ΜΚ

Μηνάς Κωνσταντίνου

Ο Μητσοτάκης κρύβεται πίσω το «ελεγμένο» πόθεν έσχες του για την έπαυλη στην Τήνο

Το οικογενειακό πόθεν έσχες του Κυρ. Μητσοτάκη ήρθε στην επικαιρότητα και μόλις πριν από δέκα ημέρες, όταν έγινε γνωστή η δίωξη του πρώην βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας Ανδρέα Πάτση για ανακριβή και ελλιπή δήλωση περιουσιακής κατάστασης κατ’ εξακολούθηση και συμμετοχή σε εταιρείες με έδρα την αλλοδαπή αυτοπροσώπως και διά παρένθετου προσώπου, κατ’ εξακολούθηση.

τηνος

Την ώρα που αποκαλυπτικά δημοσιεύματα εκθέτουν τον πρωθυπουργό για την περιουσία του στην Τήνο και που η αξιωματική αντιπολίτευση ζητά επιτακτικά απαντήσεις γι’ αυτήν, το Μέγαρο Μαξίμου και ο Κυριάκος Μητσοτάκης αφήνουν αναπάντητες τις προκλήσεις, και κρύβονται πίσω από την επίκληση των «πολλαπλών εξονυχιστικών ελέγχων» που έχουν γίνει στο πόθεν έσχες του, παρά τη σκανδαλώδη αρχειοθέτησή του μαζί με του Ανδρέα Πάτση.

Την αρχή έκανε ο τομεάρχης Δικαιοσύνης ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Γιάννης Ραγκούσης, που σηκώνοντας το γάντι που του πέταξαν οι γαλάζιοι στην προσπάθεια «συμψηφισμού» της υπόθεσης Παπαθανάσης και των εκκωφαντικών ερωτημάτων για την ευνοϊκή του μεταχείριση από τις τράπεζες, έδωσε την περασμένη Κυριακή στη δημοσιότητα αναλυτικά στοιχεία για τα οικονομικά του.

Παράλληλα, η εφημερίδα «Δημοκρατία» ανέδειξε σειρά ερωτημάτων για «την άδεια βραχυχρόνιας μίσθωσης της βίλας» του πρωθυπουργικού ζεύγους στην Τήνο. Με τίτλο «Η ΕΠΑΥΛΗ Μητσοτάκη airbnb από το 2014», αναρωτιέται αν «διαθέτει και σήμερα το ακίνητο για τουριστική εκμετάλλευση ο πρωθυπουργός», κάνοντας λόγο για «Το παραμυθένιο σπίτι των 471,3 τ.μ., με τα 10 δωμάτια, τις 16 κλίνες, την πισίνα και φόντο το γαλάζιο του Αιγαίου».

Ακολούθως, ο Γ. Ραγκούσης και η αξιωματική αντιπολίτευση ζήτησαν από τον Κυριάκο Μητσοτάκη να δώσει στη δημοσιότητα τα στοιχεία για τα δικά του περιουσιακά. «Σήμερα που ο κ. Ραγκούσης απάντησε και έδωσε όλα τα περιουσιακά του στοιχεία στη δημοσιότητα, περιμένουμε το ίδιο και από τον πρωθυπουργό, ιδίως μετά την αποκάλυψη της «Δημοκρατίας» πως νοικιάζει ως airbnb από το 2014 το εξοχικό της Τήνου, που έχει μεσοτοιχία με τον κ. Χριστοφοράκο της Siemens.

Εύλογα, τα ερωτήματα μεταφέρθηκαν στην αίθουσα πολιτικών συντακτών κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης του κυβερνητικού εκπροσώπου, με τον Γ. Οικονόμου ωστόσο να βάζει την… ίδια κασέτα που επικαλείται η Νέα Δημοκρατία διαχρονικά για την περιουσία του Κυριάκου Μητσοτάκη.

