικη ερωμένη – Προσπάθησε να αυτοκτονήσει (video)

huizar

Σοκ στις ΗΠΑ: Πρώην αστυνομικός σκότωσε σύζυγο και ανήλικη ερωμένη – Προσπάθησε να αυτοκτονήσει (video)

Διπλή γυναικοκτονία στις ΗΠΑ με πρωταγωνιστή έναν πρώην αστυνομικό

Ξύλο στη Βουλή: «Θα σε βάλω φυλακή, πα..@@..στα» – Πώς ξεκίνησε o τσακωμός Φλώρου και Γραμμένου (photos)

6200577

Ξύλο στη Βουλή: «Θα σε βάλω φυλακή, πα..@@..στα» – Πώς ξεκίνησε o τσακωμός Φλώρου και Γραμμένου (photos)

Πρωτοφανές περιστατικό στην ελληνική Βουλή μεταξύ του Κωνσταντίνου Φλώρου και του Βασίλη Γραμμένου