Ο Μητσοτάκης μάλλον απολαμβάνει να «ταπεινώνει» τον Πέτσα

Το επικό άδειασμα του πρωθυπουργού στον Στέλιο Πέτσα στη χθεσινή συνέντευξη, που πέρασε στα ψιλά 

4848035

Όλα στήθηκαν και ενορχηστρώθηκαν τέλεια χθες, στη συνέντευξη του Κυριάκου Μητσοτάκη στον τηλεοπτικό σταθμό ALPHA, ώστε ο πρωθυπουργός να απολογηθεί για την περίφημη βόλτα στην Πάρνηθα.

«Δυστυχώς, τα μέτρα δεν ακολουθήθηκαν με την ένταση και τη συνέπεια με την οποία έπρεπε ν’ ακολουθήσουμε όλοι. Και συμπεριλαμβάνω τον εαυτό μου», δήλωσε ο πρωθυπουργός αναφερόμενος στο περιστατικό. 

Όπως μάλιστα σημείωσε χαρακτηριστικά ήταν λάθος του να φωτογραφηθεί χωρίς μάσκα. «Βάζω πρώτος τον πήχη των προσδοκιών πιο ψηλά και κάνω αυτοκριτική. Έχω κάνει την αυτοκριτική μου», σχολίασε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ο πρωθυπουργός σκόπιμα εστίασε αποκλειστικά στο θέμα της μάσκας για να βγει από το επίκεντρο της κριτικής το αντικειμενικό γεγονός, πως ο ίδιος έσπασε το lockdown και παραβίασε κάθε μέτρο προστασίας. Ωστόσο στην απολογία του ο Κυριάκος Μητσοτάκης επιδόθηκε για ακόμα μια φορά, στο αγαπημένο του χόμπι – που σχεδόν εξελίσσεται σε φετίχ- στο άδειασμα και στον εξευτελισμό κορυφαίων στελεχών της κυβέρνησης.

Γιατί μπορεί έστω και με μισόλογα ο πρωθυπουργός να ζήτησε χθες συγνώμη, όλο το προηγούμενο διάστημα όμως ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας, υπερασπιζόταν με νύχια και με δόντια την απόδραση του Κ. Μητσοτάκη. 

Πού να ξέρε ο δύσμοιρος ο Πέτσας όταν «έσκιζε τα ιμάτιά του» λέγοντας πώς ο πρωθυπουργός τα έκανε όλα τέλεια, πως θα διαψευδόταν από τον ίδιο τον «δράστη»…

Συγκεκριμένα, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος μιλώντας αρχικά στον Σκάι 100,3 FΜ για το συμβάν δήλωνε

«Δεν ξέρει κανείς από πού να το πιάσει αυτό. Κατηγορείται ο πρωθυπουργός ότι είναι ανθρώπινος; Ο κ. Τσίπρας ήταν με πούρα σε κότερα, ο κ. Μητσοτάκης πηγαίνει για ποδήλατο στην Πάρνηθα και παίρνει τσουρέκι όπως κάθε Έλληνας πολίτης. Είναι ανθρώπινος. Ποτέ δε θα αρνηθεί να φωτογραφηθεί ή να μιλήσει με οποιανδήποτε Έλληνα»

Ενώ λίγες μέρες μετά, με πιο επίσημο ύφος και κατά τη καθιερωμένη ενημέρωση των πολιτικών συντακτών, ο Στέλιος Πέτσας επαναλάμβανε για το ίδιο θέμα:

«Είναι σαφές όσον αφορά τις διαπεριφερειακές μετακινήσεις, οτι δεν επιτρέπονται. Από όσο γνωρίζω η Πάρνηθα είναι στην Αττική. Ο ίδιος ο Πρωθυπουργός όταν είχε ανακοινώσει το δεύτερο lockdown είχε αναφερθεί στην ανάγκη μεγαλύτερης ευελιξίας σε ανθρώπους που αθλούνται και είχε αναφερθεί σε αυτούς που κάνουν ποδήλατο. Δεν καταλαβαίνω ποιος ανακαλύπτει την Αμερική χάριν εντυπώσεων».

ΣΥΡΙΖΑ: «Οι προκλητικές δηλώσεις του Ερντογάν υπονομεύουν και τις ελληνοτουρκικές σχέσεις»

mist erdo

ΣΥΡΙΖΑ: «Οι προκλητικές δηλώσεις του Ερντογάν υπονομεύουν και τις ελληνοτουρκικές σχέσεις»

«Καλούμε την κυβέρνηση, να προβεί άμεσα στις απαραίτητες διπλωματικές ενέργειες απέναντι στη νέα αυτή τουρκική…

Νέα πρόκληση Ερντογάν: Δήλωσε «μετανιωμένος» που η Τουρκία δεν κατέκτησε ολόκληρη την Κύπρο το 1974

8ce56d6d499047e58e6fa1054f091391

Νέα πρόκληση Ερντογάν: Δήλωσε «μετανιωμένος» που η Τουρκία δεν κατέκτησε ολόκληρη την Κύπρο το 1974

«Λάδι στη φωτιά» γύρω από το Κυπριακό έριξε το βράδυ της Δευτέρας (18/3) ο Τούρκος…