Ο Μητσοτάκης… μας κριντζάρει

Βλέποντας την άνεση του Κυριάκου στις μεγάλες λαϊκές στιγμές του με τον Έλληνα ταξιτζή, μας προκαλεί να  επικοινωνήσουμε μαζί του στο ίδιο στυλ

Screenshot 7 1

Οι επικοινωνιολόγοι του Μητσοτάκη του είπαν ότι για να είναι οικείος και προσιτός στους λαϊκούς ανθρώπους, θα πρέπει να τους μιλήσει στην υποτιθέμενη δική τους γλώσσα, σε μια αργκό λαϊκομαγκιάς.

Ο ευγενής ευπατρίδης Μητσοτάκης,  προκειμένου να επικοινωνήσει  με τους υπηκόους του, με τον υδραυλικό του Περιστερίου, ή με τους ανθρώπους που είναι εξαρτημένοι από τον μισθό τους, κατεβαίνει στο επίπεδο τους, τους προσεγγίζει όχι με όρους Christian Dior ή Zeus & Dione, αλλά με μια επίπλαστη λαϊκότητα  που θεωρεί ότι τον κάνει προσιτό και συμπαθή.

Έτσι στο τελευταίο ταξίδι του στη Νέα Υόρκη κι αφού όλως τυχαίως συνάντησε έναν Έλληνα οδηγό ταξί, ο Μητσοτάκης τον προσέγγισε με άνεση και στυλ: «Πού είσαι ρε μεγάλε».

Βλέποντας την άνεση του Κυριάκου Μητσοτάκη στις μεγάλες λαϊκές στιγμές του με τον Έλληνα ταξιτζή, μας προκαλεί να  επικοινωνήσουμε μαζί του στο ίδιο οικείο σ’αυτόν στυλ.

Γιατί ρε μεγάλε όλον αυτόν τον λαϊκό κόσμο που υποτίθεται ότι επικοινωνείς μαζί του και μιλάς την γλώσσα του, τον έχεις καταδικάσει να πληρώνει ένα από τα ακριβότερα ηλεκτρικά  ρεύματα στην Ευρώπη; Γιατί ρε μεγάλε προσλαμβάνεις αστυνομικούς αντί για γιατρούς, την ίδια στιγμή  που  έχουμε  ρεκόρ θανάτων από κορονοϊό μέσα στην εκκωφαντική σιωπή των ΜΜΕ που σε στηρίζουν;

Γιατί ρε μεγάλε πετάς έξω από τα ΑΕΙ κυρίως τα λαϊκά  παιδιά, που δεν έχουν και πολλές εναλλακτικές λύσεις, πιστός στο δόγμα σου ότι δεν είναι δυνατό να γίνουν όλοι επιστήμονες; Γιατί ρε μεγάλε τα ΜΑΤ οι πραιτοριανοί σου δέρνουν τους φοιτητές  που αμφισβητούν τις  αντιδραστικές μπατσίστικες πολιτικές σου στα πανεπιστήμια;

Γιατί μεγάλε έχεις κάνει τις λαϊκές οικογένειες έρμαιο των αντεργατικών σου νόμων με τις απλήρωτες υπερωρίες και  τις αναιτιολόγητες απολύσεις; Και φυσικά θα θέλαμε να μας εξηγήσεις τι έγινε με το θέμα του παρακράτους των υποκλοπών που τόσο μεθοδικά οργάνωσες. Και τώρα άρον-άρον προσπαθείς να το θάψεις.

Σβήνεις στοιχεία και επιβάλεις τον μαφιόζικο νόμο της σιωπής. Γιατί μεγάλε είσαι ένοχος, ο μοναδικός πρωθυπουργός που οργάνωνε μέσω του γραφείου του παρακολουθήσεις πολιτικών του αντιπάλων και ποιος ξέρει τι άλλο.

Ο Μητσοτάκης απευθύνθηκε στον  Έλληνα ταξιτζή της Νέας Υόρκης και του είπε: «Πού είσαι ρε μεγάλε».

Και εμείς που τον ακούσαμε κριντζάραμε.*

Και στην γλώσσα της λαϊκομαγκιάς του του απαντάμε: Ώρα να του δίνεις μεγάλε.

 

*Κριντζάρω.: Όταν κάτι σου φαίνεται γελοίο, σου χτυπάει άσχημα στο μάτι, σου προκαλεί αηδία, αποστροφή, ντροπή.

Τα άρθρα που δημοσιεύονται στην κατηγορία «Απόψεις» εκφράζουν τον/την συντάκτη/τριά τους και οι θέσεις δεν συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του koutipandoras.gr

Συγκλονιστική Αριστοτέλους: Νίκησε τον καρκίνο μέσα σε 6 μήνες η Κύπρια αθλήτρια – «Ευτυχώς που διάλεξε εμένα» (Εικόνες)

03ca3a5a764245028e814d8eaaf30441 1

Συγκλονιστική Αριστοτέλους: Νίκησε τον καρκίνο μέσα σε 6 μήνες η Κύπρια αθλήτρια – «Ευτυχώς που διάλεξε εμένα» (Εικόνες)

Αυτή είναι η ιστορία της 32χρονης αθλήτριας του άλματος επί κοντώ.