«Όλα τα στοιχεία είναι δηλωμένα στην κάθε τους λεπτομέρεια, και στην εφορία και στο πόθεν έσχες του πρωθυπουργού, που θυμίζω έχει ελεγχθεί τόσο εξονυχιστικά, όσο κανενός άλλου πολιτικού αρχηγού» απάντησε αρχικά ο εκπρόσωπος του Μεγάρου Μαξίμου, αρνούμενος ουσιαστικά την παροχή επιπλέον στοιχείων για τα όσα αποκαλύπτει το κυριακάτικο δημοσίευμα.

Στη συνέχεια, το documentonews.gr επέμεινε στο ζήτημα, υπογραμμίζοντας πως εκτός των ερωτημάτων που προκαλούνται από το ρεπορτάζ, ο Γ. Ραγκούσης προκάλεσε τον πρωθυπουργό να δώσει στη δημοσιότητα τα περιουσιακά του στοιχεία, και αυτά αναφορικά με την έπαυλη στην Τήνο.

«Όλα τα στοιχεία του πρωθυπουργού σε ότι αφορά τα περιουσιακά του στοιχεία είναι δημόσια. Είναι κατατεθειμένα στο πόθεν έσχες. Συγκεκριμένα με το σπίτι αυτό στην Τήνο που είναι ιδιοκτησία της συζύγου του πρωθυπουργού, οι μέρες στο χρόνο για τις οποίες νοικιάζεται με τα ποσά που εισπράττονται είναι δηλωμένα και στην εφορία και στο πόθεν έσχες του πρωθυπουργού» επανέλαβε ο Γ. Οικονόμου, επιβεβαιώνοντας πως από πλευράς Μεγάρου Μαξίμου δεν υπάρχει καμία πρόθεση να δοθούν απαντήσεις στα ερωτήματα για τα περιουσιακά του πρωθυπουργού.

«Επαναλαμβάνω, ο πρωθυπουργός είναι ο πολιτικός αρχηγός που έχει ελεγχθεί περισσότερες φορές από οποιονδήποτε άλλο εξονυχιστικά το πόθεν έσχες του» συμπλήρωσε ο εκπρόσωπος, που στη συνέχεια επιτέθηκε κατά του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, κατηγορώντας την αξιωματική αντιπολίτευση για επιχείρηση συμψηφισμού, παρότι το ίδιο το θέμα Ραγκούση που ανασύρθηκε πολλά χρόνια μετά την «αποκάλυψη» και την απάντησή του, σηκώθηκε από τους γαλάζιους σε μια προσπάθεια συμψηφισμού για το σκάνδαλο Παπαθανάση.

«Τώρα η προσπάθεια της αντιπολίτευσης να δημιουργήσει συμψηφισμούς με τη βίλα με πισίνα Ραγκούση που χτίστηκε με χρήματα για δάνειο από την εργατική κατοικία και με εισοδήματα που δεν ξέρω πόσες φορές νοικιάζονται, και υπό πόσες επωνυμίες, και από πόσα γραφεία, δεν είναι δικιά μου δουλειά αυτά να τα ψάξω αλλά νομίζω υπάρχουν μια σειρά από ερωτήματα που εκεί δεν έχουν απαντηθεί. Δεν νομίζω ότι έχει καμία τύχη, είναι τελείως ασύγκριτα πράγματα» κατέληξε ο Γ. Οικονόμου, απορρίπτοντας έτσι μία ακόμα ερώτηση για τα περιουσιακά του Κυρ. Μητσοτάκη, με επιχείρημα τον «πολλαπλό έλεγχό του».

Σημειώνεται πως στο θέμα απάντησε η Νέα Δημοκρατία μέσω του γραφείου Τύπου της την Κυριακή, υποστηρίζοντας πως το σπίτι δεν ανήκει στον Κυρ. Μητσοτάκη αλλά στη σύζυγό του Μαρ. Γκραμπόβσκι, πως «δεν χτίστηκε με χρήματα του ΟΕΚ για “κοινωνικούς λόγους”, όπως η βίλα του κ. Ραγκούση», πως ενοικιάζεται μόνο για μερικές μέρες τον χρόνο, και φυσικά, πως «τα έσοδα από την ενοικίαση δηλώνονται κανονικά στην εφορία και στο Πόθεν Έσχες του Πρωθυπουργού, το οποίο έχει ελεγχθεί εξονυχιστικά, περισσότερες φορές από κάθε άλλου πολιτικού αρχηγού».

Μάλιστα, κατά την προσφιλή του τακτική, το Μοσχάτο δεν παρέλειψε να υβρίσει για μία ακόμα φορά τον εκδότη του Documento Κώστα Βαξεβάνη, αφού μιλώντας για «ψέμα και τοξικότητα», συμπλήρωσε πως «αυτή τη φορά η δήθεν αποκάλυψη δεν προέκυψε από τον μετρ του είδους κ. Βαξεβάνη, αλλά από τον εκκολαπτόμενο στενό συνεργάτη του ΣΥΡΙΖΑ κ. Φιλιππάκη και την εφημερίδα “Δημοκρατία”, επαναφέροντας στο προσκήνιο ένα πολυπαιγμένο θέμα από το παρελθόν: το σπίτι της Τήνου».

Υπενθυμίζεται πως το οικογενειακό πόθεν έσχες του Κυρ. Μητσοτάκη ήρθε στην επικαιρότητα και μόλις πριν από δέκα ημέρες, όταν έγινε γνωστή η δίωξη του πρώην βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας Ανδρέα Πάτση για ανακριβή και ελλιπή δήλωση περιουσιακής κατάστασης κατ’ εξακολούθηση και συμμετοχή σε εταιρείες με έδρα την αλλοδαπή αυτοπροσώπως και διά παρένθετου προσώπου, κατ’ εξακολούθηση. Ο βουλευτής, η πρώην σύζυγός του καθώς και η νυν διώκονται επειδή μετείχαν σε εταιρείες στην αλλοδαπή, όπως δηλαδή το πρωθυπουργικό ζεύγος, όμως στο ερώτημα του documentonews.gr στον εκπρόσωπο για τα «δύο μέτρα και δύο σταθμά» στις δύο υποθέσεις, ο Γ. Οικονόμου υποστήριξε πως δεν έχουν σχέση μεταξύ τους, δίχως να εξηγήσει που διαφέρουν.

Πηγή: Documentonews

Στην αντεπίθεση περνά η Καϊλή: «Δεν με υπερασπίστηκαν το ΠΑΣΟΚ και η Ε.Ε., θα μετακομίσω στην Ιταλία»

5754833

Στην αντεπίθεση περνά η Καϊλή: «Δεν με υπερασπίστηκαν το ΠΑΣΟΚ και η Ε.Ε., θα μετακομίσω στην Ιταλία»

Τα παράπονα της προς το ΠΑΣΟΚ εξέφρασε σε συνέντευξη η Εύα Καϊλή

Ράδιο Αρβύλα: Το «αντίο» του Αντώνη Κανάκη για τη φετινή σεζόν – «Η χρονιά είχε δυο πρόσωπα, δεν ξέρω αν θα ξαναέρθουμε»

Κανάκης 1

Ράδιο Αρβύλα: Το «αντίο» του Αντώνη Κανάκη για τη φετινή σεζόν – «Η χρονιά είχε δυο πρόσωπα, δεν ξέρω αν θα ξαναέρθουμε»

Αυλαία έριξε για φέτος το Ράδιο Αρβύλα, με τον Αντώνη Κανάκη να μιλάει για τη…

Αλαζονικές δηλώσεις από Μητσοτάκη στο ΣΚΑΪ: «Η οικονομία πάει καλά και οι φόροι μειώνονται» (video)

μητσο

Αλαζονικές δηλώσεις από Μητσοτάκη στο ΣΚΑΪ: «Η οικονομία πάει καλά και οι φόροι μειώνονται» (video)

Εκτός τόπου και χρόνου τα όσα είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στη συνέντευξη του στο ΣΚΑΪ